انتقال سرقفلی مغازه + همه چیز درباره سرقفلی

یک ملک تجاری از امتیازات، امکانات و موقعیت های مختلفی برخوردار است که به تمام آن ها سرقفلی می گویند. به منظور آشنایی با نحوه انتقال سرقفلی مغازه باید در مورد این اصطلاح بیشتر بدانید.

انتقال سرقفلی مغازه + همه چیز درباره سرقفلی

انتقال سرقفلی مغازه یکی از مباحث مهمی است که در دادگاه ها با آن مواجه هستیم؛ برای مثال اینکه نحوه انتقال سرقفلی مغازه به چه شکل است؟ مدارک لازم برای انتقال سرقفلی مغازه چه مدارکی هستند؟ درصد حق مالک در فروش سرقفلی چقدر است؟ سوالاتی هستند که ممکن است در مورد سرقفلی پرسیده شوند. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب به طور کلی موضوع سرقفلی را بررسی کنیم و هر آنچه باید در این باره بدانید را در اختیارتان قرار دهیم. جالب است بدانید شرایط خاصی برای انتقال سرقفلی مغازه در قانون وجود ندارد. این اصطلاح در واقع همان حق کسب است که قوانین آن مربوط به سال 1356 می باشد که در این مدت نیز دچار تحولات بسیار زیادی شده است.

در صورتی که در این مورد سوالاتی دارید می توانید با بهترین وکیل ملکی سمنان مشورت کنید. در سایت مستر وکیل لیستی از وکلای با سابقه در زمینه امور ملکی معرفی شده اند که در این حوزه می توانند به شما کمک کنند. وکیل خوب در سمنان را می توانید با جستجو در این سایت پیدا و با مشاهده سوابق و تجربیاتش، وی را برای مشاوره انتخاب کنید.

سرقفلی چیست؟

یک ملک تجاری از امتیازات، امکانات و موقعیت های مختلفی برخوردار است که به تمام آن ها سرقفلی می گویند. به منظور آشنایی با نحوه انتقال سرقفلی مغازه باید در مورد این اصطلاح بیشتر بدانید. باید به این نکته توجه کنید که امتیازات ملک تجاری متعلق به صاحب مغازه نیستند و در واقع یک امتیاز برای ملک تجاری محسوب می شوند. در قانون تجارت نیز این حق و امتیاز مربوط به املاک اجاره ای می باشد.

سرقفلی-ملک

می توان گفت بین پول پیش و سرقفلی شباهت هایی وجود دارد. به همین دلیل برخی این دو را با هم اشتباه می گیرند. در ادامه مطلب به اهمیت سرقفلی مغازه خواهیم پرداخت.

سرقفلی مغازه چه اهمیتی دارد؟

همانطور که گفته شد بین پول پیش یک ملک اجاره ای و سرقفلی شباهت هایی وجود دارد؛ اما این دو با هم دارای تفاوت هایی نیز هستند. کسی که به عنوان مستاجر یک ملک را اجاره می کند باید بعد از اتمام قرارداد تمام پولی را که به مالک در راستای اجاره ملک داده است، پس دهد و حتی اگر ارزش پول نیز کاهش داشته باشد باید عین پول پس داده شود.

اما در مورد سرقفلی چنین شرایطی وجود ندارد و مالک سرقفلی باید پول را متناسب با ارزش پول در همان سال دریافت کند. به همین دلیل در قانون ارزش سرقفلی دارای اهمیت زیادی است. از این رو کسانی که یک ملک تجاری را اجاره می کنند، تمایل دارند که حق سرقفلی را علاوه بر اجاره ملک کسب کنند. این حق موجب می شود که مالک نتواند به راحتی درخواست تخلیه ملک یا عدم تمدید قرارداد را داشته باشد. در صورت وجود سرقفلی مستاجر می تواند در صورتی که قرارداد تمدید نشود، با مبلغ متناسب با روز، یک ملک تجاری دیگر را اجاره کند. در مورد انتقال سرقفلی مغازه نیز همین قوانین حاکم می باشد.

انواع انتقال سرقفلی مغازه کدامند؟

با توجه به مطالبی که در مورد سرقفلی مغازه گفته شد در این بخش باید بگوییم که می توان سرقفلی را انتقال داد. ممکن است در برخی از قراردادهای مربوط به ملک تجاری، امکان انتقال سرقفلی ذکر نشده باشد. در این صورت نیز باز هم می توان نسبت به انتقال سرقفلی مغازه اقدام کرد. در این راستا از روش های قضایی و قهری به منظور انتقال استفاده می شود. در این جا با چند روش مختلف انتقال سرقفلی آشنا خواهیم شد.

  1. انتقال سرقفلی مغازه به صورت اختیاری

یکی از روش های انتقال سرقفلی استفاده از روش اختیاری است. به منظور انتقال سرقفلی مغازه با روش اختیاری باید در هنگام امضای قرارداد اجاره یا بعد از آن نسبت به دریافت انتقال سرقفلی اقدام شود؛ حتی در این صورت امکان انتقال سرقفلی به شخص دیگری نیز وجود دارد. فرد سوم در این حالت صاحب حق سرقفلی است و با توجه به قوانین در مقابل موجر قرار می گیرد.

  1. انتقال سرقفلی مغازه به صورت قضایی

از دیگر روش های انتقال سرقفلی استفاده از روش قضایی است. ممکن است گاهی در هنگام عقد قرارداد اجاره، از مستاجر حق انتقال گرفته شود. در این حالت اگر قاضی دستور دهد می توان سرقفلی مغازه را به شخص دیگری انتقال داد. ممکن است موجر نخواهد که سرقفلی را با نرخ روز به مستاجر بدهد که در این صورت مستاجر می تواند با مراجعه به دادگاه بدون نیاز به رضایت موجر حکم انتقال سرقفلی را صادر کند.

  1. انتقال سرقفلی قهری

در انتقال سرقفلی مغازه به صورت قهری ممکن است صاحب ملک فوت کند. در این حالت سرقفلی مغازه که یکی از اموال و دارایی های وی محسوب می شود به ارث می رسد. موجر در این شرایط نمی تواند مخالفتی داشته باشد.

انتقال سرقفلی مغازه از طریق سند عادی

  1. انتقال سرقفلی مغازه از طریق سند عادی

در صورتی که از سند عادی برای سرقفلی استفاده شود و این حق به مستاجر داده شده باشد که بتواند آن را انتقال دهد؛ صاحب سرقفلی امکان انتقال را خواهد داشت. البته این نوع انتقال باید با استفاده از سند رسمی باشد. همچنین امکان انتقال سرقفلی با سند عادی توسط مالک حق کسب و پیشه وجود نخواهد داشت.

  1. انتقال سرقفلی با سند رسمی

یکی دیگر از روش های انتقال سرقفلی مغازه با استفاده از سند رسمی می باشد. در این صورت مالک حق انتقال به دیگران را دارد و می تواند حق سرقفلی را به شخص دیگری منتقل کند.

مدارک مورد نیاز برای انتقال سرقفلی با سند رسمی

به منظور انتقال سرقفلی مغازه باید مدارک خاصی ارائه شوند. این کار در دفاتر اسناد رسمی انجام می شود. مدارک مورد نیز باید به دفترخانه ارائه شوند که شامل موارد زیر هستند:

  • ارائه گواهی مالیات به دفترخانه

  • دریافت گواهی مربوط به مالیات از مشاغل

  • ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه

  • مدارک شناسایی و هویتی مانند کارت ملی

  • دریافت برگه استعلام از طرف دفترخانه

  • اخذ برگه مربوط ب مالیات های پرداخت شده از اداره دارایی

  • اخذ مجوز به منظور عدم بدهی از تامین اجتماعی

  • پرداخت عوارض نوسازی

  • ارائه حکم دادگاه

  • ارائه گواهی شورای حل اختلاف

  • ارائه اصل وکالت نامه

  • تنظیم اجاره نامه بین مستاجر جدید با مالک ملک

کلام آخر

یکی از انواع دعاوی ملکی که در دادگاه ها به آن رسیدگی می شود، مربوط به انتقال سرقفلی مغازه است؛ چراکه بسیاری از مالکین و مستاجرها بر سر این موضوع به اختلاف می خورند و مشکلاتی در این راستا پیش می آید. از همین رو ما در این مقاله هر آنچه باید در رابطه با سرقفلی می دانستید را در اختیارتان قرار دادیم تا در صورتی که برای شما چالش و مشکلی پیش آمد، بدانید چه عکس العملی از خود نشان دهید تا بتوانید به حق و حقوقی که دارید برسید.

منبع: مستر وکیل

رپورتاژ
برچسب‌های خبر
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر