نقشه نتانیاهو برای تجزیه سوریه بعد از بشار اسد فاش شد

یک روزنامه آمریکایی، از توطئه جدید اسرائیل علیه سوریه و پول پاشی برای جذب بیشتر دروزی ها و ترغیب آنها به جدایی با هدف تجزیه کشورشان، پرده برداشت.

نقشه نتانیاهو برای تجزیه سوریه بعد از بشار اسد فاش شد

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه از تلاشهای جدید رژیم صهیونیستی برای تفرقه افکنی در سوریه خبر داد.

این منابع تصریح کردند؛ اسرائیل که به شدت نگران ایجاد هرگونه اتحاد در سوریه است، اعلام کرده قصد دارد «بیش از یک میلیارد دلار برای کمک به طایفه دروزی ها در سوریه هزینه کند».

بررسی تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه نشانگر آن است که این رژیم به دنبال جذب دروزی های سوریه و واداشتن آنها به مخالفت با حکام جدید این کشور در چارچوب سیاست «تفرقه بیانداز و حکومت کن» است.

به باور تحلیلگران، هدف اصلی تل آویو، ایجاد یک دولت خودمختار در جنوب سوریه و تجزیه این کشور است.

وال استریت ژورنال نیز تایید کرد که اسرائیل به شدت نگران هرگونه اتحاد در سوریه است.

بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی همچنین با هدف قرار دادن مجدد پایگاه های نظامی سوریه و مناطق جدیدی از این کشور در تلاش است که مانع تقویت قدرت نظامی شورشیان حاکم بر سوریه شود. حمایت مالی و سیاسی از دروزی های سوریه نیز با هدف، حفظ هرج و مرج در این کشور در راستای منافع اشغالگران صورت می گیرد.

هوشیاری دروزی ها و تاکید بر اتحاد سوریه

در مقابل دروزی ها نیز که از اوضاع کنونی سوریه رضایت ندارند، همچنان بر سوری بودن خود و حمایت از اتحاد کشورشان تاکید دارند.

در همین راستا، حکمت الهجری رهبر معنوی طایفه «الموحدین الدروز» در سوریه، روز گذشته تأکید کرد: «پروژه ما یک پروژه کاملاً ملی سوریه است و با کسی که خارج از این چارچوب سخن بگوید، بحثی نداریم».

حکمت الهجری ادامه دارد که «اولویت وحدت سوریه، سرزمین و مردم آن بدون توجه به توافقات بین المللی است.. هدف صلح و عزت است» و این همان چیزی است که او با سایر مردم شریف سوریه از هر طائفه و با هر گرایشی، به دنبال آن است.

وی تصریح کرد: «ما می‌خواهیم در کشورمان با عزت زندگی کنیم و در این مسیر پیشرفت کرده‌ایم، اما امروز با یک دوره خلأ روبرو هستیم، بنابراین باید صفوف خود را چه در سطح طائفه‌ای و چه در سطح عمومی سوریه متحد کنیم».

شیخ دروزی‌های سوریه در السویداء با بیان این‌که هیچ مطالبه‌ای مبنی بر جدایی وجود ندارد، تأکید کرد که «اعضای این طائفه کاملاً سوری هستند و آنچه به دنبال آن هستند حفظ ریشه‌ها و سنت‌های تاریخی و ملی است».

این موضع گیری پس از آن صورت گرفت که چند روز پیش، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر جنگ این رژیم از دروزی‌های جنوب سوریه حمایت کردند و موجب تشدید تنش‌ها در شهر دروزی‌نشین جرمانا در جنوب دمشق شدند.

امری که به درگیری میان نیروهای مسلح وابسته به شورشیان حاکم بر سوریه و گروه‌های مسلح دروزی منجر شد و چندین نفر از دو طرف کشته شدند.

نیروهای تحت فرمان ابومحمد الجولانی که خود را رئیس دوره انتقالی سوریه معرفی کرده، از بزرگان شهر جرمانا خواستند که عاملان این درگیری‌ها را تحویل دهند. این نیروها همچنین به شبه‌نظامیان محلی پنج روز مهلت دادند تا سلاح‌های خود را تحویل دهند و ایست‌های بازرسی غیرقانونی را جمع‌آوری کنند.

هرچند که پیشتر حکمت الهجری، با به قدرت رسیدن هیأت تحریرالشام گفته بود که «هنوز زود است از تحویل سلاح در سوریه سخن گفته شود».

وی معتقد است که تحویل سلاح تا زمان تشکیل دولت و تدوین قانون اساسی که تضمین کننده حقوق دروزی‌ها باشد، مردود است زیرا «ما دغدغه‌هایی درباره اوضاع کنونی در صورتی که مشارکت همگانی نباشد، داریم».

الهجری دو ماه پیش گفته بود: «ما به تشکیل دولتی که به مردم احترام بگذارد، پایبندیم و به دنبال دولتی باثبات هستیم نه دولتی موقت. ما به نظارت بین المللی نیاز داریم. باید با هر اقدامی که ما را به عقب بازگرداند، مقابله کنیم».

هشدار جنبلاط درباره توطئه جدید اسرائیل علیه سوریه

ولید جنبلاط رئیس سابق حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان چند روز پیش درباره نقشه‌های اشغالگران علیه سوریه هشدار داد و گفت: تل آویو قصد دارد از طوایف مختلف در سوریه به نفع خود و تجزیه منطقه سوء استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه سایر کشورهای عربی نیز از طرح تجزیه طلبی اسرائیلی در امان نیستند، افزود: صهیونیست‌ها به دنبال تخریب و نابودی سوریه و از بین بردن امنیت ملی عربی هستند و نقشه به اصطلاح توراتی آنها هیچ حد و مرزی ندارد.

تیترکوتاه مدیا

انتقام خونین این حیوان از بلاگر محبوب در لایو

منبع: فارس
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
پیشنهاد سردبیر