بهادری جهرمی: عاملین جنایت شاهچراغ به سزای اعمالشان میرسند/ آخرین فاز پارس جنوبی به زودی افتتاح میشود
سخنگوی دولت گفت: عاملین این جنایت از سوی نیروهای امنیتی کشور شناسایی و دستگیر میشوند و به سزای اعمالشان خواهند رسید ولی دولت های حامی و میزبان تروریست حتما در این جنایت شریک هستند و در سطح بین المللی پیگیری هایی خواهد شد تا اینها هم به سزای اعمالشان برسند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح امروز(سه شنبه) در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تسلیت حادثه تروریستی شاهچراغ شیراز گفت: عاملین این جنایت از سوی نیروهای امنیتی کشور شناسایی و دستگیر میشوند و به سزای اعمالشان خواهند رسید ولی دولتهای حامی و میزبان تروریست حتما در این جنایت شریک هستند و در سطح بین المللی پیگیریهایی خواهد شد تا اینها هم به سزای اعمالشان برسند.
وی گفت: بزودی شاهد افتتاح آخرین فاز از فازهای پارس جنوبی خواهیم بود و فاز 11پس از حدود 20سال بلاتکلیفی با تخصص و توان نخبگان ایران به بهره برداری رسمی میرسد.
سخنگوی دولت با اشاره به اقدام دولت در تامین داروی بیماری های خاص تصریح کرد: محموله جدیدی از داروی اس ام ای وارد کشور شد و در مرحله نهایی ترخیص است و این پیرو دستور رئیس جمهور برای تامین این داروست و این چندمین محموله ای است که توسط هلال احمر تهیه و بین این بیماران توزیع میشود.
بهادری جهرمی با اشاره به منابع بلوکه آزاد شده گفت: منابعی که به ناحق در سالهای گذشته مسدود شده بود با دیپلماسی عزتمندانه نتیجه گرای دولت توانست ازاد شود و در حال طی مراحل برای در اختیار دولت قرار گرفتن است. البته پیش از این کوتاهی هایی در دوبت سابق در انتخاب نوع کشورها و نوع ارزها شده بود ولی بانی اصلی کشوری است که این منابع را تحریم کرده است ولی این کوتاهی ها و ترک فعل ها قابلیت پیگیری دارد.
وی با اشاره به برخی گمانه زنی ها مبنی بر هزینه این منابع در مصارفی چون خوراک و مواد اولیه با بیان اینکه منابع ما در کره و عراق آزاد شده و قرار است در اختیار دولت قرار گیرد، اظهار داشت: همه کالاهای غیر تحریمی قابلیت استفاده دارند و این منابع اساسا قابلیت این را ندارد که فقط در یک حوزه استفاده شود.
سخنگوی دولت با اشاره به برخی ادعاها مبنی بر دخالت دولت در انتخابات مجلس با بیان اینکه دولت صرفا مجری انتخابات است و موضع شخص رئیس جمهور هم حمایت از موضع پرشور انتخاباتی است، گفت: هر فرد یا گروهی هر اطلاعاتی از هر تخلفی از هر سطحی مشاهده کنند، به نهادهای ناظر گزارش دهند تا انتخاباتی پرشور را کنار هم تجربه کنیم.
بهادری جهرمی در مورد صادرات محصولات فناورانه گفت: جهت گیری دولت در این زمینه را در سفرهای خارجی رئیسجمهور دیده ایم. مطابق با آمار رسمی سازمان توسعه تجارت، صادرات شرکت های دانش بنیان در سال گذشته 25 درصد افزایش نسبت به سال قبل داشته است.
وی افزود: همچنین صادرات دانش بنیان در سال 1400 مطابق آمار رسمی 650 میلیون دلار که در آمار غیر رسمی اعداد بیشتری گفته میشود که در هر صورت حاکی از افزایش 25 درصدی این صادرات است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه مجموع فروش شرکتهای دانشبنیان به 435 هزار میلیارد تومان رسیده و 266 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است، تصریح کرد: حوزههای برتر صادرات دانش بنیان به ترتیب به این صورت است: فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان، مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی، ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته، وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی، برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای و خدمات تجاریسازی.
بهادری جهرمی در پاسخ به شبهه فروش نفت در برابر غذا بیان کرد: آیا تجارت ۱۱۲ میلیارد دلاری، نتیجه نفت در برابر غذاست؟/ اینستکس نفت در برابر غذا بود که هیچ خروجی هم نداشت.
وی در نشست خبری ۲۴ مردادماه در پاسخ به برخی ادعاها مبنی بر اجرای سیاست نفت در برابر غذا در پی آزاد شدن منبع بلوکه ایران گفت: ما کشوری بزرگ هستیم که ظرفیتهای بی شماری داریم که با بیش از صد کشور مراودات تجاری و بازرگانی داریم.اساساً طرح موضوعاتی مثل نفت در برابر غذا در قبال کشور ما موضوعیت ندارد. عده ای ناراحت شدند از افتخارات و موفقیتهای مردم و دولت و نباید این دستاوردهای ملی را سیاسی تحلیل کرد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه بازگرداندن همه پولهای ملی بدون هیچگونه عقبنشینی از مواضع اصولی دولت یک موفقیت است، خاطرنشان کرد: آیا رکورد تجارت خارجی ۱۱۲ میلیارد دلاری کشور نتیجه نفت در برابر غذاست؟ آیا رشد صنعت و ماشین آلات، نفت در برابر غذاست؟ آیا جذب سرمایهگذاری خارجی با رشد دو برابری میزان سرمایهگذاری در دوره زمانی دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه قبل از آن، نفت در برابر غذا است؟
بهادری جهرمی افزود: براساس آمار در زمینه سرمایهگذاری ماشینآلات و بخش ساختمان روند دهه ۹۰ تغییر یافت و در سال ۱۴۰۱ با حدود ۶.۷ رشد سرمایهگذاری مواجه بودیم که از این عدد ۱۵.۳ افزایش رشد تشکیل سرمایه ثابت در ماشینآلات و ۱.۲ درصد در حوزه ساختمان بوده است؛ اینها نفت در برابر غذا است؟
وی بیان کرد: البته در یک دورهای با سازوکار اینستکس نفت در برابر غذا دنبال میشد که هیچ خروجی هم نداشت.
انتهای پیام/
نظر شما