سلامت | سبک زندگی | بیماری گوارشی
درمان یبوست با نسخه های سنتی /دلایل یبوست از منظر طب سنتی
یبوست یکی از شایعترین مشکلات گوارشی است که به معنای کاهش دفعات اجابت مزاج در طول روز است. از منظر طب سنتی ایرانی رعایت برخی نکات ساده و مصرف بعضی مواد غذایی میتواند به درمان یبوست کمک کند.
افراد بسیاری به بیماری های گوارشی دچار می شوند. برخی ازاین بیماری های گوارشی با رعایت برخی از نکات بهداشتی و رژیم های غذایی سالم از بین رفته و فرد سلامت خود را به دست می آورد و دیگر درگیر داروهای شیمبایی نمی شود. یبوست نیز یکی از بیماری هاست.
یبوست به معنای مشکل بودن دفع مدفوع یا دفع مدفوع کمتر از حالت طبیعی است؛ در صورتی که فردی سه روز یا بیشتر، اجابت مزاج نداشته باشد میتوان گفت که به یبوست مبتلا شده است.
علل ایجاد یبوست چیست؟
عوامل زیر میتواند از علل بروز یبوست باشد:
نبود فیبر در رژیم غذایی به دلیل عدم مصرف کافی سبزی و میوه
نداشتن فعالیت فیزیکی
مصرف برخی داروهای ضددرد، ضدافسردگی، ضدتشنج
مصرف مکملهای آهندار و حاوی کلیسم
عدم مصرف کافی آب در طول روز
دلایل یبوست از منظر طب سنتی
از منظر طب سنتی بینظمی در رژیم غذایی یکی از علل بروز یبوست است. عادات غذایی نامناسب مانند خوب نجویدن غذا، صحبت کردن هنگام صرف غذا، تماشای تلویزیون و مطالعه حین خوردن غذا، غذاخوردن هنگام عدم گرسنگی و خوابیدن بلافاصله پس از میل کردن غذا از دلایل عمده بروز این مشکل گوارشی به شمار میآید.
راههایی برای پیشگیری از یبوست
پرهیز از مصرف زیاد چای و قهوه پررنگ، اجتناب از زیاده روی در خوردن فست فودها، پرهیز از خوردن تنقلاتی مثل چیپس و پفک، پرهیز از مصرف زیاد نوشیدنیهای گازدار، پرهیز از خوردن غذاها و خوراکیهای شور و تند و دوری کردن از زیاده روی در مصرف غذاهای غلیظ مثل برنج، ماکارونی و لازانیا راههایی برای پیشگیری از بروز یبوست هستند.
توصیههای طب سنتی برای درمان یبوست
مصرف روزانه میوههای ملین مثل گلابی و انجیر به صورت تازه یا خیسانده شده
مصرف غذاهای مایع همچون سوپ و آشهای سبک و رقیق
استفاده از روغن زیتون یا روغن بادام خوراکی در غذاها
خوردن شربت خاکشیر با آب گرم
انجام پیادهروی روزانه
مصرف نان سبوسدار در وعده صبحانه
غذاهای توصیهشده طب سنتی برای درمان یبوست
طب سنتی مصرف غذاهای زیر را برای درمان یبوست پیشنهاد میکند:
خوراک کدو
زرده تخم مرغ عسلی
بورانی
آش چغندر
شیربرنج
فرنی
شربت آلو: مقداری آلوی شیرین را بشویید و در ظرفی بریزید و آنقدر به آن آب بیفزایید که روی آلوها را بپوشاند. سپس با حرارت ملایم آن را بپزید. آب آلوها را صاف کنید و به اندازه یک چهارم آب به دست آمده شکر اضافه کرده و دوباره بجوشانید تا به قوام آید؛ اگر به جای شکر به آن ترنجبین اضافه کنید خاصیت لینتبخشی آن بیشتر میشود.
شربت خاکشیر: دو قاشق غذاخوری خاکشیر در آب جوش با کمی نبات میل کنید.
نظر شما