کنسرو ماهی | بازار کنسرو ماهی | قیمت کنسرو ماهی

اعلام دلایل افزایش نجومی قیمت تن ماهی / منتظر ارزانی تن ماهی باشیم؟

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات درباره علت افزایش قیمت کنسرو ماهی در خصوص راهکارهای کاهش قیمت و برنامه‌های در دست اجرا به ارائه توضیحاتی پرداخت.

اعلام دلایل افزایش نجومی قیمت تن ماهی / منتظر ارزانی تن ماهی باشیم؟

تن ماهی یکی از مهمترین منابع پروتئینی در صنعت غذایی جهان است و به طور گسترده در غذای انسان به کار می‌رود. قیمت تن ماهی به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر بسیاری از عوامل قرار می‌گیرد. عوامل مستقیم شامل وضعیت تقاضا و عرضه، فصل شکار، حجم ذخیره و برداشت، نرخ پیشرفت دستگاه‌های شکار و شیوع بیماری‌ها و اختلالات زیست محیطی در محدوده شکارگاهی هستند. همچنین، عوامل غیرمستقیم شامل تأثیرات تغییر اقلیم، تغییرات سیاست‌های دولتی و تأثیرات اقتصادی و ارزش ارز در بازار جهانی هستند. با توجه به این عوامل، قیمت تن ماهی ممکن است به طور دوره‌ای تغییر کند، اما به طور کلی، نوسانات در ارزش آن نسبتا کم است و طیف گسترده‌ای از صنایع غذایی به آن نیاز دارند.

عباس مختاری مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات در پاسخ به چرایی افزایش قیمت کنسرو ماهی و خارج شدن آن از سفره اقشار ضعیف اظهار کرد: افزایش قیمت نهاده‌های تولید کنسرو در سطح جهانی (اعم از افزایش قیمت ماده اولیه ماهی تن، افزایش قیمت قوطی، هزینه‌های صیادی، روغن، درب قوطی)، افزایش هزینه‌های کارگری در کارخانجات، کاهش واردات ماهی تن برای تنظیم بازار، عدم به موقع تخصیص ارز، زمان بر شدن تخصیص ارز به دلیل تغییر گروه کالایی تن ماهیان از گروه کالایی ۲۱ به گروه کالایی ۲۲ و افزایش هزینه تمام شده تولید ماهی تن از آب‌های بین المللی از دلایل افزایش قیمت کنسرو ماهی است.

وی ادامه داد: آن چیزی که تاثیر عمده و قابل توجه در افزایش قیمت کنسرو دارد در حقیقت افزایش قیمت ماهی تن صید شده است.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات در پاسخ به اینکه آیا سازمان شیلات برنامه‌ای برای کاهش قیمت این محصول در بازار دارد؟ گفت: هر چند که پدیده چسبندگی قیمت در کالاها وجود دارد، اما کاهش قیمت امکان پذیر است. در خصوص راهکارهای کاهش قیمت برنامه‌های در دست اجرا است که از جمله آنها می‌توان به کوتاه کردن زنجیره تامین و توزیع کنسرو با عرضه مستقیم کنسرو تنظیم بازاری در غرف میادین تره بار شهرداری‌ها برای تنظیم بازار، فروش سازمانی به اتحادیه‌ها و تشکل‌های کارمندی و کارگری و همچنین پیگیری حذف ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده کنسرو به عنوان غذای سالمی در سفره مردم اشاره کرد.

وی گفت: همچنین سازمان شیلات ایران برای سال ۱۴۰۲ مجوز واردات ۲۰ هزار تُن ماهی تن برای تامین مواد اولیه صنعتی کارخانجات و تنظیم بازار مصرف را صادر کرد که در شش ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲، ۵۹۰۰ تن از این مجوز صادر شده ثبت سفارش شد و امیدواریم تا انتهای سال، باقی مجوزهای صادر شده ثبت سفارش واردات شود.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر