جهش هزار و ۸۰۰ درصدی قیمت این غذا فقط در ۶ سال!

انتشار تصویری از منو یک رستوران در توئیتر مورد توجه بخشی از کاربران این شبکه اجتماعی قرار گرفته است.

جهش هزار و ۸۰۰ درصدی قیمت این غذا فقط در ۶ سال!

انتشار تصویری از منو یک رستوران در توئیتر مورد توجه بخشی از کاربران این شبکه اجتماعی قرار گرفته است. یکسری از آنها دیجیتالی بودن منو رستوران را سوژه کردند، یک نفر با مقایسه منو مربوط به ابتدای سال ۱۳۹۶، به جهش قیمت‌ها در این شش سال اشاره کرده و یک نفر دیگر از هزینه‌های بالای این کسب‌وکار نوشته است. در همین شش سالی که قیمت هر پرس ته‌چین با ماهیچه از ۳۱ هزار تومان به ۵۸۰ رسیده، هر کیلو مرغ به‌جای ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومان، حدود ۸۱ هزار تومان فروخته می‌شود.

قیمت برنج درجه یک ایرانی تقریبا سه برابر شده و در یک‌سری از قصابی‌ها خرید هر کیلو گوشت خورشتی نزدیک ۶۰۰ هزار تومان خرج برمی‌دارد. به همین خاطر شرایط در اغلب رستوران‌های معروف تهران یک‌جور است و سفارش هر پرس باقالی‌پلو با ماهیچه از رستورانی دیگر کمی بیش از ۹۰۰ هزار تومان آب می‌خورد.

منو رستوران

گران‌ترین غذایی که از رستوران می‌شود سفارش داد، ته‌چین ویژه با ماهیچه است. قیمت ته‌چین ویژه با ماهیچه در رستوران ها به ۵۸۰ هزار تومان رسیده، اما عکسی که از منو شش سال قبل همین رستوران ها در توئیتر وایرال شده، نشان می‌دهد آن موقع قیمت همین غذا ۳۱ هزار تومان بوده است. از ۱۳۹۶ تا الان قیمت ته‌چین ویژه با ماهیچه در رستوران حدود ۱۸ برابر شده که معادل جهش هزار و ۸۰۰ درصدی است. با این اوصاف خرید چهار پرس ته‌چین با ماهیچه‌ای که آن موقع ۱۲۴ هزار تومان هزینه داشته الان برای یک خانواده با این تعداد دو میلیون و ۳۲۰ هزار تومان آب می‌خورد. یا مثلا چلوکباب ویژه که شش سال قبل ۱۵ هزار تومان فروخته می‌شد، الان ۲۳۵ هزار تومان قیمت دارد و نسبت به آن موقع ۱۵ برابر گران شده است. زوج و فرد بودن برنامه خورشت قیمه و قورمه تنها چیزی است که در منو رستوران ها نسبت به ابتدای سال ۱۳۹۶ عوض نشده.

قیمت چلو خورشت قیمه، آن موقع ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اما الان کسی که در روز‌های زوج همین غذا را از رستوران ها سفارش می‌دهد، باید ۲۱۵ هزار تومان (۱۷ برابر بیشتر) هزینه کند. دقیقا مثل چلوخورشت قورمه که قیمتش در این مدت از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۲۱۵ هزار تومان رسیده است. زیر همان عکسی که از منو شش سال قبل رستوران ها در توئیتر منتشر شده، کاربر دیگری منو متعلق به سال ۱۴۰۰ همان رستوران را ارسال کرده و نوشته: «این منو برای یک‌سال و نیم پیشه.»‌

آن زمان همان ته‌چین ویژه با ماهیچه را می‌توانستیم از رستوران ها با قیمت ۳۱۳ هزار تومان بخرید که الان قیمت این غذا ۱.۸ برابر شده است. اواخر سال ۱۴۰۰ هر پرس زرشک‌پلو با مرغ را در رستوران ها ۱۳۷ هزار تومان می‌فروختند و بعد یک سال و نیم شاهد رشد ۱.۵ برابری قیمت زرشک‌پلو با مرغ در رستوران ها هستیم. چلوخورشت خلال هم که یک سال و نیم پیش ۱۳۵ هزار تومان فروخته می‌شد، الان ۲۸۰ هزار تومان قیمت دارد. از یک طرف دیگر دیجیتالی بودن منو رستوران ها هم تبدیل به سوژه دیگری برای کاربران توئیتر شده است.

منو رستوران (قیمت به تومان):

 

انواع غذا سال ۱۳۹۶ یک سال و نیم قبل مرداد ۱۴۰۲
ته‌چین ویژه با ماهیچه 31 هزار  313 هزار  580 هزار 
چلو کباب ویژه 15 هزار  140 هزار  235 هزار 
مثل چلوخورشت قورمه 12 هزار و 500  119 هزار  215 هزار 
چلو خورشت خلال - 135 هزار  280 هزار 
باقلی‌پلو با مرغ 14 هزار و 500  143 هزار  222 هزار 
ششلیک شاندیز با برنج 34 هزار و 500  265 هزار  580 هزار 
جوجه‌کباب با استخوان با برنج 24 هزار و 500  179 هزار  235 هزار 
چلو کباب برگ 17 هزار و 500  215 هزار  380 هزار 

جهش قیمت مرغ، گوشت و برنج در شش سال

قیمت مرغ نسبت به ابتدای سال ۹۶ تقریبا ۱۲ برابر شده است. بررسی اطلاعات مرکز آمار نشان می‌دهد قیمت مرغ در آن زمان تنها کیلویی شش هزار و ۸۰۰ تومان بوده است، اما الان با گذشت شش سال، خرید هر کیلو مرغ در تهران به‌شکل میانگین ۸۱ هزار تومان هزینه روی دستتان می‌گذارد. نسبت به یک سال و نیم قبل هم که قیمت هر پرس باقالی‌پلو با مرغ در رستوران ها از ۱۴۳ به ۲۲۲ هزار تومان رسیده، قیمت مرغ کیلویی ۵۰ هزار تومان جهش داشته است. چون اواخر سال ۱۴۰۰ خرید هر کیلو مرغ ۳۱ هزار تومان هزینه داشته و الان مردم در تهران مرغ را به‌طور متوسط کیلویی ۸۱ هزار تومان می‌خرند.

قیمت برنج درجه یک ایرانی در این شش سال تقریبا شش برابر افزایش پیدا کرده است. چون هر کیلو برنج ایرانی درجه یک در ابتدای سال ۹۶ حدود ۱۲ هزار و ۶۴۴ تومان قیمت داشته، اما اگر الان سری به بازار بزنید، حداقل قیمت برنج درجه یک ایرانی به کیلویی ۸۰ هزار تومان رسیده و یک‌سری از برند‌ها کیسه‌های ۱۰ کیلویی برنج درجه یک هاشمی و طارم را دو میلیون تومان می‌فروشند که می‌شود کیلویی ۲۰۰ هزار تومان.

قیمت گوشت گوسفندی در ابتدای سال ۱۳۹۶، به‌شکل متوسط کیلویی ۳۶ هزار و ۶۵۰ تومان بوده، اما الان در قصابی‌ها یک کیلو گردن گوسفندی را کیلویی ۳۵۰ هزار تومان می‌فروشند. خرید سردست گوسفندی کیلویی ۴۰۰ هزار تومان آب می‌خورد و در یک‌سری از قصابی‌ها گوشت خورشتی را کیلویی ۶۰۰ هزار تومان عرضه می‌کنند.

گوشت گوساله هم شش سال پیش، به‌طور متوسط کیلویی ۳۵ هزار تومان به فروش می‌رسید، اما الان نیم‌کیلو سردست را حدود ۲۳۰ هزار تومان می‌فروشند و قیمت فیله گوساله تا کیلویی ۸۰ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: فرارو
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها