گوشت | قیمت گوشت | بازار گوشت | واردات گوشت
گرانی گوشت موقتی است / مردم منتظر ریزش قیمت گوشت باشند؟
رییس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه بررسی بازار نشان میدهد که تقاضای گوشت قرمز مثل ماههای گذشته است، گفت: اکنون دام زنده، گوشت قرمز گرم و منجمد به میزان کافی در کشور موجود است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم، بنابراین افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار منطقی نیست.
قیمت گوشت به عنوان یکی از مهمترین مواد غذایی در بازار، تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. این عوامل شامل عوامل داخلی و خارجی هستند. عوامل داخلی شامل تقاضا و عرضه در بازار داخلی، هزینههای تولید و نگهداری دام، هزینههای حمل و نقل و هزینههای بستهبندی محصولات گوشتی هستند. عوامل خارجی شامل تقاضا و عرضه در بازار جهانی، تغییرات ارزش ارز، تغییرات قوانین و مقررات صادرات و واردات، شرایط آب و هوایی و بیماریهای دامی در سطح جهانی هستند. بنابراین، قیمت گوشت تحت تاثیر مستقیم این عوامل قرار میگیرد و تغییرات در هر یک از این عوامل میتواند تاثیر قابل توجهی بر قیمت گوشت داشته باشد.
«منصور پوریان» درباره بازار گوشت قرمز اظهار کرد: اکنون دام زنده، گوشت قرمز گرم و منجمد به میزان کافی در کشور موجود است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم، بنابراین افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار منطقی نیست و عدهای سودجو به دنبال اخلال در بازار این محصول هستند.
به گفته رییس شورای تامین دام کشور، هر ساله در دیماه شاهد موجسازیهای قیمتی توسط برخی افراد سودجو هستیم که این مهم پیش از این به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده بود که در ماههای پایانی سال موجسازی قیمتی افزایش مییابد تا با مدیریت بازار این محصول کنترل شود.
کاهش کشتار به معنای کاهش جمعیت دام زنده نیست
وی تصریح کرد: با توجه به تعطیلات ژانویه و کاهش اندک ورود حجم گوشت گرم از مبادی وارداتی و همچنین در پی انتشار گزارشهای مرکز آمار ایران در خصوص کاهش کشتار دام زنده، برخی به دنبال سوءاستفاده از این شرایط هستند تا با افزایش قیمت گوشت گوسفندی و گوساله گرم، متعاقباً نرخ دام زنده نیز گران کنند.
پوریان با بیان اینکه کاهش کشتار در کشتارگاهها به معنای کاهش جمعیت دام زنده گوسفندی و گوساله نیست، اضافه کرد: طبق آمارها جمعیت دامی سبک (گوسفندی) کشور ۶۰ میلیون راس و در بخش دام سنگین نیز جمعیت دامی ۴.۵ میلیون راس است که با زایشهای جدید به طور حتم این رقم در دام سبک به ۶۵ میلیون راس و در دام سنگین با احتساب دامهای محلی به ۵.۵ میلیون راس خواهد رسید.
دام زنده خریدار ندارد
رییس شورای تامین دام کشور تصریح کرد: بررسی بازار نشان میدهد که تقاضای گوشت قرمز مثل ماههای گذشته است و حتی با رکود خرید و فروش در بازار دام زنده نیز روبهرو هستیم، بنابراین افزایش قیمت گوشت قرمز کاذب و غیرواقعی است.
وی اظهار داشت: پیش از این قیمت هر کیلوگرم دام زنده بین ۱۷۵ تا ۱۹۰ هزار تومان بود که بهتازگی و یکباره در پی افزایش قیمت گوشت این رقم به کیلویی بین ۲۰۰ تا ۲۶۰ هزار تومان تغییر یافت، این در حالی است که بالاترین نرخ دام زنده باید در نهایت بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان باشد که در حال حاضر دام زنده خریدار ندارد و این مهم صنعت دامی را با رکود روبرو کرده است.
قیمت گوشت منجمد بدون تغییر است
پوریان همچنان قیمت واقعی هر کیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی و گوساله گرم را ۴۲۰ هزار تومان دانست و گفت: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی یا گوساله گرم پیش از این توسط برخی سودجو در بازار با حدود ۵۰۰ تومان عرضه میشد که نهتنها افزایش قیمت مجدد غیرمنطقی است؛ بلکه عدهای از بازار نامتلاطم در حال سودجویی هستند.
رییس شورای تامین دام بیان کرد: با وجود افزایش قیمت گوشت قرمز گرم گوسفندی و گوساله در بازار، قیمت گوشت منجمد هیچ افزایشی نداشته است و طبق روال گذشته در بازار عرضه میشود. قیمت واقعی هر کیلوگرم گوشت قرمز منجمد را بین ۲۶۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و گوشت گرم وارداتی را بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان و گوشت گرم داخلی بین ۳۵۰ تا ۴۲۰ هزار تومان عنوان کرد.
افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار موقتی است
وی با بیان اینکه برای تنظیم بازار گوشت قرمز وزارت جهاد کشاورزی اقدام به واردات دام زنده کرده است، اضافه کرد: افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار موقتی است، البته بخشی از آن به دلیل فصل زایش دامهای کشور اتفاق میافتد؛ اما با افزایش واردات گوشت قرمز به کشور از مبادی گوناگون و همچنین عرضه گوشت تولید قراردادی که توسط عشایر صورت میگیرد تا چندی دیگر شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز خواهیم بود.
پوریان این اقدام دولت را برای تنظیم بازار گوشت قرمز در کشور مؤثر دانست و گفت: اقدامات دولت همچون خرید قراردادی، واردات دام پرواری و عرضه مستمر نهادههای دامی در سامانه بازارگاه در پایداری صنعت دامی موثر است و انتظار میرود این حمایتها از این صنعت تداوم داشته باشد.
نظر شما