چگونه وزن لوله و پروفیل ارسالی را چک کنیم؟

لوله‌ها و پروفیل‌ها در صنایع مختلف، به‌عنوان اجزای اساسی در ساخت‌وساز، تولید و انتقال مواد استفاده می‌شوند. از آنجایی‌که این محصولات معمولا در مقادیر بالا و در ابعاد مختلف ارسال می‌شوند، بررسی وزن آن‌ها به‌منظور تأیید قیمت، کیفیت و تطابق با استانداردها و الزامات پروژه بسیار حائز اهمیت است.

چگونه وزن لوله و پروفیل ارسالی را چک کنیم؟

 

 در این مقاله، به بررسی روش‌ها و تکنیک‌های مختلف برای چک کردن وزن لوله و پروفیل ارسالی می‌پردازیم.

اهمیت چک کردن وزن لوله و پروفیل

همان اندازه که هنگام خرید قوطی آهن، وزن می‌تواند نشان‌دهنده قیمت، کیفیت مواد اولیه، ضخامت جداره و همچنین دقت فرآیند تولید باشد؛ چک کردن وزن انواع لوله و پروفیل نیز به دلایل زیر ضروری است:

  • تأیید کیفیت: وزن واقعی لوله و پروفیل می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که آیا تولید محصول مطابق با استانداردهای مشخص‌شده بوده است یا خیر.
  • محاسبات قیمت و هزینه‌ها: به‌طور کلی وزن، اصلی‌ترین ملاک قیمت‌گذاری در این صنایع است.
  • ایمنی: در برخی موارد، وزن غیرمجاز می‌تواند منجر به مشکلات ایمنی در هنگام نصب یا استفاده از محصولات شود.

مراحل چک کردن وزن لوله و پروفیل

حالا که با اهمیت وزن مقاطع فولادی به‌عنوان اصلی‌ترین عامل قیمت‌گذاری این مقاطع آشنا شدید، لازم است مراحل و نحوه به‌دست‌آوردن وزن لوله و پروفیل را هم بدانید. نباید فراموش کنید که محاسبه وزن با روش‌های مختلف مهم‌ترین اقدامی است که به‌محض دریافت بار از کارخانه یا تامین‌کننده باید انجام شود.

آماده‌سازی

قبل از شروع به چک کردن وزن، باید اطمینان حاصل کرد که تجهیزات لازم در دسترس هستند. این تجهیزات می‌توانند شامل باسکول و ابزار اندازه‌گیری لوله و پروفیل و گواهی‌های استاندارد برای تایید تطابق با استانداردهای لازم باشند.

بررسی وزن بار با کمک باسکول جاده‌ای

معمولا ساده‌ترین و متداول‌ترین روش برای به‌دست آوردن وزن لوله و پروفیل استفاده از باسکول موسوم به باسکول جاده‌ای است. در این روش ابتدا خودروی بار توسط باسکول وزن می‌شود. عدد حاصل مربوط به وزن کامیون به‌علاوه وزن بار یا مقاطع فولادی مورد نظر است.

همان‌طور که مشخص است، در مرحله بعد کافی است وزن کامیون را پس از تخلیه بار مجدد توسط همان باسکول محاسبه کنند. از کم‌کردن اعداد به‌دست‌آمده، وزن بار خالص به‌دست می‌آید. در این نوع از وزن‌کشی با کمک باسکول باید نکته‌ی زیر را در نظر داشته باشید:

  • در مرحله دوم فقط بار خالی می‌شود و چیز دیگری از خودرو خارج نمی‌شود. به‌طور مثال راننده، شاگرد راننده و هر چیز دیگری که وزن دارد باید ثابت بمانند تا عدد به‌دست‌آمده دقیق‌ترین عدد باشد.

بررسی وزن بار به کمک باسکول متحرک

یکی دیگر از روش‌های متداول وزن‌کشی بار مقاطع فولادی استفاده از باسکول متحرک است که به آن باسکول محورکش پرتابل هم گفته می‌شود. در نبود باسکول جاده‌ای می‌توانید توسط این مدل باسکول پرتابل وزن هر محور را به‌صورت مجزا محاسبه کنید.

پس از محاسبه تمام محورها، وزن کلی و مورد نظر شما از جمع وزن محورهای مختلف حاصل می‌شود. ویژگی مثبت این نوع باسکول‌ها استفاده راحت و قابلیت حمل‌و‌نقل است و بهترین روش برای مواقعی است که نیاز به محاسبه بار دارید و دسترسی به سایر روش‌های محاسبه وزن مقدور نیست.

بررسی وزن بار به کمک باسکول آویز

برای محاسبه وزن یا دراصل وزن‌کشی بار یک روش دیگر استفاده از باسکول آویز است که به آن باسکول جرثقیلی نیز گفته می‌شود. اگر به باسکول جاده‌ای دسترسی ندارید، از این روش برای محاسبه و بررسی وزن باری که تحویل می‌گیرید، استفاده کنید. این باسکول‌ها را به جرثقیل متصل کنید و بار مورد نظر را روی آن قرار دهید. به‌محض قراردادن بار روی باسکول، وزن به‌صورت دیجیتالی اعلام می‌شود. باسکول آویز دقت مناسبی دارد، اما همچنان اولویت با باسکول جاده‌ای است که دقت بیشتری دارد.

بررسی وزن بار از روش شمارش شاخه

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای چک‌کردن وزن باری که تحویل می‌گیرید، روش شمارش شاخه است. البته باید توجه داشته باشید که روش شاخه‌شمار را تنها زمانی می‌توانید استفاده کنید که تمام بار از یک مقطع مشخص باشد. همچنین درصورتی که بار شامل چند مقطع مختلف باشد، می‌توانید این روش را برای هر مقطع استفاده کرده و در نهایت، عدد وزن به‌دست‌آمده از هر مقطع را جمع ببندید تا وزن کل بار شما مشخص شود.

برای محاسبه وزن از روش شمارش شاخه، ابتدا وزن 10 شاخه از یک مقطع را محاسبه کنید. با تقسیم عدد به‌دست‌آمده بر 10، وزن هر تک شاخه را محاسبه کرده و سپس با ضرب وزن تک شاخه در تعداد کل شاخه‌های همان مقطع وزن مورد نظر کلی را محاسبه کنید. این روش وزن حدودی بار را نشان می‌دهد و برای زمانی‌که نیاز به سرعت دارید، روش مناسبی است. البته، برای سهولت محاسبات، می‌توانید از پنل محاسباتی وزن صباپروفیل هم استفاده کنید.

نکات مهم در چک‌کردن وزن بار

نکات زیر درمورد چک‌کردن وزن بار در هنگام تحویل از اهمیت بسیاری برخوردار است:

  • دقت در اندازه‌گیری: استفاده از تجهیزات دقیق و کالیبره‌شده برای اندازه‌گیری بسیار مهم است.
  • ثبت اطلاعات: تمامی اطلاعات مربوط به اندازه‌گیری‌ها را ثبت کنید تا در صورت نیاز بتوانید به آن‌ها رجوع کنید.
  • استفاده از استانداردها: اطمینان حاصل کنید که تمامی اندازه‌گیری‌ها و محاسبات بر اساس استانداردهای موجود انجام می‌شوند.

جمع‌بندی

چک‌کردن وزن لوله و پروفیل ارسالی یک مرحله حیاتی در فرآیند کنترل کیفیت بار است که به تأیید تطابق محصولات با استانداردها و تعیین دقیق قیمت آن کمک می‌کند. با استفاده از روش‌ها و تکنیک‌های مناسب، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که محصولات دریافتی شما از کیفیت بالایی برخوردار هستند و نیازهای پروژه شما را برآورده می‌کنند.

برای اینکه از کیفیت بار و قیمت آن مطمئن شوید، راحت‌ترین کاری که می‌توانید انجام دهید، خرید از تولیدکنندکان معتبری مانند صباپروفیل است که محصولات درجه‌یک را با ضمانت کیفیت، مناسب‌ترین قیمت و ضمانت بازگشت به‌دست شما می‌رسانند.

در نهایت، توجه به جزئیات در هر مرحله از فرآیند چک‌کردن وزن بار را فراموش نکنید. لازم است عوامل بروز خطا در وزن‌کشی را به صفر برسانید. با رعایت نکات و مراحلی که در این مقاله گفتیم، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که محصولات دریافتی شما با کیفیت و استانداردهای لازم مطابقت دارند و قیمتشان نیز مناسب است.

منبع www.sabaprofile.com

 

رپورتاژ
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر