کارنامه نامزدهای انتخاباتی زیر ذره بین تیتر کوتاه؛
با سعید جلیلی بیشتر آشنا شوید + زندگی نامه و سوابق کاری
در این گزارش به تشریح زندگی نامه و سوابق کاری سعید جلیلی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ می پردازیم.
سعید جلیلی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۳ است که با حضور در وزارت کشور ثبت نام خود را در این دوره قطعی کرد.
سعید جلیلی یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، در شهریور ماه سال ۱۳۴۴ در شهر مشهد متولد شد. پدر سعید جلیلی، محمد حسین جلیلی معلم و مدیر دبستان نواب صفوی مشهد بوده و مادرش آذری زبان و ظاهراً خانهدار است. دلیل آشنایی او با زبان فرانسه توانایی پدرش در صحبت به این زبان است.
سعید جلیلی متولد ۱۵ شهریور ۱۳۴۴ در مشهد است. وی متاهل و دارای یک فرزند پسر است. فاطمه سجادی همسر سعید جلیلی پزشک عمومی است و در عرصه سیاست فعالیتی ندارد. با وجود حضور سعید جلیلی در انتخابات ۱۴۰۰ در مستند معرفی ایشان تصویری از همسرش منتشر نشد که بتوان آن را به عنوان عکس همسر سعید جلیلی در نظر گرفت. سعید جلیلی و همسرش در سال ۱۳۷۱ ازدواج کردند.
تحصیلات و تدری
سعید جلیلی تحصیلات ابتدایی تا دانشگاه را در مشهد و تحصیلات دانشگاهی خود را تا مقطع دکتری معارف اسلامی علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) به پایان رسانده و در دانشگاه امام صادق (ع) به تدریس «دیپلماسی پیامبر(ص) » میپردازد. جلیلی سابقه تدریس در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف را هم دارد.
حضور در جبهه
جلیلی در زمان جنگ هشتساله ایران و عراق از دبیرستان تا دوران دانشجویی بارها در جبهههای جنگ حضور یافت.
در دی ماه سال ۱۳۶۵ دیدهبان تیپ ۲۱ امام رضا (ع) خراسان بود که در عملیات کربلای ۵ پایش زخمی شد و در بیمارستان صحرایی منطقه شلمچه در پیِ نبودِ امکانات و وضعیت اورژانسی، پای راست خود را از دست داد. پس از آن نیز در قسمت تدارکات لشکر حضور یافت.
حضور سعید جلیلی در وزارت امور خارجه
سعید جلیلی پیشینه حضور در وزارت امور خارجه آن هم برای ۱۸ سال را دارد. او از سال ۱۳۶۸ وارد دستگاه دیپلماسی کشور شد و در ۲۶ سالگی به ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه برگزیده شد و تا سال ۱۳۷۵ در ریاست این اداره باقی ماند. او در سال ۱۳۷۶ در دولت سید محمد خاتمی، معاون اداره اول امریکا شد.
بد نیست بدانید او در این سالها ۱۷ سفیر را اخراج کرد که خود از آن به عنوان انقلابی در وزارت خارجه یاد میکند. جلیلی در سن ۳۶ سالگی یعنی در سال ۸۰ به دفتر مقام معظم رهبری رفت و مدیریت بررسیهای جاری دفتر رهبر را برعهده گرفت.
دبیری سعید جلیلی در شورایعالی امنیت ملی
سعید جلیلی با حکم محمود احمدینژاد و پس از استعفای علی لاریجانی در سال ۱۳۸۶ دبیر شورایعالی امنیت ملی شد. او یک سال بعد با حفظ سمت و با حکم رهبری نماینده ایشان در شورا شد.
سعید جلیلی همچنین مسئول مذاکرات هستهای موسوم به ۱+۵ شد که در این زمینه کارنامه درخشانی ندارد؛ چراکه نتایج مذاکرات تیم جلیلی سبب تصویب سه قطعنامه شدید شورای امنیت علیه ایران شد. سعید جلیلی درباره مذاکره با کشورهای غربی همواره مخالفتهای شدیدالحنی داشته است و در دوران حضور او در دستگاه دیپلماسی کشور، معمولاً شاهد تیرهتر شدن روابط خارجی کشور بودهایم.
جلیلی پس از کنار رفتن از این سمت، مدیر بررسیهای جاری دفتر رهبری شد تا اینکه در دولت محمود احمدینژاد به وزارت خارجه بازگشت و بهعنوان معاون اروپا و امریکا به فعالیت پرداخت و در این مدت، بههمراه علی لاریجانی دبیر وقت شورایعالی امنیت ملی، در برخی مذاکرات با خاویر سولانا حضور داشت.
حضور جلیلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام
جلیلی در سال ۱۳۹۲ با شروع دولت حسن روحانی از دبیری شورای امنیت کنار رفت و علی شمخانی جانشین وی شد. با این حال او هنوز نماینده رهبری در این شوراست ۲۱ شهریور ۱۳۹۲ هم با حکم مقام رهبری به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد و یک سال بعد هم عضو شورای راهبردی روابط خارجی شد.
کاندیداتوری جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری
سعید جلیلی در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۴۰۰ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد. او سال ۱۳۹۲ نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد، اما با کسب ۴/۶۲۴/۸۱۲ رای که ۱۱ درصد آرای مردمی بود پس از حسن روحانی و قالیباف سوم شد.
سعید جلیلی در روز ۲۵ اردیبهشت ماه با حضور در وزارت کشور برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نامنویسی کرد. در ۲۶ خرداد ۱۴۰۰، در فاصله دو روز مانده به انتخابات، جلیلی در بیانیهای از ادامه حضور در رقابتهای انتخاباتی ۱۴۰۰ بهنفع سید ابراهیم رئیسی انصراف داد.
نظر شما