مصرف برق کولرها در ایران معادل کل برق مصرفی در مصر!

وزیر نیرو با بیان این که معادل کل برق مصرفی کشور مصر با ۱۰۰میلیون جمعیت فقط توسط کولرها در ایران مصرف می‌شود از تولید انبوه کولرهای جدید با کاهش ۵۰درصدی مصرف برق خبر داد.

مصرف برق کولرها در ایران معادل کل برق مصرفی در مصر!

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو ، اظهارکرد: در زمان حاضر ظرفیت تولید نیروگاه‌های کشور ۹۱ هزار و ۲۹۲ مگاوات است.

وزیر نیرو با اشاره به اوج مصرف ۷۳ هزار و ۶۰۰ مگاواتی در امسال گفت: مصرف در ماه‌های مختلف تفاوت دارد و یک‌سوم از مصرف سهم بخش خانگی، یک‌سوم بخش صنعت و یک‌سوم سهم سایر بخش‌ها است.

وی افزود: ۳۱ هزار مگاوات از مصرف برق کشور در تابستان مربوط به کولرها است و معادل کل مصرف برق کشور مصر با ۱۰۰ میلیون جمعیت است.

محرابیان با اشاره به اینکه هر یک درجه افزایش دما ۱۸۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه می‌شود، گفت: کولرهای آبی طرح موتورهای BLDC با راندمان بسیار بالا که پیش از این تحقیقاتی بود با استفاده از ظرفیت‌های استاندارد، امروز به تولید انبوه رسید و به ۵۰ درصد در کاهش مصرف برق کولر ها منتهی می‌شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم، با اشاره به ناترازی برق گفت: ناترازی باید برپایه نحوه مدیریت عنوان شود، در سال ۱۴۰۰ ما ۱۵ هزار مگاوات ناترازی داشتیم که نتیجه آن خاموشی گسترده در بخش خانگی و صنعت بود.

وی ادامه داد: برنامه دولت در سه محور توسعه نیروگاه، بهینه‌سازی و مدیریت مصرف طراحی و اجرا شد و ۵۰ درصد ناترازی بر پایه مصرف ۱۴۰۰ کاهش پیدا کرد.

محرابیان تأکید کرد: سالانه یک میلیون مشترک جدید به شبکه برق اضافه می‌شود اما با شیوه‌های مدیریت مصرف، ناترازی مدیریت شد و معتقدیم کشور، می‌تواند با روش‌های مختلف کنار توسعه نیروگاه زمینه مدیریت انرژی را فراهم کند.

وزیر نیرو با اشاره به اجرای طرح پاداش صرفه‌جویی گفت: گرما روی افزایش مصرف برق در تابستان تأثیر دارد اما در مصارف تولیدی و غیرگرمایشی می‌توانیم مدیریت مصرف کنیم.

وی توضیح داد: ما در بخش خانگی مدیریت مصرف را به‌دست ۸۵ میلیون ایرانی دادیم و گفتیم، هر ایرانی هر مقدار کاهش مصرف بدهد، می‌تواند از پاداش صرفه‌جویی استفاده کند.

محرابیان با اشاره به نتایج پاداش صرفه‌جویی گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، رشد مصرف خانگی سالانه حدود ۷ درصد بود اما با طرح پاداش صرفه‌جویی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ ما با ۲.۳ درصد کاهش مصرف مواجه شدیم، در تابستان ۱۴۰۲ یکی از گرمترین سال‌ها تجربه شده بود و گنبد حرارتی روی کشور مستقر شد اما با وجود این تنها ۱ درصد افزایش مصرف برق بخش خانگی داشتیم.

وزیر نیرو گفت: ما طی ۲ سال اگر در شرایط قبل حرکت می‌کردیم، باید ۱۴ درصد رشد مصرف بخش خانگی داشتیم اما تنها ۱ درصد رشد ثبت شد.

وی با اشاره به تأمین برق بخش صنعت کشور گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰، شاهد رشد ۳۰درصدی مصرف برق بخش صنعتی کشور بودیم.

محرابیان گفت: تابستان ۱۴۰۰ با وجود اینکه ما کرونا داشتیم و پروژه‌های عمرانی کشور رکود داشت، بر اثر نبود برق با جهش قیمتی ۴۳۳درصدی سیمان مواجه شدیم اما در تابستان امسال در یک مرداد، ۵ درصد کاهش قیمت داشتیم، نسبت به شروع فصل گرما و موجودی ذخیره کلینکر کارخانجات سیمان ۲ برابر شد.

وزیر نیرو گفت: هدف ما از برنامه مدیریت مصرف تأمین انرژی برای جهش تولید بود، ما در جمعه‌ها کمترین مصرف برق را داریم اما در تابستان امسال در استانی مثل استان خوزستان اوج بار خود را در جمعه ثبت می‌کرد.

 

منبع: تسنیم
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر