خلق جنین مصنوعی برای یک اتفاق مهم

محققان با استفاده از سلول های بنیادین جنین مصنوعی انسان را ابداع کردند. این دستاورد گامی مهم در امر باروری به حساب می آید.

خلق جنین مصنوعی  برای یک اتفاق مهم

محققان معتقدند جنین‌های مدل که شبیه نطفه‌های انسان در مراحل اولیه رشد هستند، روزنه‌ای حیاتی در حوزه تأثیر اختلالات ژنتیک و دلایل زیست شناختی سقط جنین‌های مکرر فراهم می‌کند.

البته این تحقیق سوالات اخلاقی و حقوقی جدی را مطرح می‌کند زیرا آنچه در آزمایشگاه به وجود می‌آید خارج از قانون انگلیس و کشورهای دیگر است.

نطفه‌های مذکور قلب‌های تپنده یا ساختار اولیه مغز را ندارند اما سلول‌هایی دارند که به طور معمول به تشکیل پلاسنتا منجر می‌شوند.

پروفسور ماگدالنا زرنیکا گوتز از دانشگاه کمبریج و انستیتو فناوری کالیفرنیا در اجلاس سالانه انجمن بین المللی تحقیقات سلولی این خبر را اعلام کرد. او گفت: ما می‌توانیم مدل‌های نطفه مشابه انسان را با تنظیم دوباره سلول‌های بنیادی بسازیم.

هنوز هیچ چشم انداز کوتاه مدتی برای استفاده بالینی از جنین‌های مصنوعی وجود ندارد. کاشت آنها در رحم بیمار غیرقانونی است و هنوز مشخص نیست که آیا این ساختارها پتانسیل ادامه بلوغ فراتر از مراحل اولیه رشد را دارند یا خیر. البته هنوز جزئیات کامل این تحقیق در یک ژورنال منتشر نشده است اما زرنیکا گوتز توضیح داد نطفه‌ها تا مرحله‌ای کشت شدند که معادل ۱۴ روز رشد یک نمونه طبیعی است.

ساختارهای مدل هرکدام از یک سلول ساده پرورش یافتند و به نقطه تحولی رسیدند که در آن نطقه از یک ورقه سلول به تشکیل خط‌های سلولی متمایز تبدیل می‌شود محورهای اصلی بدنه را می‌سازد. در این مرحله نطفه یک قلب تپنده، روده یا مغز اولیه را ندارد اما در مدل‌های ایجاد شده سلول‌های اولیه حضور داشتند که در حقیقت سلول‌های پیش‌ساز تخمک و اسپرم هستند.

این دستاورد نشان می‌دهد علم چگونه در این حوزه از قانون پیشی گرفته و محققان در انگلیس و نقاط دیگر جهان سعی دارند دستورالعمل‌های داوطلبانه برای نظارت بر تحقیقات روی نطفه‌های مصنوعی ایجاد کنند.

انتهای پیام/

منبع: مهر
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار