سلامت | سلامت بدن
مراقب این ویروس باشید / آنفولانزا رو دست کرونا زد
دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور گفت: در حال حاضر شیوع آنفلوآنزا و کویید در جامعه برابر است و حتی میتوان گفت موارد ابتلا به آنفلوآنزا بیشتر نیز است.
عفونتهای تنفسی شامل بیماریهایی هستند که در سیستم تنفسی بدن ایجاد میشوند. این بیماریها میتوانند از طریق هوا، قطرات تنفسی، تماس با اشیاء آلوده و یا تماس با افراد آلوده به انسان منتقل شوند. بیشترین عفونتهای تنفسی شامل سرما، آنفولانزا، عفونتهای ریه، عفونتهای گلو و عفونتهای گوش هستند. علائم عفونتهای تنفسی شامل تب، سرفه، عطسه، درد گلو، خستگی و درد عضلانی است. برای پیشگیری از این بیماریها، شستشوی دستها، استفاده از ماسک، پوشیدن لباسهای گرم در فصل سرما، اجتناب از تماس با افراد بیمار و استفاده از واکسن های موجود برای پیشگیری از بیماریهایی مانند آنفولانزا توصیه میشود.
آمتیس رمضانی درباره عفونتهای تنفسی که در حال حاضر در جامعه شایع اند، گفت: با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا شیوع ویروسهای تنفسی هم افزایش پیدا میکند و هر سال با ترکیبی از این ویروسها مواجه هستیم.
وی ضمن اشاره به اینکه آنفلوآنزای A در حال حاضر شایع است و آنفلوآنزای C بیشتر در زمستان و بهمن ماه شیوع دارد، ادامه داد: با تعدادی از ویروسهای سرماخوردگی نظیر رینو ویروس هم مواجه هستیم که هر چه بیشتر به سمت سرما پیش میرویم شیوع بیشتری پیدا میکنند.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه ویروس RSV ویروس تنفسی مهمی به ویژه در کودکان است، افزود: از مهر ماه افزایش موارد آنفلوآنزا را داشتیم، اما به نظر میرسد موارد ابتلا به کووید بیش از آنفلوآنزا بوده و هر چه هوا سردتر میشود شیوع آنفلوآنزا تیز در حال افزایش است.
این پزشک متخصص بیان کرد: نمونههایی که پایش میکنیم به دلیل هزینهبر بودن زیاد نیست، اما با توجه به همان نمونههای پایش شده به نظر میرسد در حال حاضر شیوع آنفلوآنزا بیشتر باشد و اینکه حداقل با کووید برابر باشد. موارد RSV هنوز کم است و تا حدی هم با رینو ویروس مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه ۲ واریانت XBB.۱۶ و XBB.۹ واریانتهای شایع کووید در کشور هستند، گفت: آنفلوآنزاهایی که هم اکنون شیوع دارد N۱H۱ است.
دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور با بیان اینکه هنوز هم میتوان واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرد، توضیح داد: زمان طلایی تزریق این واکسن از اواخر شهریور تا آبان است چرا که پس از آن ممکن است فردی در با ویروس برخورد داشته باشد و با تزریق واکسن دچار نوع شدید بیماری شود، چنانچه افراد مراقبت لازم را داشته باشند و تا زمان اثرگذاری واکسن با ویروس در تماس نباشند همچنان میتوانند این واکسن را دریافت کنند.
نظر شما