جایگزین ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یک درمان دندانپزشکی است که در جایگزین کردن دندان از دست رفته کاربرد دارد. در برخی موارد بسیار خاص شاید شرایط ایمپلنت دندان وجود نداشته باشد، به همین دلیل در این مقاله به بررسی جایگزین ایمپلنت دندان می پردازیم.

جایگزین ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یک درمان دندانپزشکی است که در جایگزین کردن دندان از دست رفته کاربرد دارد. در برخی موارد بسیار خاص شاید شرایط ایمپلنت دندان وجود نداشته باشد، به همین دلیل در این مقاله به بررسی جایگزین ایمپلنت دندان می پردازیم.

ایمپلنت

ایمپلنت دندان

از گذشته تا به امروز افراد به دلایل مختلف دندان های طبیعی خود را از دست می دادند و از گذشته تا به امروز روش های مختلفی برای درمان بی دندانی ارائه شده است که ایمپلنت دندان یکی از این روش های درمانی می باشد. ایمپلنت دندان یک روش درمانی ترمیمی می باشد که تقریبا دائمی بوده و دارای طول عمر بالایی می باشد و در صورت نگه داری و مراقبت مناسب در برخی موارد ماندگاری آن مادام العمر می باشد.

 این روش درمانی تحت یک عمل جراحی تهاجمی انجام می شود، ایمپلنت دندان از چند بخش تشکیل شده است که مهم ترین بخش آن پایه ایمپلنت یا همان فیکسچر دندان می باشد که عموما از جنس تیتانیوم تولید می شود. این پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند و عملکرد ریشه دندان را شبیه سازی و درمان می کنند.

بیشتر بخوانید » هزینه ایمپلنت 1402

اغلب این پایه ها را از این جهت از جنس تیتیانیوم تولید می کنند که بدن انسان نسبت به آن واکنش نشان ندهد و با بدن با این پایه ایمپلنت سازگار باشد به صورتی که نسبت به آن مانند یک جسم خارجی برخورد نکند. در این عمل جراحی ابتدا لثه را برش می دهند تا استخوان فک نمایان شود سپس استخوان فک را با استفاده ار دریل و لوازم دندان پزشکی سوراخ می کنند، پس از آن پایه ایمپلنت را درون حفره ایجاد شده قرار می دهند و لثه را اطراف آن بخیه می کنند تا استخوان فک با پایه ایمپلنت جوش بخورد و مستحکم شود این امر ممکن است بین 3 الی 6 ماه زمان ببرد و پس از این که پایه ایمپلنت مستحکم شد تاج اصلی دندان را روی پایه ایمپلنت نصب می کنند.

جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک به این صورت می باشد که استخوان فک رشد کرده و اطراف پایه ایمپلنت را می پوشاند و آن را به خوبی مستحکم می کند این پایه ایمپلنت مانع از کاهش تراکم استخوان فک و تحلیل رفتن آن می شود، همچنین تاج دندان را مستحکم و ثابت نگه می دارد و اینگونه عملکرد ریشه دندان را ترمیم می کند.

 برخی افراد دارای تراکم استخوان کافی نیستند که تراکم و کیفیت استخوان از مهم ترین عوامل موفقیت درمان می باشد از همین جهت برای این گونه افراد پیش از آن که اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کنند ابتدا عمل پیوند استخوان انجام می دهند، عمل پیوند استخوان به این صورت می باشد که لثه را برش می دهند و سپس چهار چوبی را روی استخوان فک ایجاد می کنند. روی استخوان فک را با مواد پیوند استخوان پر می کنند و سپس لثه را روی آن بخیه می کنند تا استخوان فک ترمیم شود و ترمیم شدن استخوان فک ممکن است بین 3 الی 6 ماه زمان ببرد.  پس از این که استخوان فک ترمیم شد پیش از این که مجددا دچار تحلیل شود عمل کاشت ایمپلنت را انجام می دهند.

جایگزین ایمپلنت دندان چیست؟

میلیون ها نفر در سرتاسر جهان کاشت دندان به عنوان اولین و بهترین گزینه جایگزینی دندان ها ترجیح می دهند. با این حال، از آنجایی که ایمپلنت دندان شاید با مسائلی همراه باشد مانند تاخیر در بهبود استخوان، آسیب احتمالی فک و عصب، و نیز زمان درمان طولانی تر مورد نیاز برای درمان، برخی از بیماران به دنبال جایگزین های دیگری هستند. هر روش درمانی دارای معایب و مزایای خود می باشد از همین جهت برای انتخاب روش درمانی خود باید در باره آن با دندان پزشک خود مشورت داشته باشید تا بتوانید بهترین نوع درمان را برای ی دندانی خود انتخاب کنید.

رایج  ترین روش های درمانی که می توانید جایگزین ایمپلنت دندان کنید مواردی از قبیل زیر می باشند:

پروتزها و دندان های مصنوعی:

پروتز های مصنوعی در واقع همان دندان های مصنوعی متحرکی هستند که برای  درمان چند دندان از دست رفته استفاده می شوند نسبت به کاشت دندان کمتر تهاجمی می باشند و به عنوان یک روش درمانی جایگزین ایمپلنت دندان میتوان از آن استفاده کرد. دندان های مصنوعی را میتوان هم به صورت جزئی و هم به صورت کامل استفاده کرد و این دندان های مصنوعی را از جنس فلز، مواد سرامیکی و یا ترکیب این دو تولید می کنند. این پروتز ها متحرک هستند و برای تمیز کردن و برای استراحت باید این پروتز ها را از دهان خارج کنید همچنین این پروتز ها از این جهت که ثابت نیستند و روی لثه قرار می گیرند ممکن است هنگام غذا خوردن و یا حرف زدن تکان بخورند و موجب احساس ناراحتی در فرد شوند.

دندان مصنوعی

بریج یا پل دندانی:

بریج ها ( dental bridge ) نیز یک روش دیگر برای درمان دندان های از دست رفته می باشند، در این روش درمان از تاج دو دندان که به عنوان پایه و دندان مصنوعی میان این دو دندان قرار می گیرند برای حمایت و پشتیبانی استفاده می شود. در واقع این بریج ها برای ثابت ماندن نیاز دارند به دندان های طبیعی تکیه کنند که برای درمان تعداد بالایی از دندان های از دست رفته مناسب نباشند. این گزینه می ‌تواند به صورت رزین باند شده و با ایمپلنت ساخته شده و راه حلی نیمه دائمی برای هر کسی که می‌خواهد از دندان مصنوعی استفاده نکند، ارائه کند. مزیت بریج ها این است که نصب و نگهداری نسبتا راحت بوده و نسبت به ایمپلنت های دندان یک روش درمانی  با تهاجم کمتر هستند.

بریج-پل-دندانی

فلیپر دندان:

فلیپر دندان یکی دیگر از جایگزن های ایمپلنت دندان می باشد و همانند پروتز های مصنوعی عمل می کند و برای جایگزین کردن یک دندان از دست رفته استفاده می شود. فلیپر از اکریلیک ساخته شده و به عنوان یک راه حل موقت در زمانی که بیمار در انتظار درمان است استفاده می شود. فلیپر دندان خیلی سریع آماده می شود و جایگزین‌ نسبتا ارزانی برای ایمپلنت دندان می باشد، اما ماهیت کوتاه ‌مدت آن به این معنا است که در نهایت باید با راه ‌حل ‌های دائمی‌ تری مانند ایمپلنت یا بریج جایگزین شود.

برای این که کدام روش درمانی مناسب است برای جایگزین کردن ایمپلنت بهتر است با دندان پزشک خود مشورت داشته باشید تا با مشورت متخصص بهترین روش جایگزین ایمپلنت دندان و درمان مشکل بی دندانی را برای خود انتخاب کنید.

رپورتاژ
برچسب‌های خبر
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت تیتر کوتاه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار
    سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت تیتر کوتاه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    پیشنهاد سردبیر