افزایش قیمت شکر از کجا آب میخورد؟
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در بازار شکر نیز برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش دادهاند، به طوری که تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالاهای اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت میکنند تا جایی که قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزارتومان نیز رسید.
رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در خصوص وضعیت بازار مواد غذایی، گفت: پیرامون تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده کالاهایی نظیر حبوبات و چای و ماکارونی، برخی از واردکنندگان، تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و کسبه دست به تخلفاتی میزنند که باعث به هم ریختگی بازار میشود.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: پیش از این مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی یک درصد و سایر کالاهای مواد غذایی ۹ درصد بوده است که اکنون برخی کالاها از ۹ درصد به ۱۰ درصد و برخی از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کردهاند.
وی تصریح کرد: اخیراً مالیات ارزش افزوده چای از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده، بنابراین در این کالا شاهد افزایش قیمت خواهیم شد؛ زیرا علاوه بر تغییر نرخ ارزش افزوده با تورم سال جدید نیز روبرو هستیم.
کنگری با بیان اینکه چای محصول پرمصرف در سبد خانوار ایرانی است گفت: با وجود تغییر قیمت چای، این محصول بهوفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: در بازار شکر نیز برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش دادهاند، به طوری که تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالاهای اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت میکنند تا جایی که قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزارتومان نیز رسید.
وی از آرامش در بازار برنج خبر داد و بیان کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در بنکداریها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر به ۷۰ هزارتومان و شیرودی به ۷۵ هزار تومان رسیده است.
کنگری درباره قیمت حبوبات نیز گفت: همچنان حبوبات در بازار بلاتکلیف است؛ زیرا برخی تجار حبوبات را با نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد میکنند و در سامانه جامع تجارت با نرخ کیلویی ۵۲ هزار تومان به ثبت میرساند، اما در نهایت با نرخ کیلویی ۷۷ هزارتومان به شکل غیررسمی در بازار عرضه میکنند.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: اکنون لوبیا چیتی با قیمت ۵۲ هزار تومان در سامانه جامع تجارت توسط تجار ثبت میشود، اما با نرخ ۷۷ هزار تومان به بنکداری و در بازار مصرف ۹۰ هزار تومان به فروش میرسد؛ همچنین هر کیلوگرم عدس نیز با قیمت ۴۹ هزار تومان ثبت میشود به بنکداران ۶۹ هزار تومان فروخته میشود و در بازار کیلویی ۹۰ هزار تومان است.
وی اعلام کرد که حبوبات با ارز دولتی تامین و وارد میشود؛ اما در نهایت با سندسازی با نرخهای بالا در بازار به فروش میرسد که تخلف است.
نظر شما