فشار خون بالا | بیماری قلبی | رژیم غذایی

درمان فشار خون بالا با پروبیوتیک‌ها / جلوی بیماری قلبی را بگیرید

کارشناسان اظهار کردند که برخی از پروبیوتیک‌ها ممکن است بر میکروبیوم روده و تنظیم فشار خون تاثیر بگذارند.

درمان فشار خون بالا با پروبیوتیک‌ها / جلوی بیماری قلبی را بگیرید

فشار خون بالا بیماری‌ای است که ممکن است در صورت عدم درمان منجر به مشکلات جدی سلامتی شود. وقتی که فشار خون شما بیش از حد مجاز مانند ۱۴۰/۹۰ میلیمتر جیوه باشد، آن را فشار خون بالا یا هایپرتانسیون می‌نامند. علل فشار خون بالا می‌تواند بسیار متنوع باشد، از جمله ژنتیک، بیماری‌های کلیوی، استفاده از داروهای خاص، عادت‌های نامناسب تغذیه‌ای و وضعیت‌های روحی و روانی. برای کنترل فشار خون بالا، به بیمار تجویز می‌شود که غذای سالم، ورزش معمولی، کنترل وزن و مصرف داروهای مرتبط با فشار خون را دنبال کند. در صورتی که فشار خون بالا برای مدت طولانی حفظ شود، می‌تواند معاینات اختصاصی و تداوم درمان را الزامی کند.

فشار خون بالا، بیماری شایع پزشکی و عامل خطر کلیدی برای بیماری قلبی است که تقریبا نیمی از جمعیت بزرگسال جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به نقل از هلث، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیشتر قند به ویژه فروکتوز، منجر به افزایش شیوع فشار خون در سطح جهان شده است.

کارشناسان اظهار کردند که برخی از پروبیوتیک‌ها ممکن است بر میکروبیوم روده و تنظیم فشار خون تاثیر بگذارند و نتایج پژوهش بر روی حیوانات نشان داد که دو نوع پروبیوتیک اثر ضد فشار خون دارند.

طی آزمایش ۱۶ هفته‌ای، برخی از موش‌ها هر روز با آب مخلوط با فروکتوز و برخی نیز با بیفیدوباکتریوم لاکتیس M۸ یا لاکتوباسیلوس رامنوسوس M۹ تغذیه شدند. درمان پروبیوتیکی به‌طور قابل توجهی فشار خون حیوانات را کاهش داد و سطح آن را به حالت عادی بازگرداند.

نتایج این پژوهش نشان داد که اثربخشی پروبیوتیک در کاهش فشار خون با برخی از میکروب‌های روده و مسیرهای متابولیک مرتبط است.

دکتر جون لی، یکی از پژوهشگران گفت: شواهد جمع‌آوری شده از اثر ضد فشار خون پروبیوتیک‌ها و غذاهای تخمیر شده پروبیوتیک در آزمایش‌های انجام شده در یک ظرف آزمایشگاهی یا لوله آزمایش (in vitro) و تحقیقات انجام شده بر روی یک موجود زنده (in vivo) حمایت می‌شوند، بنابراین ما معتقد بودیم که دریافت رژیم غذایی از غذاهای پروبیوتیک به خوبی مکمل درمان سنتی فشار خون است.

به نظر می‌رسد که مصرف بیش از حد قند از طریق مکانیسم‌های مختلف ازجمله کاهش تولید نیتریک اکسید کلیه، مقاومت به انسولین، افزایش احتباس نمک و تغییر میکروبیوتای روده، فشار خون را افزایش می‌دهد.

با این حال، حفظ فشار خون در سطوح طبیعی در موش‌های تغذیه شده با فروکتوز نشان می‌دهد که مداخلات پروبیوتیک می‌توانند ترکیب میکروبی روده را بهبود بخشند.

این مطالعه از روشی برای کشف ارتباط بین تغییرات فشار خون و تغییرات میکروبیوتای روده استفاده کرد.

گروه تحقیقاتی متوجه شد که رژیم غذایی فروکتوز منجر به کاهش باکتری فیرمیکوت‌ها (Firmicutes) و افزایش سطح باکتروئیدها (Bacteroidetes) شد با این حال، تکمیل آن با هر یک از پروبیوتیک‌ها باعث شد که جمعیت این باکتری‌ها به سطح طبیعی بازگردد.

علاوه بر این، این مطالعه چندین گونه باکتری را شناسایی کرد که بر سطح فشار خون تاثیر می‌گذاشتند، به عنوان مثال، کاهش سطح آلوپرووتلا و آلیستیپس و افزایش سطح گونه‌های پیرولوبوس و لاوسونیا با کاهش فشار خون مرتبط بود.

دکتر ژیهونگ سان، یکی از پژوهشگران این تحقیق گفت: پروبیوتیک‌ها با ظرفیت تنظیم فشار خون بالا و تغییر شکل رویکرد ما به سلامت قلب و عروق، راهکاری امیدوارکننده در پزشکی پیشگیرانه هستند.

منبع: ايسنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر