آخرین جزئیات از آتش سوزی فجیع لس آنجلس اعلام شد

در حالی که نزدیک به یک هفته است که آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا ادامه دارد و طی این مدت ده‌ها هزار خانه و سازه سوخته، افکار عمومی این کشور به‌شدت از سوءمدیریت دولت در این بحران عصبانی هستند. دقایقی پیش، خبر از افزایش جانباختگان آتش‌سوزی لس‌آنجلس به ۱۶ نفر داده شد!

آخرین جزئیات از آتش سوزی فجیع لس آنجلس اعلام شد

آتشی که از سه‌شنبه گذشته در کالیفرنیا شروع شده تاکنون خسارات و تلفات بسیاری بر جای گذاشته است. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا وضعیت کنونی در شهر لس‌آنجلس را «صحنه جنگ» توصیف کرد و هشدار داده است که شمار قربانیان این آتش‌سوزی‌ها افزایش خواهد یافت. آتش‌سوزی همچنان با شدت ادامه دارد و مقام‌های آمریکایی می‌گویند که با توجه به وضعیت جوی و تاثیر تغییرات اقلیمی، در روزهای آینده با دشواری‌های بیشتری برای مهار آن مواجه شوند. گفته می‌شود تاکنون ۱۶ نفر کشته شده‌اند برخی آمار کشته‌ها را ۳۶ تن ذکر کرده‌اند که به گفته مقامات با ورود سگ‌های زنده‌یاب آمار تلفات بیشتر هم خواهد شد. در حالی که هنوز علت اولیه آتش‌سوزی در لس‌آنجلس روشن نشده و مقام‌های آمریکایی می‌گویند که فعلاً تمرکزشان نجات جان افراد و مهار آتش است. مقامات دولتی با سلب مسئولیت از خود می‌گویند که ترکیب یک دوره فوق‌العاده خشکسالی و تندبادهای قدرتمندی به نام بادهای «سانتا آنا» که سرعت‌شان تا ۱۶۰ کیلومتر در ساعت هم می‌رسد، شرایط مناسبی را برای آتش‌سوزی یا دست‌کم تداوم آن را ایجاد کرده است.

بر اساس گزارش آتش‌نشانی لس‌آنجلس، این آتش‌سوزی‌ها ۳۸هزار و ۱۸۵ هکتار را سوزانده و بیش از ۱۲هزار و ۳۰۰ سازه را تخریب کرده‌اند.

مساحتی برابر با یک‌دهم کل تهران، چیزی به اندازه کل مساحت منطقه ۲ پایتخت ایران. برای درک بهتر این مساحت سوخته تصور کنید محله‌های توحید، طرشت، تهران‌ویلا، شهرآرا، صادقیه، کوی گیشا، مرزداران، شهرک غرب و سعادت‌آباد، فرحزاد و درکه در آمریکا به خاکستر تبدیل شده است. این آتش‌سوزی گسترده را مقایسه کنید با آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکو در سال ۹۵ و مواضع غربگرایان عاشق آمریکا را آن روزها و این روزها که آتش همه جای کالیفرنیا را فرا گرفته به یاد بیاورید.

چه کسی مقصر است؟

تاکنون تمامی تلاش برای مهار آتش‌سوزی شکست خورده و ده‌ها هزار ساختمان سوخته و به تلی از خاکستر تبدیل شده است. افکار عمومی آمریکا به‌شدت از وضعیت سوءمدیریت در این بحران عصبانی هستند و رسانه‌ها و مقامات دو حزب دنبال مقصر وضعیت کنونی هستند.

بر اساس گزارش‌ها، ایالت کالیفرنیا ثروتمندترین و پیشرفته‌ترین ایالت آمریکاست، اما اکنون آتش‌نشان‌های شهر لس‌آنجلس با ابتدائی‌ترین ابزارها در حال خاموش‌کردن آتش هستند. خانواده ترامپ می‌گویند علت گسترش آتش‌سوزی و ناتوانی در مهار آتش‌سوزی‌ها به فرسودگی زیرساخت‌های آمریکا برمی‌گردد و باید دولت بایدن به جای کمک به اوکراین به زیرساخت‌های آمریکا می‌رسید. گزارش‌ها نیز حاکی است خطوط برق قدیمی و فرسوده یکی از عوامل اصلی آتش‌سوزی‌های اخیر بوده‌اند. در برخی موارد، سقوط خطوط برق یا نقص در تجهیزات برقی جرقه‌هایی ایجاد کرده که موجب شروع آتش‌سوزی‌های گسترده شده است.پسر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در همین رابطه آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا را با کمک آمریکا به اوکراین مرتبط دانسته و بایدن را مقصر می‌داند. وی تیترهایی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده که نشان می‌دهد چگونه سازمان آتش‌نشانی لس‌آنجلس پیش‌تر تجهیزات خود را به اوکراین اهدا کرده است. ترامپ جونیور در این‌باره گفت: «ببینید، البته سازمان آتش‌نشانی لس‌آنجلس برخی از تجهیزات خود را به اوکراین اهدا کرد.» او نوشت: «در شیرهای آتش‌نشانی آب نیست و بودجه آژانس فدرال اداره اوضاع اضطراری تمام شده است.» پسر ترامپ کمک‌ها به اوکراین را دلیل گسترش آتش‌سوزی معرفی می‌کند اما درباره کمک‌های ده‌ها میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل طی یک سال گذشته حرفی نمی‌زند. چرا که کمک به رژیم صهیونیستی خط قرمزی است که هیچ‌کس حق چون و چرا درباره آن را ندارد.

آتش‌نشانی لس‌آنجلس: بودجه نداریم!

رئیس آتش‌نشانی لس‌آنجلس هم که این روزها به‌شدت در مضان انتقاد افکار عمومی قرار دارد، تقصیر سوءمدیریت در مهار بحران را به گردن بودجه انداخته و به سی‌ان‌ان گفته است هر کاهش بودجه‌ای بر توانایی ما در ارائه خدمات اثر می‌گذارد. وی گفته است سازمان تحت کنترلش سال‌ها با کمبود نیروی انسانی و کمبود منابع مواجه بوده است و در یادداشت‌های مختلفی که برای مقام‌های شهر فرستاده، با جزئیات نیازمندهای آتش‌نشانی را ذکر کرده است. رئیس آتش‌نشانی لس‌آنجلس گفته است: در سه سال گذشته به وضوح گفتم که اداره آتش‌نشانی به کمک نیاز دارد. ما آتش‌نشان کافی نداریم... به ۶۲ ایستگاه آتش‌نشانی دیگر نیاز داریم... (اما) به من دستور داده شد تا طرحی را به عنوان بخشی از تمرین کاهش بودجه ایجاد کنم که در صورت اجرائی شدن، به بسته شدن ۱۵ ایستگاه آتش‌نشانی و اخراج ۳۰۰ آتش‌نشان منجر می‌شد».

نشریه دیلی‌میل هم به نقل از منابعی آگاه اعلام کرد که شهردار لس‌آنجلس یک هفته پیش از آتش‌سوزی‌های مهیب، بودجه سازمان آتش‌نشانی را کاهش داد و همین امر آمادگی سازمان را به‌شدت کاهش داد. به گزارش مهر، روزنامه «دیلی‌میل» به نقل از منابع آگاه نوشت که یک هفته پیش از آغاز آتش‌سوزی‌های فاجعه‌بار در شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا، «کارن باس» شهردار این شهر دستور کاهش ۴۹میلیون دلار از بودجه سازمان آتش‌نشانی شهر را صادر کرد. به گفته این منابع آگاه، این کاهش شدید بودجه موجب بسته‌شدن ۱۶ ایستگاه آتش‌نشانی شد و آمادگی و توانایی سازمان آتش‌نشانی را برای مقابله با فاجعه پیش‌رو را به‌شدت کاهش داد.

نشریه «نیویورک‌پُست» هم با انتشار گزارشی انتقادی از نحوه مقابله آتش‌نشان‌ها با پیشروی سریع آتش‌سوزی‌ها در لس‌آنجلس نوشت که «کارن باس»، شهردار لس‌آنجلس، روز چهارشنبه با انتقادهای شدیدی روبه‌رو شد، زیرا فاش شده که وی بودجه سازمان آتش‌نشانی این شهر را ۱۷.۶میلیون دلار قبل از آتش سوزی‌های ویرانگر این هفته کاهش داده است؛ و ادعا شده که این بودجه برای جمعیت انبوه بی‌خانمان اختصاص داده شده که هنوز هزینه هم نشده است. به نوشته این نشریه، آمارهای رسمی در لس‌آنجلس نشان می‌دهد که این کاهش بودجه آتش‌نشانی دومین کاهش بودجه مالی ۲۵-۲۰۲۴ بوده است. همزمان با انتشار گزارش‌هایی درباره دلایل ناتوانی آتش‌نشان‌ها در مهار آتش‌سوزی‌های کنونی، «گوین نیوسام» فرماندار ایالت کالیفرنیا هم خواستار تحقیقات فوری درباره کاهش شدید آب شیرهای آتش‌نشانی در اوج آتش‌سوزی‌های این هفته شد.

جدای از کاهش بودجه آتش‌نشانی دولت آمریکا طی سال‌های اخیر بودجه مربوط به مدیریت جنگل‌ها را نیز کاهش داده است. این کاهش بودجه منجر به انباشت مواد قابل اشتعال مانند شاخه‌های خشک و برگ‌ها در جنگل‌ها شده ‌است. علاوه‌بر این، عدم استفاده از فناوری‌های نوین و کمبود نیروی متخصص برای نظارت بر وضعیت جنگل‌ها باعث شد که این بحران در مراحل اولیه شناسایی و کنترل نشود. چنین ضعف‌هایی همراه با تغییرات اقلیمی، به افزایش شدت و گستردگی آتش‌سوزی‌ها منجر شده‌ است. گفته می‌شود یکی دیگر از مشکلات اساسی در این فاجعه، زیرساخت‌های ناکارآمد مقابله با بحران است. کمبود تجهیزات اطفای حریق، عدم دسترسی به منابع آبی کافی و نیروی انسانی محدود از جمله عواملی بودند که مهار آتش را دشوار می‌کنند. طی سال‌های گذشته بارها ترامپ و البته خود بایدن اذعان کرده‌اند که زیرساخت‌های آمریکا ویران شده است اما به جای بازسازی این زیرساخت‌ها میلیاردها دلار به اوکراین و رژیم صهیونیستی کمک مالی کرده‌اند.

پرهزینه‌ترین فاجعه

پیش‌بینی‌ها حاکی است آتش‌سوزی لس‌آنجلس یکی از پرهزینه‌ترین فجایع تاریخ آمریکا و جهان خواهد بود. گزارشی که توسط شرکت خدمات پیش‌بینی آب‌وهوای آمریکا «AccuWeather» منتشر شد، نشان می‌دهد که مجموع خسارت‌های آتش‌سوزی لس‌آنجلس می‌تواند بین ۱۳۵ تا ۱۵۰میلیارد دلار باشد که نشان‌دهنده تأثیر قابل‌توجه بر منطقه‌ای است که برخی از گران‌ترین املاک و مستغلات در آمریکا را در خود جای داده است.

شرکت‌های خدمات مالی مانند «مورنینگ استار» و «جی‌پی مورگان» خسارت بیش از ۸میلیارد دلاری را برای شرکت‌های بیمه پیش‌بینی کرده‌اند. علی‌رغم تلاش مقامات آمریکایی برای مهار آتش‌سوزی، برآورد حجم کامل خسارات هنوز مشخص نیست و «جاناتان پورتر» هواشناس ارشد مؤسسه «AccuWeather»، این فاجعه را یکی از پرهزینه‌ترین بلایای آتش‌سوزی در دوران معاصر توصیف کرده است. با توجه به ارزش بالای املاک و مستغلات در مناطق آسیب‌دیده در لس‌آنجلس، کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که این آتش‌سوزی‌ها جزو پنج فاجعه پرهزینه جهان تاکنون باشد. بر اساس گزارش‌ها این آتش‌سوزی بدترین آتش‌سوزی جنگل‌ها در تاریخ لس‌آنجلس است و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا آن را بزرگ‌ترین و مخرب‌ترین آتش‌سوزی‌های جنگلی در تاریخ کالیفرنیا خواند و تاکید کرد که تغییرات آب و هوائی یک واقعیت است.

کارشناسان در مصاحبه با بی‌بی‌سی اشاره کردند که این آتش‌سوزی‌ها محدود به اثرات مستقیم اقتصادی نخواهد بود، بلکه ممکن است اثرات بلندمدتی بر سلامت عمومی و گردشگری بگذارد. همچنین بحران موجود در بخش بیمه را عمیق‌تر می‌کند، به طوری که شرکت‌های بیمه مجبور شده‌اند به دلیل افزایش خطرات بلایای طبیعی مانند آتش‌سوزی و سیل، قیمت‌ها را افزایش دهند یا پوشش را به طور کامل لغو کنند. «دنیس راپموند» تحلیلگر ارشد شرکت خدمات مالی «مودیز» هم گفت که فاجعه آتش‌سوزی کالیفرنیا بر بازار بیمه ایالت تأثیر منفی خواهد گذاشت.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر