سرعت کشتار کودکان به نام این شهر ثبت شد / قتل ۳۰۰۰ طفل معصوم در یک ماه
جنگ در غزه با سرعتی سریعتر از هر درگیری مسلحانه دیگری در دهههای گذشته، کودکان را میکشد.
رکوردهای کشتار بیرحمانه مردم خصوصا کودکان بی گناه توسط رژیم اشغالگر در غزه هر روز بیشتر و بیشتر به ثبت می رسد. تنها آمار جامع تلفات غیرنظامیان در غزه از سوی وزارت بهداشت فلسطین ارائه شده است، پس از آنکه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به طور علنی در مورد صحت آمار تلفات ابراز تردید کرد، وزارت بهداشت فلسطین فهرستی حاوی نام، شماره شناسایی و سن هر فردی که در حملات هوایی رژیم صهیونیستی کشته شده را منتشر کرد.
از هر ۱۰ نفری که توسط وزارت بهداشت فلسطین به عنوان شهید اعلام شدهاند، چهار نفر کودک بودند. این نسبت از مرگ و میر کودکان بیشتر از سایر درگیریهای مسلحانه اخیر، از جمله جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ است.
سازمان بینالمللی بشردوستانه نجات کودکان گفته است که تعداد کودکان کشته شده در غزه در سه هفته از تعداد کودکان کشته شده در تمام مناطق درگیری جهانی از سال ۲۰۱۹ پیشی گرفته است.
برای یافتن تعداد قربانیان مشابه، باید به جنگ سوریه که به کشته شدن ۲۷۱۲۶ کودک در طول بیش از ۱۰ سال منجر شد، یا جنگ یمن که در آن ۳۷۷۴ کودک طی هفت سال جنگ جان خود را از دست دادند، رجوع کرد.
در مقایسه، از حمله به غزه کمتر از یک ماه میگذرد و با آغاز عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در غزه، همچنان تشدید میشود. نه سوریه و نه یمن شاهد چنین سهم بزرگی از مرگ غیرنظامیان نبودند.
جغرافیا، جمعیت شناسی - و حملات هوایی بیامان
کارشناسان به اینسایدر گفتند که عوامل متعددی در افزایش تعداد شهدای کودک نقش دارند. جمعیت شناسی و جغرافیا نقش مهمی دارند - تقریباً نیمی از جمعیت ۲.۱ میلیون نفری غزه ۱۸ سال یا کمتر هستند. علاوه بر اینکه غزه یکی از متراکمترین مناطق جهان است، زمین غزه عمدتاً هموار است و برد مؤثر بمبها و مواد منفجره را افزایش میدهد.
به گفته عمر شاکر، مدیر اسرائیل و فلسطین در دیدهبان حقوق بشر، استراتژی رژیم صهیونیستی برای حمله به غزه دلیل اصلی این کشتار است. شاکر گفت که پناه گرفتن در کمپهای پناهندگان، مدارس و بیمارستانها که توسط سازمان ملل اداره میشود، خطرات بیشتری را برای تلفات غیرنظامی ایجاد می کند، زیرا مردم در مناطق مورد حمله تجمع کردهاند.
شاکر گفت: شدت بمبارانهایی که آنها انجام دادهاند خطری قابل پیشبینی برای آسیبهای غیرنظامی دارد. ما آن را با درجهای از شدت متفاوت میبینیم. تعداد قابل توجه کشتهها مطابق با نوع شدید بمباران است.
برایان فینوکان، مشاور سابق وزارت امور خارجه در امور حقوق جنگ که اکنون در گروه بحران بینالمللی کار میکند، گفت: ۶۰۰۰ بمبی که اسرائیل در هفته اول بر غزه انداخته، عددی باورنکردنی است. خیلی بیشتر از بمبهایی که ائتلاف آمریکا علیه داعش در یک ماه کامل استفاده کرد.
فینوکان افزود: دلایلی وجود دارد که شک کنیم که آیا اسرائیل تصویر دقیقی از اینکه دقیقاً بمبها را بر سر چه کسانی میریزد، دارد یا خیر. شکست اسرائیل در پیشبینی عملیات ۷ اکتبر، کیفیت اطلاعات درباره اهداف از پیش طراحیشده را زیر سؤال میبرد. این که آیا آنها واقعا اهداف نظامی قانونی را میزنند؟ و آیا اطلاعات صهیونیستها در مورد آسیبهای جانبی به غیرنظامیان اطلاعاتی دارد یا خیر.
لکه ننگی بر وجدان جمعی ما
به گفته وزارت بهداشت فلسطین، ۴۱ درصد از ۸۵۲۵ فلسطینی شهید شده در غزه را کودکان تشکیل میدهند.
سخنگوی ارتش صهیونیستی در بیانیهای به اینسایدر گفت که آنها به قانون درگیریهای مسلحانه پایبند هستند که جنگجویان را ملزم میکند بین ضرورتهای نظامی و حفاظت از جان غیرنظامیان تعادل برقرار کنند!
پایبندی ادعایی ارتش اسرائیل به قوانین بینالمللی در تضاد با اظهارات رهبران سیاسی این رژیم در جریان درگیری است که قول دادهاند انتقام حملات مقاومت را بگیرند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «بیرحمانه آنها را فلج خواهیم کرد و انتقام این روز سیاه اسرائیل و شهروندانش را خواهیم گرفت. ساکنان غزه، اکنون بیرون بروید. ما همه جا و با تمام توان خود خواهیم بود.»
یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت که همه محدودیتها را از پاسخ اسرائیل حذف میکند. اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی گفت: این یک ملت است که در آنجا مسئول است. این که غیرنظامیان از هیچ چیزی آگاه نیستند، صحت ندارد. مطلقاً درست نیست.
هرتزوگ بعداً گفت که قصد ندارد بگوید غیرنظامیان فلسطینی اهداف قانونی هستند. با این وجود، سخنگوی ارتش صهیونیستی گفته است که اولویت حملات هوایی به غزه خسارت است، نه دقت.
در یک ایمیل بعدی، اینسایدر از سخنگوی ارتش صهیونیستی پرسید که آیا اسرائیل تدابیر خاصی برای محافظت از جان کودکان اعمال کرده است یا خیر. این سخنگوی اسرائیل گفت که اسرائیل در تضاد کامل با حملات حماس عمل میکند.
او بدون ارائه جزئیات نوشت: دولت اسرائیل از قوانین بینالمللی پیروی میکند و اقدامات احتیاطی ممکن را برای کاهش آسیب غیرنظامیان انجام میدهد.
دادگاه کیفری بینالمللی از سال ۲۰۱۹ تحقیقات درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی را آغاز کرده است
دادستان دیوان کیفری بینالمللی کریم خان گفته است که تل آویو با ممانعت از کمک، میتواند به دلیل جنایات جنگی مورد تحقیق قرار گیرد. مجازات دسته جمعی و گرسنگی غیرنظامیان هر دو براساس قوانین جنگ ممنوع هستند. این نگران کننده است که ببینیم اجساد کودکان خردسال که ممکن است فرزندان خودمان باشند، کشیده میشوند، روی خاک میمانند، زیرا آنها مردهاند - یا با جراحات و خون - به مراکز درمانی که ممکن است فاقد شرایط مناسب باشند، برده میشوند.
نظر شما