احتمال تشکیل دوباره صف خرید مرغ قوت گرفت!
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی گفت: کمبود مرغ گرم تا ۲۰ اردیبهشت برطرف میشود و تولیدات وارد بازار میشود.
از ابتدای فروردین امسال مرغ گرم و تازه در بازار کمیاب است و در مراجعه به فروشگاهها و مرغ فروشیهای سطح شهر اکثرا یخچالهای مرغ گرم خالی است و فروشندگان میگویند "مرغ گرم نداریم". البته اگر شانس با شما یار باشد و صبح زود به مراکزی که در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران وجود دارند یا خرده فروشیهای سطح شهر مراجعه کنید میتوانید مرغ گرم تازه بخرید اما از ظهر به بعد موجودی بسیاری از فروشگاهها به اتمام میرسد و به ناچار باید مرغ منجمد دولتی ۴۵ هزار تومانی خرید کنید. البته فقط در میادین میوه و تره بار میتوانید مرغ گرم با نرخ مصوب گیر بیاورید اما از خرده فروشیهای سطح شهر، فروشگاههای زنجیرهای و آنلاین شاپها باید مرغ گرم را کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان بخرید.
نبود مرغ گرم در سبد خرید آنلاین شاپها نیز مهر تاییدی بر کمبود آن در بازار است. کافیست سری به فروشگاههای آنلاین بزنید تا ببینید که میزان عرضه مرغ بسیار کم است. برخی از این فروشگاههای آنلاین هم تنها در حال عرضه مرغهای قطعه بندی شده منجمد هستند.
برای خرید مرغ گرم به یکی از فروشگاههای معروف سطح شهر میرویم اما اثری از مرغ نمیبینیم. وقتی از متصدی فروa سوال میکنیم میگوید که مرغ نداریم. « باری که به ما میرسد اندک است و زود تمام میشود.» به گفته او خیلیها فقط برای خرید مرغ به فروشگاه مراجعه میکنند و با دیدن جای خالی آن دست خالی از فروشگاه بر میگردند.
با سر زدن به فروشگاهی دیگر هم اوضاع را اینچنین میبینیم. پس سری به مغازههای سطح شهر میزنیم. بسیاری از آنها مرغ گرم ندارند. آنهایی هم دارند با قیمت بالا عرضه میکنند و میگویند: «مرغ کم عرضه میشود و به همین علت گران است. عرضه محدود مرغ گرم در بازار موجب شده تا قیمتها بالاتر از نرخ مصوب در بازار عرضه شود و به ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم مرغ گرم هم برسد.»
در بسیاری از میادین میوه و تره بار سطح شهر نیز فقط مرغ منجمد دولتی عرضه میشود البته برخی از میادین میوه و تره بار نیز عرضه مرغ گرم به شکل محدود دارند و نهایتا تا ساعت ۱۲ ظهر میتوان مرغ گرم برای خرید پیدا کرد آن هم اگر صفی خلوت پیدا کنید.
به یکی از میادین میوه و تره بار مراجعه میکنیم. فقط مرغ منجمد عرضه میکنند و برای خرید آن هم مردم صف کشیدهاند. از چند روز قبل صف طویلی برای خرید مرغ در میادین شکل گرفته است. اگر میادین مرغ گرم عرضه کنند به دلیل آنکه آن را با قیمت مصوب هر کیلو ۶۳ هزار تومان به فروش میرسانند شاید ایجاد صفهای طولانی هستند. پس از اتمام مرغ گرم صفهای خرید مرغ منجمد نیز در این میادین شکل میگیرد.
علت اصلی کمبود جوجه ریزی
گفته میشود، دولت برای تنظیم بازار، در حال عرضه مرغ منجمد ۴۵ هزار تومانی در ۲۲۷ مرکز میادین میوه و تره بار شهرداری است. به گفته مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران تفاوت حدود ۲۰ هزار تومانی مرغ منجمد با مرغ گرم و کمبود مرغ گرم موجب شده تا صفهای خرید مرغ منجمد در میادین میوه و تره بار شهر تهران شلوغ باشد.
وی گفت: گرچه روزانه ۱۲۰ تن مرغ منجمد در مراکزی که در میادین شهرداری تهران وجود دارد عرضه میشود اما این به معنای نبود مرغ گرم در بازار نیست. روزانه ۲۰۰ تن هم مرغ گرم در کشتارگاه میدان بهمن توزیع میشود اما علت عرضه کم مرغ، کاهش جوجه ریزی است.
وی ادامه داد: علت اصلی کمبود جوجه ریزی در اسفند سال گذشته به خاطر گرانی نهادههای دامی موجب شده تا عرضه مرغ گرم در بازار به نسبت سال گذشته کم باشد. فروردین سال گذشته ۴۰۰ تن مرغ توزیع میشد در حالی که امسال ۲۰۰ تن مرغ در میادین مرکزی توزیع شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران در پاسخ به این سوال که ممکن است برخی مرغداریها از عرضه مرغ به بازار خودداری و بخواهند از موقعیت پیش آمده سواستفاده کنند، گفت: مرغداریها نمیتوانند احتکار کنند. آنها نمیتوانند مرغ را بعد از پرورش نگه دارند و نهایتا یکی دو روز میتوانند این کار را انجام بدهند اما روز سوم باید محصول تولیدی شان را به بازار عرضه کنند.
به گفته وی، کمبود مرغ گرم تا ۲۰ اردیبهشت ماه طول میکشد تا تولید دوباره وارد بازار شود. مسئولان جهاد کشاورزی هم همین وعده را دادهاند و گفتهاند که از ۲۰ اردیبهشت ماه تولید به حالت قبل برمی گردد و کمبود در بازار برطرف میشود.
طبق گفته رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی قیمتها افزایش پیدا نخواهد کرد اما باید دید برنامه وزیر جدید جهاد کشاورزی در خصوص افزایش نرخ مصوب مرغ گرم چیست؟
این درحالی است که یک منبع آگاه در این مورد گفت: قیمت مصوب مرغ بعد از ماه رمضان به خاطر افزایش هزینههای تولیدکنندگان ممکن است چند درصدی(۲ تا ۳ هزار تومان) افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: طبق اعلام جهاد کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار مرغ در کنار عرضه مرغ منجمد تولید داخل، مرغهای منجمد وارداتی محدود از ترکیه و برزیل در بازار توزیع کرده است. البته واردات مرغ از این دو کشور محدود است. چرا که نمیتوان در حجم بالا مرغ را از کشورهای همسایه وارد کرد چون آنها کالاهای خود را از قبل ثبت سفارش کردهاند لذا اگر کشور ما بخواهد یک دفعه و بدون هماهنگی قبلی از کشوری مرغ وارد کند، به عنوان مثال اگر کشوری بخواهد به ما ۱۰۰ هزار تن مرغ بدهند این امکان وجود ندارد چرا که ممکن است اصلا نداشته باشند و نهایتا بتوانند به ما ۵ هزار تن مرغ بدهند.
همچنین طبق اخبار رسیده از جهاد کشاورزی، دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی، پیرو نظارت مستمر خود بر توزیع مرغ و گوشت کشور، نمایندگانی را جهت نظارت و رصد میدانی به استانها اعزام کرده است تا احتکاری در بازار عرضه از سوی مرغداران اتفاق نیفتد.
با این اوصاف چارهای جز مدارا از سوی مردم وجود ندارد تا مرغ گرم وارد بازار شود.
نظر شما