چرا نوسان قیمت آهن، بازار مسکن را به آشوب می‌کشد؟

در صنعت ساختمان‌سازی، چالش‌های زیادی پیش‌روی فعالان این حوزه از جمله سازندگان و پیمانکاران قرار دارند، صرف‌نظر از مشکلات دریافت مجوزهای لازم، افزایش قیمت مصالح ساختمانی و نوسانات شدید قیمت آهن‌آلات ساختمانی مثل میلگرد یا تیرآهن، هزینه‌های پروژه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و با افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز، قیمت مسکن هم طبیعتاً بالاتر می‌رود.

چرا نوسان قیمت آهن، بازار مسکن را به آشوب می‌کشد؟

 

 اما چرا نوسان قیمت آهن، بازار مسکن را به آشوب می‌کشد و چگونه می‌توان ضررهای ناشی از نوسانات قیمت آهن را به حداقل رساند؟ در این مطلب می‌خواهیم با نگاهی به تاثیر قیمت آهن بر بازار مسکن، به سوالات شما نیز پاسخ دهیم. لطفاً همراه ما باشید.

چرا نوسان قیمت آهن، بازار مسکن را به آشوب می‌کشد؟

آهن یکی از اصلی‌ترین مصالح در ساختمان‌سازی است که تغییرات قیمت آن مثل کاهش و افزایش قیمت می‌تواند هزینه‌های پروژه را هم کاهش یا افزایش دهد و با بالاتر رفتن هزینه‌های ساخت‌وساز، فعالان بازار مسکن مجبور به افزایش قیمت‌های فروش مسکن می‌شوند. این افزایش قیمت، مشکلاتی را به همراه دارد زیرا قیمت مسکن اگر بالا برود، تقاضا برای خرید کمتر خواهد شد و برخی از خریداران، قدرت خرید نخواهند داشت البته تاثیر نوسانات قیمت آهن بر روی تغییرات قیمت سایر محصولات ساختمانی مثل میلگرد و مش ساختمانی نیز می‌باشد که برای ساخت‌وسازها استفاده می‌شوند.

نحوه تاثیرگذاری قیمت آهن در بازار مسکن؟

شاید این سوال برای شما هم مطرح باشد که قیمت آهن چگونه می‌تواند بازار مسکن را تحت تاثیر قرار دهد و آیا افزایش قیمت آهن و میلگرد، تاثیر قابل‌توجهی بر افزایش قیمت مسکن دارد؟ در پاسخ به این سوالات شما باید گفت که تولید آهن و محصولاتی مثل میلگرد، نیاز به تامین مواد اولیه دارد و عواملی مثل تحریم‌ها، شرایط سیاسی، افزایش نرخ دلار و... باعث نوسان در قیمت مواد اولیه محصولات آهنی و فولادی می‌شود. همین امر، هزینه‌های تولید آهن و میلگرد را افزایش می‌دهد و باتوجه‌به استفاده زیادی که از این محصولات در ساختمان‌سازی می‌شود، هزینه‌های ساخت‌وساز نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به همین دلیل است که افزایش و کاهش قیمت آهن می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر قیمت مسکن داشته باشد.

تاثیر مستقیم قیمت آهن بر بازار مسکن

تاثیر نوسانات قیمت آهن بر بازار مسکن، به‌صورت مستقیم است و هزینه‌های ساخت‌وساز را افزایش می‌دهد. وقتی قیمت آهن و محصولات فولادی تغییر می‌کند، قیمت یکسری دیگر از مواد ساختمانی مانند لوله‌ها، درب و پنجره و... نیز روند افزایشی خواهد داشت و با بالا رفتن هزینه‌های ساخت مسکن، سازنده مجبور به افزایش قیمت خانه خواهد بود که این موضوع، تقاضا برای خرید مسکن را کمتر خواهد کرد.

تأثیر غیرمستقیم قیمت آهن بر بازار مسکن

نوسان قیمت آهن باعث تاثیرات غیرمستقیم بر بازار مسکن نیز می‌شود چرا که معمولاً همراه با افزایش قیمت آهن و مقاطع فولادی، قیمت سایر مصالح ساختمانی مانند سیمان، آجر، گچ و... نیز افزایش دارد و این این افزایش قیمت‌ها، هزینه خرید مسکن را بالا می‌برد.

صرفه‌جویی در هزینه‌های ساختمان‌سازی با تحلیل بازار آهن‌آلات

یکی از راهکارهای موثر برای کاهش هزینه‌های ساختمان‌سازی، تحلیل بازار آهن‌آلات است و باید خرید آهن را در مواقعی انجام داد که مناسب‌ترین قیمت را دارد همچنین برای خرید بهتر است از طریق کارخانه‌های شناخته شده‌ای همچون فولاد ثامن پایتخت اقدام کنید. این کارخانه، شرایط را برای خرید عمده و خرید از بورس برای شما فراهم کرده است تا بتوانید با مناسب‌ترین قیمت، آهن‌آلات موردنیاز برای ساختمان‌سازی را تهیه کنید.

استعلام سریع بهترین قیمت آهن

حتماً برای شما هم که در صنعت ساختمان‌سازی فعالیت دارید، بسیار مهم است که از قیمت روز مصالح ساختمانی و آهن‌آلات مطلع باشید تا بتوانید مصالح را با بهترین قیمت خریداری کنید. خرید مصالح ساختمانی با قیمت مناسب، سودآوری بیشتری هم برای شما خواهد داشت. شما می‌توانید برای استعلام سریع قیمت آهن و محصولات آهنی مانند میلگرد و مش ساختمانی، با دفتر مرکزی کارخانه فولاد ثامن پایتخت تماس بگیرید. کارشناسان این کارخانه، به‌خوبی می‌توانند بازار آهن‌آلات را تحلیل و بررسی کنند و اطلاعات دقیق به شما ارائه کنند تا خرید مقرون به صرفه‌ای را تجربه کنید. شما می‌توانید پس از استعلام قیمت‌ها، خرید خود را کارخانه انجام دهید و دراسرع‌وقت، سفارشات خود را تحویل بگیرید.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت آهن‌آلات و ساختمان‌سازی

در انتها، می‌خواهیم نگاهی به عوامل تاثیرگذار بر قیمت آهن‌آلات نیز داشته باشیم تا شما با شناخت این عوامل بتوانید تحلیل‌های دقیق‌تری انجام دهید.

میزان عرضه و تقاضا

قیمت آهن‌آلات، تحت تاثیر میزان عرضه و تقاضا می‌باشد و همیشه اینطور بوده است که با افزایش تقاضا و کاهش عرضه، قیمت محصول بیشتر می‌شود. پس اگر ساختمان‌سازی افزایش یابد و تقاضای بیشتری برای بازار آهن باشد، قیمت‌ها نیز روند افزایشی خواهند داشت. معمولاً در فصل‌های بهار و تابستان که صنعت ساخت‌وساز رونق بیشتری دارد، قیمت مصالح ساختمانی و آهن‌آلات، بیشتر از سایر فصل‌هاست.

قیمت ارز

کاهش و افزایش نرخ دلار تاثیر خود را بر تمام بازارها می‌گذارد و هر گونه نوسان قیمت دلار می‌تواند تاثیر شدیدی بر قیمت آهن داشته باشد زیرا حجم زیادی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید آهن‌آلات، از سایر کشورها و با قیمت دلار تهیه می‌شود.

هزینه حمل‌ونقل

برای تحلیل قیمت آهن‌آلات و تاثیر آن بر بازار مسکن، لازم است به افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل نیز اشاره کنیم و افزایش قیمت سوخت، هزینه حمل‌ونقل را به مقدار قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

 

 

 

 

 

رپورتاژ
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر