تیتر کوتاه از میزگرد کارشناسی مسکن اقتصادی گزارش می دهد؛

مسکن اقتصادی، کلید اشتغال زایی و رونق ساخت و ساز

محسن طباطبایی مزد آبادی گفت: مسکن اقتصادی می‌تواند تأثیر مثبتی بر بازار مسکن و اقتصاد کشور داشته باشد. این طرح بیش از ۳۰۰ گروه شغلی مرتبط با صنعت ساخت‌وساز را فعال می‌کند و اشتغال‌زایی قابل توجهی را به دنبال دارد. همچنین، تولید مصالح ساختمانی داخلی رونق پیدا می‌کند و کارخانه‌های داخلی می‌توانند به جهش تولیدی دست یابند. از این طریق، تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص جهش تولید نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

مسکن اقتصادی، کلید اشتغال زایی و رونق ساخت و ساز

میزگرد کارشناسی مسکن اقتصادی با حضور خشایار باقر پور مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عمرانی و محسن طباطبایی مزد آبادی دبیر کل انجمن اقتصاد شهری ایران با هدف رفع ابهامات موجود در مسیر اجرایی شدن طرح مسکن اقتصادی در محل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران برگزار شد.

خشایار باقر پور در خصوص انتقادات وارد بر طرح مسکن اقتصادی از زمان کلنگ زنی که شنبه گذشته مورخ ۱۰ شهریور اجرا شد، توضیح داد: اخیرا انتقادات به موضوع طرح مسکن اقتصادی از مدار ادب و احترام خارج شده و بدون کارشناسی دقیق و مطالعه لازم این طرح ارائه می شوند. طبق نظر برخی منتقدان، طرح مسکن اقتصادی مغایر با مسئله فرزند آوری و عامل از هم پاشیدگی خانواده ها است، اما سوال این است که چنین ادعایی بر اساس کدام سوابق مسکن اقتصادی است؟ 

وی در ادامه در رابطه با رابطه کاهش آمار ازدواج و فرزند آوری با مسئله مسکن بیان کرد: ما در حال حاضر با معضد ازدواج جوانان رو به رو هستیم. رکن مقدم بر فرزند آوری این است که جوانان بتوانند پس از ازدواج مسکن مناسبی تهیه کنند. گزارش ها حاکی از آن است که از ۱۴ سال گذشته تاکنون  آمار ازدواج به نصف کاهش پیدا کرده است که با توجه به خروج مسکن از سبد خانوار، عدم توانایی در تهیه مسکن یکی از مهم ترین علل این معضل است.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عمرانی همچنین با استناد به صحبت های مسعود پزشکیان رئیس جمهور وقت و شهید رئیسی در دولت پیشین و برخی مسئولان و نمایندگان مجلس گفت: در مصاحبه های جناب پزشکیان شاهد نظر مثبت ایشان نسبت به واحدهای مسکونی کوچک متراز بوده ایم و شهید رئیسی نیز در دولت قبل عنوان کرده بودند که فرزندآوری لزوما رابطه مستقیم با تهیه مسکن بزرگ متراژ ندارد. همچنین اظهار نظر رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز به واسطه ناترازی انرژی بر طرح مسکن اقتصادی صحه گذاشته است. علاوه بر این اگر طرح مسکن اقتصادی با مصالح نظام در تضاد بود، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، این طرح را مناسب برخی اقلیم های کشور نمی دانست.

باقر پور همچنین عنوان کرد: تمام نظرات مثبت و منفی در رابطه با طرح مسکن اقتصادی به توسعه و رفع نواقص این طرح کمک می کند و ما از همه نظرات و انتقادات در این حوزه استقبال می کنیم. من شخصا آماده مناظره با مخالفان این طرح در رسانه ملی هستم. نه طرح مسکن اقتصادی و نه هیچ طرح دیگری به تنهای نمی تواند تمامی معضلات مسکن کشور را برطرف کند. به محض اجرایی شدن طرح مسکن اقتصادی، بسیاری از فعالان صنعت ساختمان به آن رو می آورند. ما نباید نیازهای بدیهی مردم مانند مسکن را در فضای سیاسی گروگان بگیریم، این درخواست من از همه مسئولان است.

در ادامه میزگرد کارشناسی مسکن اقتصادی، محسن طبابایی مزدآبادی، دبیر کل انجمن اقتصاد شهری ایران در رابطه با اهمیت مسکن اقتصادی توضیح داد: براساس طرح مسکن اقتصادی که از سوی اتحادیه تعاونی‌های عمرانی ارائه شده است، نکات مهمی در خصوص ازدواج و نیازهای مسکنی جامعه وجود دارد. به عنوان مثال، تهران حدود ۶۴۰۰۰ ازدواج و خراسان رضوی ۴۳۰۰۰ ازدواج را به ثبت رسانده‌اند. این آمار نشان‌دهنده نیاز بالای مسکن برای زوج‌های جوان است. برخی منتقدان معتقدند که ارائه مسکن‌های کوچک متراژ ممکن است بر کیفیت زندگی و گرایش به مجردی افراد تأثیر منفی بگذارد، اما باید توجه داشت که تاکنون تجربه‌ای در مقیاس ملی در زمینه ارائه مسکن مناسب و مدیریت تقاضا وجود نداشته که این مشکلات را به درستی بررسی کند.

وی در ادامه توضیح داد: با استفاده از تجربیاتی مانند طرح نهضت ملی مسکن و رعایت استانداردهای ساخت‌وساز، می‌توان به تعادل مناسبی بین نیازهای مختلف خانوارها دست یافت. برخی از این واحدهای مسکونی، بسته به شرایط، بین ۲ تا ۱۰ سال برای ساخت زمان برده‌اند، اما با مدیریت بهتر می‌توان این زمان را کاهش داد و تعداد بیشتری از این واحدها را در مدت زمان کمتری احداث کرد. در نهایت، رویکردی که بین مسکن‌های کوچک، متوسط و بزرگ براساس نیازهای جمعیتی و فرهنگی برقرار می شود، می‌تواند به تعادل بهتر در بخش‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه کمک کند.

این کارشناس مسکن همچین عنوان کرد: طرح مسکن اقتصادی، به دلیل ارائه مسکن‌های کوچک‌مقیاس، از قابلیت اتمام سریع‌تر نسبت به واحدهای بزرگ برخوردار است. این مسئله اهمیت ویژه‌ای برای بانک‌ها دارد، چرا که امکان شروع سریع‌تر بازپرداخت تسهیلات توسط متقاضیان را فراهم می‌کند. همچنین، این نوع مسکن نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه کمتری دارد، به طوری که هزینه ساخت هر واحد مسکونی کوچک به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. برای مثال، هزینه ساخت مسکن‌های کوچک متراژ ممکن است تا ۴۰ درصد از قیمت مسکن‌های بزرگ تر کمتر باشد که این موضوع برای خانوارهایی که توانایی مالی کمتری دارند بسیار حائز اهمیت است.

طباطبایی مزد آبادی در رابطه با مزیت مسکن اقتصادی و کوچک متراژ برای برخی شهرها بیان کرد: همچنین، در شهرهای زیارتی مانند مشهد، تقاضا برای مسکن کوچک‌مقیاس بالا است. این نوع مسکن به‌ویژه برای افرادی که به دلیل زیارت یا سفرهای کاری و دانشجویی به این شهرها می‌آیند، مناسب است. بسیاری از خانواده‌های کم‌جمعیت یا افرادی که به تنهایی زندگی می‌کنند نیز از جمله متقاضیان این واحدها هستند. بنابراین، توجه به مسکن‌های کوچک مقیاس در شهرهای زیارتی و مذهبی می‌تواند بخش مهمی از اقتصاد محلی را تقویت کرده و مانع افزایش قیمت مسکن شود.

وی به رابطه مسکن اقتصادی و توسعه شهرک های ساحلی اشاره کرد و گفت : از سوی دیگر، توسعه مسکن‌های کوچک متراژ در شهرهای ساحلی و صنعتی نیز دارای اهمیت است. شهرهای ساحلی به دلیل برخورداری از اقتصاد دریامحور و تمرکز مشاغل صنعتی و تجاری، نیاز به مسکن‌های متناسب با جمعیت کارگران و متخصصان دارند. این نوع خانه‌ها می‌تواند برای اقشار کم‌درآمد و حتی شاغلان متخصص مانند مهندسان و پزشکان که برای مدت محدودی در این مناطق فعالیت می‌کنند، راه‌حلی مناسب باشد.

محسن طباطبایی  توضیح داد: همچنین، مسکن کوچک‌مقیاس می‌تواند تأثیر مثبتی بر بازار مسکن و اقتصاد کشور داشته باشد. این طرح بیش از ۳۰۰ گروه شغلی مرتبط با صنعت ساخت‌وساز را فعال می‌کند و اشتغال‌زایی قابل توجهی را به دنبال دارد. همچنین، تولید مصالح ساختمانی داخلی رونق پیدا می‌کند و کارخانه‌های داخلی می‌توانند به جهش تولیدی دست یابند. از این طریق، تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص جهش تولید نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر