قیمت نان | نان
نان گران شد؟ / مردم گرانفروشی نان را گزارش دهند
مردم میتوانند تخلفات مرتبط با نان را با شمارهگیری ۱۲۴ گزارش کنند.
تبعات گرانفروشی و کم فروشی نان میتواند برای اقتصاد و جامعه محلی تأثیرات منفی داشته باشد. در صورتی که نان گران شود، مردم ممکن است به دنبال جایگزینی با محصولات دیگر باشند که ممکن است کمتر از لحاظ تغذیهای مفید باشند. همچنین، افراد با درآمد کمتر ممکن است نتوانند هزینههای بیشتری را برای خرید نان بپردازند و این میتواند به کاهش سطح مصرف آنها منجر شود. از سوی دیگر، کم فروشی نان میتواند برای کسبوکارهای محلی و تولیدکنندگان نان تأثیرات منفی داشته باشد. در صورتی که فروش نان کاهش یابد، تولیدکنندگان ممکن است بخشی از تولید خود را کاهش دهند و این میتواند به افزایش نرخ بیکاری و کاهش رونق اقتصادی منجر شود. به طور کلی، تبعات گرانفروشی و کم فروشی نان میتواند برای جامعه محلی و اقتصاد منطقهای تأثیرات منفی داشته باشد.
در همین راستا مسعود امرالهی مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی از مردم خواست تا تخلفات مرتبط با نان از جمله گرانفروشی، کم فروشی و فروش نان کنجدی اجباری را گزارش کنند.
مسعود امرالهی گفت: رسالت دفتر بازرسی و نظارت، نظارت بر کالاهای اساسی است، بر این اساس ما از ابتدای امسال به صورت مکرر این کار را پیگیری و دنبال کردهایم.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: نان جزو کالاهای اساسی محسوب میشود و مصرف آن نیز بالاست. همچنین ما به صورت پیوسته مطالباتی از سوی مردم در این موضوع دریافت میکنیم که موجب شده است طرح نظارت بر نانواییهای سراسر کشور تشدید شده است.
وی افزود: بحث کمفروشی نان شامل کاهش وزن چانه نان بود در حالی که ما امسال هیچگونه تغییری نه در وزن چانه نان و نه در بحث قیمت نان نداشته ایم و به همین دلیل نظارتهای خود را تشدید کردیم.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی فروش اجباری نان را از دیگر تخلفات گزارششده از سوی مردم دانست و گفت: فروش اجباری نان شامل مواردی مانند عرضه نان کنجدی اجباری میشود که ما در این موضوع هم ما ورود و برخورد کردیم.
امرالهی ادامه داد: ما در ۷ ماهه امسال حدود ۹۰۰ هزار بازرسی در ارتباط با بحث قیمت کالاهای اساسی انجام داده و حدود ۸۶ هزار پرونده تخلف به سازمان تعزیرات ارسال کردهایم. در این میان، حدود ۲۵۶ هزار و ۲۴۸ بازرسی از نانواییهای سراسر کشور انجام و حدود ۱۷ هزار پرونده تخلف در خصوص بحث گرانفروشی و کمفروشی نان تشکیل شد.
امرالهی ادامه داد: سامانههای نظارتی ما مانند سامانه ۱۲۴ فعال است و مردم در صورت مشاهده موارد گرانفروشی، کمفروشی، فروش اجباری نان و فروش آرد خارج از شبکه میتوانند تماس بگیرند چرا که آرد یارانهای به نانوایان داده میشود و آنها حق ندارند آن را خارج از شبکه توزیع به فروش برسانند.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر حساسیت حوزه آرد و نان گفت: ما به عنوان دستگاه همکار در کنار شورای آرد و نان کشور هستیم و با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع آرد و نان، از ابتدای آبان ماه نظارتهای خود را با همکاری وزارت کشور، استانداران و فرمانداران در ۳ حوزه گرانفروشی نان، کمفروشی و فروش اجباری نان تشدید کردهایم و تیمهای مشترک ما و دیگر دستگاههای ناظر به صورت پیوسته بر نانواییها نظارت خواهند داشت.
این صحبتها در حالی است که چند روز پیش احمد قیومی فرماندار تهران نیز در گفت و گو با یکی از خبرگزاریها در تشریح روند برخورد با نانوایی های متخلف در سطح شهرستان تهران عنوان کرد: تیمهای مشترک سازمان تعزیرات و بازرسی فرمانداری تهران به صورت نامحسوس نسبت به بازدیدهای میدانی اقدام کرده و گزارشات مردمی را پیگیری میکنند تا با هر گرانفروشی و کمفروشی در حوزه نان برخورد کنند، در این راستا بیشتر تخلفات روی داده در این حوزه بر اساس شکایت شهروندان در شهریور و مهرماه بوده است که برابر قانون ۳۰ واحد نانوایی پلمب و ۱۰۰ واحد نانوایی نیز به توقف حواله آرد محکوم شدند.
نظر شما