چالش محاسبه هزینه سیمان در قیمت تمام شده مسکن
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با بیان "تحلیل لاکچرینشینها درباره سهم سیمان در قیمت واحد مسکونی غیرکارشناسی است"گفت: هزینه سیمان باید برای قیمت تمام شده ساخت در نظر گرفته شود نه قیمت تمام شده واحد.
فرشید پورحاجت در خصوص ادعای سهم نیم درصدی سیمان در قیمت یک واحد، اظهار کرد: متاسفانه با یک پدیده در بورس و سازمانهای نظام مهندسی مواجه هستیم که شوربختانه همه چیز را با هم قاطی میکنند.
وی ادامه داد: در ساختوساز مسکن یک هزینه ساخت داریم و یک قیمت تمام واحد مسکونی. چه ارتباطی بین هزینه ساخت و قیمت واحد وجود دارد که بحث مفصلی دارد. اما اینکه بیاییم و بگوییم هزینه تمام شده مسکن از قرار هر مترمربع ۸ یا ۹ میلیون تومان است و بخواهیم برآورد سهم سیمان را برآورد کنیم نیازمند کار کارشناسی دقیقی است.
وی تصریح کرد: در سازمان نظام مهندسی هم اینگونه است و میگویند سهم ۲ درصدی. این در حالی است که با قیمت ۶.۵ میلیون تومانی که دولت (سازمان نظام مهندسی ساختمان) برای هزینه ساخت واحدهای مسکونی با ارتفاع متوسط اعلام میکند، تقریباً برای هز مترمربع حدود ۹ درصد مربوط به خدمات فنی و مهندسی است.
وی بیان کرد: بهطور متوسط برای هر مترمربع زیربنای مفید و غیرمفید ساختمان، حدود ۵ کیسه مصرف دارد که هر پاکت سیمان نیز حدود ۹۰ هزار تومان است. بنابراین حداقل ۴۰۰هزار تومان سیمان مصرفی برای هر مترمربع است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان بیان کرد: اگر این را با قیمت ۴.۷ میلیون تومانی اعلامی از سوی دولت مقایسه کنیم آیا سهم سیمان از هزینه ساخت هر مترمربع ۲ درصد است؟!
پورحاجت در واکنش به ادعای سهم نیم درصدی هزینه سیمان در قیمت یک واحد مسکونی، گفت: دوستان چون در ساختمانهای لاکچری و محلههای خوب زندگی میکنند، قیمت سیمان را نسبت به آن محلات در نظر میگیرند. این در حالی است که باید سیمان را نسبت به هزینه تمام شده برای مسکن حمایتی، در استطاعت مردم و پروژههای جهش تولید مسکن در نظر بگیریم.
وی تاکید کرد: اساسا هزینههای سیمان باید برای قیمت تمام شده ساخت در نظر گرفته شود، به جز هزینههای مربوط به زمین، خدمات شهری، خدمات نظام مهندسی و.... دوستان نیایند نیم درصد را مطرح کنند که اصلاً این را قبول نداریم و این یک تحلیل غیرکارشناسی بوده است.
نظر شما