خط و نشان ایران به کشورهای همسایه

کشورهای دیگری نیز، اعم از منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، با پیدایش تغییرات مورد نظر ضلع سوم مخالفند هرچند تحریکات رژیم صهیونیستی و توهمات سران جمهوری آذربایجان به یک ناآرامی احتمالی برای تامین مطامع نژادی، اقتصادی و سرزمینی مورد اشاره دامن می‌زنند.

خط و نشان ایران به کشورهای همسایه

جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود به اوج گرفتن تنش ها در منطقه قفقاز اشاره کرد و نوشت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با آمادگی کامل در برابر تحرکات مرزی حساسیت نشان خواهند داد و به بدخواهان خارجی اجازه پیاده کردن اهداف شومشان را نخواهند داد.

در این مطلب آمده است :

سفرهای همزمان وزیر امور خارجه ترکیه به تهران و یک هیات بلندپایه نظامی ایرانی به باکو در روزهای گذشته، اتفاقی نبودند. در کنار این دو سفر، گفتگوی تلفنی رئیس ‌جمهور ایران با نخست ‌وزیر ارمنستان به این وقایع مفهوم روشنی داده است. رئیس ‌جمهور رئیسی در این گفتگوی تلفنی گفت: «آماده جلوگیری از تغییر ژئوپلتیک منطقه هستیم».

این روزها خبرهایی از شمال غرب کشورمان به گوش می‌رسند که از پیدایش مقدمات یک ناآرامی جدید در منطقه قره‌باغ حکایت دارند. هدف اصلی این ناآرامی‌ها، نوعی تقویت تمایلات گسترش نفوذ منطقه‌ای در زمینه‌های نژادی، اقتصادی و سرزمینی است که بعضی از سران در کشورهای همسایه هوس آن را از مدت‌ها قبل داشتند.

این هوس در بعضی مقاطع منجر به جنگ و آتشباری در مرزهای شمال غربی کشورمان شد که به زیان صلح منطقه بود. منازعه بر سر قره‌باغ میان باکو و ایروان می‌تواند با درایت دو طرف و دوراندیشی همسایگان حل و فصل شود ولی طمع‌ورزی یکی از همسایگان که به عنوان ضلع سوم با هدف تامین منافع خود وارد ماجرا شده و گویا باز هم قصد ورود دارد، مشکل را دوچندان کرده است.

تحرکات آمریکا، انگلیس و اسرائیل در مرزهای ایران

طرف دیگر، همسایه بزرگ و مقتدر جنوبی یعنی ایران است که همواره تلاش کرده منازعه میان باکو و ایروان از طریق دیپلماتیک حل شود و طرفین از خون‌ریزی اجتناب نمایند. مطامع ضلع سوم که خواستار ایجاد دالانی از غرب ارمنستان تا شرق جمهوری آذربایجان با عبور از قره‌باغ و مسدود کردن دالان زنگ‌زور و مسیر ترانزیتی ایران به ارمنستان است، در نقش مانع اصلی صلح ظاهر شده و اکنون نیز تلاش می‌کند با برافروختن آتش جنگ میان باکو و ایروان و حمایت از باکو به هدف خود برسد.

طبیعی است که چنین طمع‌ورزی غیرقانونی و جنگ‌ افروزانه‌ای مورد قبول ایران، که در آن صورت شاهد پیدایش تغییرات خطرناکی در مرزهای شمال غربی خود خواهد بود، نباشد. اینکه مسئولان ارشد نظامی جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بارها در زمینه تغییرات احتمالی مرزی هشدار داده‌اند و با صراحت گفته‌اند هیچگونه تغییری را در مرزهای شمال غرب نمی‌پذیریم و اخیراً نیز رئیس ‌جمهور رئیسی گفته است «آماده جلوگیری از تغییر ژئوپلتیک منطقه هستیم» ناظر به همین موضوع است.

علاوه بر ایران، کشورهای دیگری نیز، اعم از منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، با پیدایش تغییرات مورد نظر ضلع سوم مخالفند هرچند تحریکات رژیم صهیونیستی و توهمات سران جمهوری آذربایجان به یک ناآرامی احتمالی برای تامین مطامع نژادی، اقتصادی و سرزمینی مورد اشاره دامن می‌زنند.

در این میان، آنچه باکو باید بداند این است که جمهوری اسلامی ایران مقتدرتر از همیشه در برابر توطئه ایجاد تغییر در مرزهای خود خواهد ایستاد. مردم ایران به ویژه اهالی استان‌های شمال غرب با حمیت ملی و اسلامی پشتیبان منافع ملی ایران هستند و بعضی مناقشات که از ناحیه فعالان سیاسی وجود دارد نمی‌تواند نقطه امیدی برای بدخواهان خارجی باشد. آحاد مردم ایران از اقوام مختلف و با سلایق سیاسی گوناگون به تمامیت ارضی کشور و منافع ملی پای‌بندی عملی دارند و به هنگام تهدیدهای خارجی همچون ید واحده برای سرکوبی طمع‌ورزان اقدام خواهند کرد.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز با آمادگی کامل در برابر تحرکات مرزی حساسیت نشان خواهند داد و به بدخواهان خارجی اجازه پیاده کردن اهداف شومشان را نخواهند داد. طمع‌ورزان خارجی باید بدانند مردم ایران با مشاهده تحرکات بدخواهان، متحدتر از همیشه از نیروهای مسلح برای سرکوبی متجاوزانی که درصدد ایجاد تغییر در مرزهای این کشور باشند حمایت خواهند کرد. بنابراین، به صلاح همسایگان است که دست از طمع‌ورزی بردارند و منطقه را به آشوب نکشند.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر