بریز و بپاش دولت برای متقاضیان مسکن / سقف وام مسکن به یک میلیارد رسید
طبق اعلام وزارت راه وشهرسازی سقف پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به سازندگانی که از فناوری نوین استفاده کنند در کلان شهرها به یک میلیارد تومان رسیده و تاکنون ۴۵۰ هزار نفر موفق به دریافت این تسهیلات شدهاند.
وام مسکن یکی از ابزارهای مالی است که به افراد کمک میکند تا بتوانند خرید یا ساخت مسکن خود را تحقق بخشند.این وامها معمولاً با شرایط بازپرداخت مناسب و نرخ سود مناسب ارائه میشوند و به افراد کمک میکنند تا به ویژگیهای بسیاری از زندگی مسکونی مطلوب دست یابند.
با توجه به شعار سال مبنی بر رشد تولید با مشارکتهای مردمی یکی از اقداماتی که نقش موثری در بهبود روند تولید مسکن در کشور دارد پرداخت تسهیلات است تسهیلاتی که بسیار ی از متقاضیان و سازندگان مسکن در کشور چشم انتظار دریافت آن هستندو در این بین برخی از بانکها همکاری لازم را برای پرداخت تسهیلات مسکن انجام نمیدهند.
به گفته بسیار ی از کارشناسان و مسئولان درحالحاضر پرداخت تسهیلات ساخت از سوی بانکها باید تقویت شود.با وجود تاکیدات بسیار زیاد رئیسجمهوری مبنی بر پرداخت تسهیلات همچنان آمارها نشان میدهد که پرداخت تسهیلات از سوی بانکها چندان پیشرفت و رشدی نداشته و همین امر حاکی از آن است که روند تولید و اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن با کندی روبهرو شد.
اما در جدیدترین آمارهایی که از سوی عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن اعلام شده از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، مجموعاً قرارداد تسهیلاتی نزدیک به ۴۵٠ هزار واحد مسکونی با مبلغی بیش از یک میلیون و ٨٠۶ هزار و ٢٢٨ میلیارد ریال توسط بانک مسکن منعقد شده است.
وی افزود: در سال گذشته سقف تسهیلات ساخت مسکن بانک برای هر واحد در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت ٧۵٠ میلیون تومان، سایر مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۶۵٠ میلیون تومان و سایر شهرها ۶٠٠ میلیون تومان بوده است.
وی سیاستهای اعتباری بانک را در حمایت از بهکارگیری فناوریهای نوین ساختوساز و حمایت از سازندگان حرفهای برای ساخت مسکن باکیفیت و استاندارد با تاکید بر معماری اصیل ایرانی اسلامی عنوان کرد و گفت: سقف تسهیلات در امسال به سازندگانی که از روشهای نوین ساخت و فناوری استفاده میکنند در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت، مراکز استانها و سایر شهرها به ترتیب یک میلیارد تومان، ٩٠٠ و ٨٠٠ میلیون تومان تعیین شده است که به مرور و متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژهها پرداخت میشود.
حسینی ادامه داد: تجربه کشورهای موفق در حوزه تولید انبوه مسکن، باکیفیت و استاندارد و مقاوم در برابر زلزله و حوادث غیرمترقبه توسط دانشبنیانها نشان میدهد که شرکتهای دانشبنیان به عنوان گروههای دارای فعالیت اقتصادی بر اساس معیارهای علمی و فناوری روز دنیا میتوانند نقش فعال بخش خصوصی در هر نظام اقتصادی را به شدت برجسته و گسترده کنند و ازاینرو ریسک سرمایهگذاری در اقتصادهای مقاوم دانشبنیان به شدت پایین است.
در همین رابطه هم مالکی معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: با توجه به آنکه امسال شعار سال مبنی بر رشد تولید با مشارکتهای مردمی اعلام شده است تنها راه برای ورود بخش خصوصی و مردم به حوزه مسکن پرداخت تسهیلات ساخت و عرضه زمین است که در این زمینه امیدوار هستیم که همکاری دستگاهها برای اجرایی شدن آن افزایش پیدا کند.
وی افزود: تا به امروز بررسیها نشان داده است که پرداخت تسهیلات میتواند علاوه بر ورود مردم زمینه را برای تسریع در اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن فراهم کند.
نظر شما