ضعف اساسی اغلب بازارها و دیدگاهی نوین به سرمایه گذاری
سرمایهگذاری مولد به نوعی از سرمایهگذاری اشاره دارد که به طور ملموسی، قابلیت «افزایندگی» داشته باشد، به گونهای که بتواند به صورت بلندمدت و حتی مادامالعمر، درآمد یا منفعتی قابل توجهی را از آن سرمایهگذار نماید. برای مثال، سرمایهگذار یک هتل پنج ستاره، پس از بهرهبرداری آن، نسبت به قدرالسهم خود، از درآمد هتل نیز بهرهمند خواهند شد.
بازار املاک و مستغلات تجاری مانند هتلها یا بیمارستانها، برای بسیاری از افراد، بازاری جدید به شمار میرود چرا که اکثر اقشار جامعه، جز سرمایهگذاری در املاک مسکونی، فعالیتی در بازار املاک ندارند. اما موضوع مهم این است که نسبت به سایر بازارها – از جمله بازار املاک مسکونی – سرمایهگذاری در املاک مولد همانند اماکن تجاری منجر به درآمدزایی و سودآوری پایدارتر و بسیار چشمگیرتری میشود.
در این مقاله، بازار املاک و مستغلات تجاری را بهعنوان یک فرصت سرمایهگذاری مولد معرفی میکنیم و در ادامه، با برشمردن نقاط ضعف سایر بازارها، دیدگاهی به شما ارائه مینماییم تا بتوانید با تصمیمگیریهای مالی بهینه، سبد سرمایه خود را توسعه دهید و شکوفا نمایید.
سرمایهگذاری مولد چیست؟
واژه مولد به مفهوم «زاینده بودن» است و سرمایهگذاری مولد نیز توانمندی زایش سود و جریان نقدینگی در تخصیص پول یا منابع دیگر را دارد. این زایندگی یا مولد بودن، امکان افزایش سرمایه را برای شما به ارمغان میآورد و به صورت مداوم، منجر به کسب درآمد پایدار میشود.
درک مفهوم سرمایهگذاری مولد و شناسایی نقاط ضعف و قوت انواع بازارها – مانند بازار سهام، طلا، خودرو، املاک و مستغلات، ارزهای دیجیتال و… – از نظر بازدهی، ریسک، نقدشوندگی و غیره برای ورود به یک سرمایهگذاری موفق بسیار حیاتی است.
بازار املاک و مستغلات تجاری: یک بازار مولد و با ثبات
یکی از سوالات مهم در امر سرمایهگذاری این است که چرا بسیاری از کسانی که دارایی خود را وارد این بازارها میکنند، با شکست مواجه میشوند و بازدهی مناسبی را تجربه نمینمایند؟
از بنیادیترین مواردی که میتوان در پاسخ به این سؤال برشمرد، مولد نبودن نوع سرمایهگذاری و دارایی خریداری شده است. به عنوان مثال، بسیاری از مردم میزان زیادی پسانداز نقدی یا طلای زینتی در خانه و بانک نگهداری میکنند؛ این نوع پسانداز کردن، تنها برای حفظ اصل سرمایه کارساز است و این رویکرد به سرمایهگذاری، یک مسیر فعال و سازنده نیست و درآمد بیشتری برای صاحبان سرمایه به همراه ندارد.
در مقابل، سرمایهگذاری مولد در بازار املاک، به دلیل ماهیت ذاتی این بازار، علاوه بر حفظ و افزایش اصل دارایی اولیه، میتواند در گذر زمان، سود یا درآمد پایداری را نیز شامل حال سرمایهگذاران کند. اما برای دستیابی به این مهم نیز باید مرز باریک میان سرمایهگذاری مولد و غیرمولد را شناسایی کرد.
همانطور که ذکر شد، سرمایهگذاری در املاک، میتواند اصل سرمایه شما را حفظ نماید و در طول زمان، ارزش آن را متناسب با نرخ تورم افزایش دهد. اما سرمایهگذاری در املاک مسکونی، تنها از محل اجارهبها درآمدزایی دارد که ذاتاً، یک مجرای درآمدی تکبعدی و محدود است.
در مقام مقایسه، سرمایهگذاری در پروژههای ملکی مولد همانند هتلها، بیمارستانها، مجتمعات چندمنظوره و…، نوعی از سرمایهگذاری ملکی هستند که به شکلی مشابه، باعث حفظ سرمایه شما میشوند اما به طور منحصر به فردی، پس از بهرهبرداری و راهاندازی، میتوانند حتی به صورت مادامالعمر، از درآمد خدمات آن پروژه، به شما سود برسانند.
مزیتهای سرمایهگذاری ملکی مولد به عنوان یک بازار بکر
بزرگمرد بازار سرمایهگذاری جهان «وارن بافت» بیان کرده است که داراییهای مولد، اعم از کسبوکار، مزارع یا املاک و مستغلات را ترجیح میدهد. وی اشاره دارد که در حالت ایدهآل، داراییهای انسان باید در مواقعی که تورم بالاست، ارزش سرمایه را حفظ کنند و درعینحال، حداقل دستمایهای را برای سرمایهگذاریهای جدید فراهم نمایند. مزارع، املاک و مستغلات از جمله سرمایهگذاریهای مولد هستند.
در نتیجه، املاک مولد اموال غیرمنقولی هستند که از اصلیترین، کهنترین و کمریسکترین داراییهای مولد محسوب میشوند. املاک تجاری، صنعتی و زمین، همگی مستغلاتی هستند که صاحبان و مالکان خود را روزبهروز ثروتمندتر میکنند.
بهترین روشهای کسب سود و درآمد و افزایش سرمایه در زمینه املاک تجاری، شامل موارد زیر است:
- خرید، فروش و اجاره ملک
- مشارکت در ساخت و بهرهبرداری از املاک تجاری
- انتفاع از درآمد املاک مولد
نقاط قوت سرمایهگذاری در مشارکت، ساخت و بهرهبرداری یک ملک تجاری همانند یک هتل عبارتاند از:
- حفظ اصل سرمایه و افزایش آن نسبت به نرخ تورم
- کسب سود سالیانه نسبت به قدرالسهم مشارکت
- درآمد منظم آتی و پایدار نسبت به قدرالسهم مشارکت
- تنوع بخشیدن به سبد سرمایه
- ریسک بسیار کم و میزان نوسانات پایین
- سرمایه اولیه پایین برای خرید مشارکت در پروژههای بزرگ
- شفافیت و قانونمندی معاملات
- محافظت در برابر تورم
ضعف اصلی سایر بازارها در برابر بازار املاک و مستغلات
برای قدمگذاشتن به دل فرصتهای سرمایهگذاری ملکی مولد، لازم است نگاهی کوتاه به کاستیهای سایر بازارها بیندازیم.
قطعاً نمیتوان گفت که تمامی بازارها، همیشه دارای ضعف و کاستی هستند. بر روی کاغذ، در بسیاری از مواقع و حسب شرایط اقتصادی، هر بازاری امکان کمک به وضعیت اقتصادی افراد را دارد. اما چنانچه بخواهید سود فعالی را به دست آورید و سرمایه خود را به صورت قابل توجهی افزایش دهید، اغلب بازارها این توانمندی را ندارند و با محدودیت روبرو میشوند.
سهام
خرید سهام به معنی در اختیار داشتن بخشی از مالکیت یک شرکت یا کسبوکار است. بازار سهام با چالشهای زیر همراه است:
- ریسک بازار
- پیشنیاز دانش تخصصی
- ریسکهای شرکتی
- نوسانات زیاد و ریزش سهام
اوراق بهادار
اوراق بهادار، به جهت تامین سرمایه مالی توسط شرکتها و دولتها منتشر میشوند و گذشته از داشتن برخی مزایا، موانع زیر را برای سرمایهگذاران ایجاد مینمایند:
- بازدهی پایین، حتی نسبت به سهام
- ریسک تورم و کاهش قدرت خرید
- ریسک اعتباری شامل عدم پرداخت تعهدات اوراق
سکه و طلا
خرید سکه و طلا بهعنوان سرمایهگذاری، امن است و ریسک کمی دارد، اما فقط امکان حفظ ارزش روز دارایی را به شما میدهد و درآمدزا نیست.
صندوقهای سرمایهگذاری مشترک
صندوقهای سرمایهگذاری بهعنوان واسط میان بازار سهام و خریداران عمل میکنند و در ازای دریافت کارمزد، سبدگردانی سرمایهگذار را بر عهده دارند. اما این مسیر سرمایهگذاری با ابهامات زیادی روبهرو است. از چالشهای مرتبط با صندوقهای سرمایهگذاری، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- عدم تسلط خریدار بر مدیریت دارایی
- کارمزدهای متغیر
- ناشناخته بودن صندوقها
- محدودیت در واگذاری واحدهای صادره
- ریسک بازار
- کاهش بازدهی آنها با افزایش نرخ بهره
- فقدان حق رأی در مجمع شرکتها
بازارهای مالی
امروزه، ورود به بازارهای مالی بسیار رایج است. این بازارها، بازدهی بالایی دارند، اما ورود به آنها فقط از عهده معاملهگران حرفهای بر میآید که چندین سال در این حوزه، مهارت پیدا کردهاند. بازارهای مالی مانند فارکس، بازار فلزات گرانبها و رمزارزها هم چالشهای قابلتوجهی را پیشروی شما میگذارند:
- نیاز به دانش تخصصی
- تغییرات ارزشی پول
- ریسک بالا
- تاثیر متقابل و درهمتنیدگی بازارهای جهانی
- نوسانات قیمت، به ویژه به شکل هیجانی
- سیاستهای افراد تاثیرگذار (به اصطلاح نهنگها)
استارتآپها
استارتآپها یا کسب و کارهای نوظهور، پتانسیل بازدهی خوبی دارند، اما در این راه، با یک علامت سوال بسیار بزرگ روبهرو هستند: چند درصد از استارتآپها، موفق میشوند و به درآمدزایی میرسند؟
این نوع سرمایهگذاری، جذاب و تاثیرگذار اما بسیار چالشبرانگیز است زیرا گذشته از نیاز به دانش فنی و تخصصی، آینده یک کسب و کار در هر اندازه و شکلی، قابل پیشبینی نیست و به صدها فاکتور بستگی دارد. در کنار تمامی این سختیها، درآمدزایی یک استارتآپ، نیازمند زمان بسیار زیادتری نسبت به سایر بازارهاست.
سرمایهگذاری در بازار املاک: راهی روشن و مطمئن به سوی آینده
با درک صحیح از مقوله فرصتهای سرمایهگذاری در بازار املاک مولد، فرا گرفتید که بسیاری از روشهای سرمایهگذاری، توانایی جریان درآمدزایی منظم، آتی و پایدار را ندارند. از طرف دیگر، در مورد بازارهای موازی همانند سهام، طلا و یا ارز دیجیتال، چنانچه تسلط، دانش و مهارت کافی را به دست نیاورید – که صد البته در کوتاه مدت ممکن نیست – هیچ عایدی و سودی نخواهید داشت.
زمینه فعالیت دارایی شما، عامل کلیدی و تعیینکننده اصلی در مولد بودن آن است. به همین دلیل، باید به بازارهای سرمایهگذاری نوین وارد شوید تا بتوانید سرمایه ساکن خود را به یک دارایی مولد تبدیل کنید. مسیر امن برای انتخاب یک بازار مولد، سرمایهگذاری در بازار املاک مولد است که پس از امکانسنجیهای فنی، حقوقی و اقتصادی، از طریق همساز، به شما اعلام خواهد شد. همساز، پلتفرم معرفی فرصتهای سرمایهگذاری ملکی مولد است که به عنوان یک راهکار برای همگانی کردن فرصتهای سرمایهگذاری و معرفی پروژههای دارای توجیه اقتصادی، آماده ارائه خدمات به تمامی افراد جامعه است.
با سرمایهگذاری ملکی مولد، دیگر نیازی نیست در مورد ارزش فعلی و آتی سرمایه خود به هر میزان، نگران باشید. با سرمایهگذاری ملکی، ارزش سرمایه شما حفظ خواهد شد و با اتکا به مولد بودن سرمایهگذاری در پروژههای بزرگ همانند هتلها، مجتمعات چندمنظوره، زیرساختهای صنایع و غیره، مسیرهای درآمدی متعددی به روی شما باز خواهند شد.
نظر شما