چگونه حکم تخلیه منزل را بگیریم؟ مراحل و شرایط آن

آیا در ارتباط با نحوه و چگونگی گرفتن حکم تخلیه منزل خود سوالی دارید؟ این مقاله پاسخ شما را می دهد. با ما همراه باشید.

بین موجر یا همان صاحب خانه و مستاجر قراردادی امضا می‌شود که در آن دو طرف باید تعهداتی را بپذیرند و رعایت این تعهدات پشتوانه قانونی دارد. هر دو طرف باید در طول مدت قرارداد به این تعهدات پایبند باشند تا دچار مشکلی نشده و نیازی به گرفتن حکم تخلیه فوری مستاجر پیدا نشود. قرارداد اجاره یک قرارداد موقت است که تعیین زمان در آن یکی از شرایط صحت این قرارداد به شمار می‌رود. اگر برای این قرارداد مدت زمانی تعیین نشود، اعتباری برای آن نمی‌توان قائل بود. با پایان یافتن این مدت زمان اگر قرارداد تمدید نشود، صاحب خانه از مستاجر می‌خواهد که آن را تخلیه کند که اگر ملک با رضایت تخلیه نشود دچار مشکلاتی خواهند شد. در ادامه به بررسی موضوع حکم تخلیه خانه و مراحل آن می پردازیم.

در نظر بدارید که برای دریافت حکم تخلیه موارد مختلفی وجود دارد و شاخه های قانونی زیادی برای آن رسم می شود. به همین خاطر نیز حتما باید این نکته و مسئله را در نظر داشته باشید تا با توجه به جزئیاتی که این موضوع دارد، اقدام به دریافت حکم تخلیه کنید. در صورتی که برای گرفتن این حکم و یا هرگونه مسئله و مشکل دیگری با نکات قانونی همراه هستید و نیاز به راهنمایی ها و مشاوره های بیشتری دارید، بهترین کار آن است که به یک وکیل و یا مشاور قانونی مراجعه کنید. این کار می تواند هم در کم کردن هزینه ها و هم در جلوگیری از اتلاف وقت شما تاثیرات مثبت زیادی داشته باشد. به همین خاطر نیز بهترین کار آن است که دریافت حکم تخلیه را به شکل مناسب و اصولی انجام دهید تا دچار مشکلات و بحران های قانونی نشوید.

حکم تخلیه منزل

بهترین وکیل در تهران که در امور مربوط به اخذ و اجرای حکم تخلیه منزل تخصص دارد،  اذعان می دارد که بهتر است در نوشتن قرارداد نکات زیر نیز رعایت شود تا بتوان از آن در مراجع قانونی استفاده کرد:

  • مدت اجاره دقیقا مشخص شده باشد.
  • اجاره نامه در دو نسخه تنظیم شده باشد و این موضوع در آن نیز قید شده باشد.
  • قرارداد باید به امضای موجر و مستاجر برسد.
  • دو نفر شاهد معتمد باید قرارداد عادی اجاره را امضا کنند.
  • در سند عادی اجاره باید تصریح کنند که عقد اجاره با سر قفلی یا بدون سرقفلی واقع شده است.

دریافت حکم تخلیه منزل در قانون

دریافت حکم تخلیه خانه در قانون هم آمده است. به این صورت که هر مالکی این حق را دارد که با اتمام و انقضای مدت زمان اجاره و یا بروز تخلف توسط مستاجر، درخواست حکم تخلیه منزل خریداری شده را بدهد. اگر در این میان ملک مورد نظری که اجاره داده شده است، تجاری باشد مشمول قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ می‌شود و دادگاه باید بر اساس قوانین نسبت به فسخ اجاره و تخلیه ملک رای خود را صادر کند. اما اگر روابط مستاجر و صاحب خانه بر اساس قانون سال ۱۳۷۶ باشد شورای حل اختلاف با بررسی اجاره نامه برای تخلیه خانه دستور صادر می‌کند. اما بهترین وکیل ملکی در تهران به این موضوع اشاره می کند که برای اخذ این حکم باید شرایط زیر موجود باشد:

  • باقی ماندن مستاجر در ملک و عدم تخلیه علی رغم اتمام زمان اجاره که در اجاره‌ نامه ذکر شده است.
  • گذشت سه ماه از موعد پرداخت اجاره ‌بها بدون اینکه مبلغی از سوی مستاجر به موجر پرداخت شود.
  • استفاده غیر مشروع از ملک مورد اجاره توسط مستاجر.
  • انتقال ملک مورد اجاره به شخص دیگری توسط مستاجر.

حکم-تخلیه-منزل

همانطور که می دانید، امور مربوط به اخذ و اجرای حکم تخلیه منزل، از امور حقوقی است. در نتیجه تخصص وکیل حقوقی را می طلبد. اما باید این نکته را یادآور شویم که در صورت مواجهه با امور کیفری، تنها بهترین وکیل کیفری در تهران یا شهرستان محل سکونتتان باید راهنمای شما باشد. سایت موسسه عدالت آریایی علاوه بر تولید محتوای حقوقی و کیفری به جهت ارتقا سطح آگاهی کاربران همواره می کوشد تا با ارئه راه های ارتباطی با وکلای برتر در امور حقوقی و کیفری امکان مشاوره فوری را تسهیل بخشد. در صورت نیتز می توانید به سایت مورد نظر مراجعه نمایید.

نحوه اجرای حکم تخلیه منزل

نحوه اجرای حکم تخلیه منزل ممکن است با توجه به قوانین و مقررات حاکم بر هر کشور و منطقه متفاوت باشد. اما به طور کلی، اجرای حکم تخلیه منزل به صورت زیر انجام می‌ شود.

  • صدور حکم تخلیه : ابتدا دادگاه یا ارگان قضایی مرتبط با مورد موردنظر، حکم تخلیه را صادر می‌ کند. این حکم حاکمیت قانونی دارد و به طرفین ابلاغ می ‌شود.
  • ابلاغ حکم به طرف مخالف : حکم تخلیه به طرف مخالف (مستاجر یا فردی که باید تخلیه کند) به صورت رسمی ابلاغ می ‌شود. این ابلاغ ممکن است از طریق پست، درخواست حضور حقوقی در محل اقامت طرف مخالف یا روش‌ های دیگر انجام شود.
  • تعیین مهلت تخلیه : ممکن است حکم تخلیه یک مهلت مشخص برای تخلیه منزل را تعیین کند. در این مدت، طرف مخالف باید منزل را تخلیه کند.
  • تخلیه طرف مخالف : اگر طرف مخالف در مهلت تعیین شده منزل را تخلیه نکند، نیروهای اجرایی از جمله کلانتری یا پلیس مسئول اجرای حکم تخلیه می ‌شوند. این نیروها به محل اقامت طرف مخالف می ‌روند و اقدام به خارج کردن او از منزل می‌ کنند.
  • محافظت از اموال : البته این نکته نیز وجود دارد که در زمان تخلیه کردن خانه، دفتر کار و هر مورد دیگری که وجود دارد، از اموال فرد به طور کامل محافظت می شود. در واقع تخلیه باید با رعایت اصول دقیق و به منظور جلوگیری از آسیب دیدن اموال افراد انجام شود.

توقف در اجرای حکم دستور تخلیه

در دو حالت مستاجر می‌تواند از دستور تخلیه جلوگیری کند:

  • مستاجر مدعی شود که قرارداد اجاره را تمدید کرده است.
  • مستاجر ادعا کند که سند مورد استفاده توسط صاحب خانه اصالت ندارد و جعلی است.

در این زمینه باید توجه داشته باشید که با توجه به فوری بودن دستور حکم تخلیه، مستاجر فرصت ندارد که پیش از اتمام مهلت تخلیه عملیات آن را متوقف کند. به همین دلیل هم باید برای دادرسی فوری اقدام کند. در این مرحله مستاجر می‌تواند بدون دادخواست دلایل خود را به دادگاه ارائه کرده تا درخواست او مورد بررسی قرار بگیرد.

رپورتاژ
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها