«تلپاتی»؛ فناوری جدید ایلان ماسک برای یک اقدام علمی-تخیلی

نورالینک با ثبت علائم تجاری «تلپاتی» و «Telekinesis»، به‌دنبال تحقق ارتباط ذهنی و کنترل اشیا با افکار است.

«تلپاتی»؛ فناوری جدید ایلان ماسک برای یک اقدام علمی-تخیلی

شرکت نورالینک (Neuralink) متعلق به ایلان ماسک گام‌های قابل‌توجهی در راستای تحقق آینده‌ای برداشته که پیش‌ازاین فقط در داستان‌های علمی‌-تخیلی و متافیزیک تصور می‌شد. این شرکت با ثبت درخواست‌ علائم تجاری برای «تلپاتی» (Telepathy) و «تِلِکینِسیس» (Telekinesis) در اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری ایالات متحده (USPTO)، چشم‌اندازهای بلندپروازانه‌ای فراتر از فناوری فعلی رابط مغز و کامپیوتر خود را نشان داده است.

طبق گزارش‌هایی که منتشر شده، درخواست ثبت علامت تجاری «تلپاتی» همچنین شامل توضیحاتی همچون «نرم‌افزار و سخت‌افزار قابل‌دانلود و ضبط‌شده برای استفاده در فناوری‌های کمکی» و «رابط قابل‌کاشت مغز به کامپیوتر برای تسهیل ارتباط و کنترل نرم‌افزار و سخت‌افزار» می‌شود.

اگرچه ایلان ماسک پیشتر اشاره کرده بود که «تلپاتی» اولین محصول نورالینک خواهد بود و به افراد معلول کمک می‌کند فقط با استفاده از افکار خود کامپیوترها را کنترل کنند اما زبان به‌ کار رفته در درخواست ثبت نشان می‌دهد این شرکت اهداف گسترده‌تری دارد که ممکن است شامل امکان برقراری ارتباط تلپاتی بین انسان‌های مجهز به ایمپلنت‌های نورالینک باشد.

این درخواست‌ها براساس «قصد استفاده» ثبت شده‌اند که از نظر قانونی نورالینک را ملزم می‌کند برنامه‌های واقعی برای توسعه و تجاری‌سازی این مفاهیم در سال‌های آینده داشته باشد.

همچنین با اظهارات ایلان ماسک در پادکست «لکس فریدمن» در آگوست ۲۰۲۴ هم‌خوانی دارد، جایی که او درباره «روش‌های جدید تعامل با دیگر انسان‌ها» از طریق فناوری نورالینک صحبت کرد، به‌شرطی که افراد در هر دو طرف ایمپلنت داشته باشند.

مهم‌ترین پیشرفت‌های نورالینک

سیستم فعلی نورالینک شامل ایمپلنت مغزی به نام «لینک» (Link) می‌شود که سیگنال‌های عصبی را جمع‌آوری می‌کند و با نرم‌افزاری همراه است که این سیگنال‌ها را به حرکت‌های مکان‌نما روی صفحه کامپیوتر ترجمه می‌کند. آزمایش‌های انسانی آن از ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شده و «نولان آرباو» اولین فردی بود که در جریان عمل جراحی مغز، این ایمپلنت را دریافت کرد. تاکنون ۳ شرکت‌کننده به‌عنوان بخشی از مطالعه امکان‌سنجی اولیه، این ایمپلنت آزمایشی را دریافت کرده‌اند.

اوایل امسال، نشریه MIT Technology Review گزارش داد نورالینک برای نسخه‌ای دیگر از ایمپلنت خود به نام «بلایندسایت» (Blindsight) که هدف آن بازگرداندن بینایی محدود به افراد نابینا است، از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) عنوان «دستگاه پیشگامانه» دریافت کرده است. این پیشرفت با یکی دیگر از درخواست‌های اخیر ثبت علامت تجاری این شرکت هم‌خوانی دارد و نشان‌دهنده تلاش نورالینک برای دستیابی به کاربردهای متعدد برای فناوری رابط مغز و کامپیوتر خود است.

علامت تجاری «تِلِکینِسیس» نشان می‌دهد نورالینک درحال کار روی فناوری‌هایی است که به کاربران اجازه می‌دهد فقط با استفاده از افکار خود، اشیای فیزیکی را کنترل کنند. اگرچه کاربردهای اولیه ممکن است بر توانمندسازی افراد دارای محدودیت‌های حرکتی برای کنترل دستگاه‌های کمکی متمرکز باشد، پتانسیل آن به حوزه‌های گسترده‌تری نیز کشیده می‌شود که در آن رابط‌های کنترل ذهنی می‌توانند تعامل انسان و ماشین را متحول کنند.

پیشرفت از ایمپلنت‌های آزمایشی فعلی به محصولات تجاری قابل‌عرضه که قادر به فعال‌سازی تلپاتی یا تِلِکینِسیس باشند، احتمالاً به چندین سال آزمایش‌های بالینی و تأییدیه‌های نظارتی بیشتری نیاز دارد. اما این درخواست‌های ثبت علامت تجاری نشان می‌دهد که نورالینک خود را برای آینده‌ای آماده می‌کند که در آن مرزهای بین ذهن و ماشین به‌طور فزاینده‌ای محو می‌شوند. این چشم‌انداز با آرزوی دیرینه ایلان ماسک برای دستیابی به «هم‌زیستی با هوش مصنوعی» و به‌طور بالقوه کاهش خطراتی که او از توسعه پیشرفته هوش مصنوعی می‌بیند، هم‌خوانی دارد.

 

تیترکوتاه مدیا

ایران کانماین ۲۰۲۴ از نگاه بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار