رشد درآمدهای حمل و نقل جادهای و ضرورت بهبود زیرساختهای لجستیکی
هنوز بسیاری از مسیرهای ترانزیتی کشور به خط ریلی دسترسی مطلوب ندارند که این مهم هم باید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین کارکرد مطلوب با هوشمندسازی پایگاهها و انبارها هم از دیگر نکاتی است که میتواند در بهبود عملکرد سیستم حمل و نقل کشور اثرگذاری مطلوب داشته باشد.
درآمدهای کشور از راه ترانزیت در سال جاری افزایش بسیار خوبی داشته است به طوریکه طبق آمار دولت، نسبت به آبان سال گذشته رشدی نزدیک به ۸۵ درصد در این بخش دیده میشود که به نسبت عدد چشمگیری است.
در همین رابطه، دبیر شورایعالی هماهنگی ترابری کشور نیز از رشد بالای ۳۰ درصد ترانزیت جادهای خبر داده و گفته: “در روند رو به رشد صنعت ترانزیت، سهم حملونقل جادهای برابر با هشت میلیون و ۵۲۰ هزار و ۸۶۲ تن و سهم حمل ونقل ریلی ۹۳۸ هزار تن بوده است که در بخش جادهای با رشد ۳۲.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سالقبل روبهرو بودهایم”.
این درآمدها در حالی حاصل شده است که زیرساختهای حمل و نقل جادهای و ریلی کشور به دلیل فرسودگی، نیاز به توسعۀ جدی دارند و دولت باید برای ارتقاء فناوری و همچنین اضافه کردن ماشینآلات پیشرفته به این بخش برنامه جدی داشته باشد.
از طرف دیگر، هنوز بسیاری از مسیرهای ترانزیتی کشور به خط ریلی دسترسی مطلوب ندارند که این مهم هم باید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین کارکرد مطلوب با هوشمندسازی پایگاهها و انبارها هم از دیگر نکاتی است که میتواند در بهبود عملکرد سیستم حمل و نقل کشور اثرگذاری مطلوب داشته باشد. به همۀ این موارد ساماندهی مالی را هم باید افزود تا زنجیرۀ ارزش حمل و نقل به صورت عادلانه، کامل و پویا تکمیل شود.
این موضوع با توجه به اینکه ایران در یکی از بهترین مناطق جهان به لحاظ دسترسی به بازارهای بزرگ بینالمللی قرار داد، قطعاً درآمدهای بسیار بالایی خواهد داشت به ویژه اگر این سیستم در حمل و نقل محصولات غذایی و فاسدشدنی نیز بتواند از توان ریلی به نحو مطلوب بهره ببرد به خصوص در دولت سیزدهم که خوشبختانه ارتباط با کشورهای منطقه و همسایه به بالاترین سطح خود رسیده و میتوان با توسعۀ لجستیکی، ارزآوری بالایی را محقق کرد.
انتهای پیام/
نظر شما