حبوبات ایرانی راهی بازارهای جهانی

دیوان عدالت اداری امروز ممنوعیت صادرات حبوبات را لغو کرد. سید عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران، در همین زمینه گفت: برای بهینه‌سازی تجارت حبوبات در کشور، باید حبوباتی که ماندگاری کمتری دارند، صادر شوند.

حبوبات ایرانی راهی بازارهای جهانی

حبوبات به عنوان یکی از منابع غذایی مهم در بسیاری از کشورها، نه‌ تنها در تامین نیازهای غذایی داخلی نقش دارند بلکه به عنوان یک کالای صادراتی نیز اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده‌اند، چراکه هر کدام خواص و کاربردهای خاص خود را دارند. این تنوع باعث می‌شود کشورهای مختلف بتوانند محصولات متنوعی را به بازارهای جهانی عرضه کنند.

صادرات حبوبات تنوع بیشتری در سبد غذایی ایجاد می‌کند

در سال‌های اخیر، صادرات حبوبات به یکی از اولویت‌های تجاری کشورهای تولیدکننده تبدیل شده است. حبوبات شامل انواعی چون لپه، عدس، نخود و لوبیا می‌شود که نه‌تنها به دلیل ارزش غذایی بالا، بلکه به خاطر قابلیت نگهداری طولانی‌مدت و قیمت مناسب، توجه بازارهای جهانی را جلب کرده‌اند.

از مؤلفه‌های اصلی برای صادرات حبوبات می‌توان به این موضوع اشاره کرد که صادرات حبوبات قادر است اقتصاد کشاورزی کشورها را تقویت و فرصت‌های شغلی جدیدی ایجاد کند. این موضوع به‌ویژه در کشورهایی که کشاورزی بخش عمده‌ای از اقتصاد را تشکیل می‌دهد اهمیت دارد.

همچنین صادرات حبوبات می‌تواند منبع درآمد قابل توجهی برای کشورهای تولیدکننده باشد و به رشد اقتصادی آنها کمک کند. با صادرات حبوبات، کشورها می‌توانند تنوع بیشتری در سبد غذایی خود ایجاد کنند و از مزایای تغذیه‌ای آنها بهره‌مند شوند.

نوسان بازار داخلی در صورت صادرات بیش از حد

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در صادرات حبوبات، احتمال کمبود این محصولات در بازار داخلی است. اگر صادرات بیش از حد باشد، ممکن است قیمت‌ها در بازار داخلی افزایش و دسترسی مردم به این منابع غذایی کاهش یابد.

در برخی موارد، محصولات وارداتی ممکن است با قیمت پایین‌تری عرضه شوند و این موضوع می‌تواند بر تولیدکنندگان داخلی تاثیر منفی بگذارد.

در حالی که صادرات حبوبات و محصولات کشاورزی در کشور به مرحله اجرایی نزدیک می‌شود، مقامات مسئول بر لزوم تعیین شرایط و ضوابط شفاف تاکید دارند.

صادرات حبوباتی که ماندگاری بالایی دارند، ضروری است

سید عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی صادرات حبوبات و تاثیر آن بر بازار داخلی پرداخت.

او گفت: در ارتباط با رأی صادره دیوان عدالت اداری باید گفت ساختار اجرایی و عملیاتی باید از سوی دولت اعلام شود. نظر فعالان حوزه این است که صادرات در فصولی از سال برای بخشی از حبوبات با توجه به مدت کم ماندگاری ضرورت دارد.

کشور کمبودی در زمینه حبوبات ندارد

دبیر انجمن حبوبات ایران درباره صادرات نخود رسمی یا سفید گفت: صادرات نخود رسمی در فصل برداشت می‌تواند برای تولیدکنندگان انگیزه مضاعف ایجاد کند. کیفیت بالای حبوبات ایرانی خود عامل مهمی در تنظیم بازار و جلوگیری از واردات بی‌رویه است.

او ادامه داد: در حال حاضر واردات حبوبات به صورت سیستمی از سوی وزارتخانه‌های متولی مدیریت می‌شود و کمبود این کالا در کشور پیش‌بینی نمی‌شود.

افتخاری در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است در فصل برداشت، صادرات کالا انجام شود و در صورت نیاز در برخی فصل‌ها آن را با قیمت مناسب وارد کشور کرد. همچنین امید است دستگاه‌های متولی دولتی در نخستین فرصت، شرایط صادرات محصولات را در فصل مناسب اعلام کنند.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر