نمایشگاه بین المللی هاوانا فرصتی طلایی برای کسب بازارهای جدید صادراتی
نشست هم اندیشی چهلمین نمایشگاه هاوانا – کوبا برگزار شد.
نمایشگاه بین المللی هاوانا (FIHAV)، به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین رویدادهای تجاری در منطقه کارائیب، همواره به عنوان کانون توجه فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران جهانی بوده است. این رویداد که هر ساله با حضور شرکت های پیشرو از سراسر جهان برگزار می شود، فرصتی استثنایی را برای ایجاد ارتباطات تجاری، معرفی محصولات و خدمات جدید و اکتشاف بازارهای نوظهور فراهم می آورد.
در سال ۲۰۲۴، چهلمین دوره این رویداد بین المللی از تاریخ ۱۴ الی ۱۹ آبان ماه در مرکز نمایشگاهی هاوانا برگزار خواهد شد. این رویداد مهم، با وجود چالش های پیش رو، همچنان به عنوان یک پل ارتباطی قوی بین کشورهای مختلف عمل کرده و نشان از پتانسیل بالای اقتصادی کوبا و منطقه کارائیب دارد.
سالن اختصاصی ایران در این دوره از نمایشگاه، میزبان تولیدکنندگان و مجموعه های صنعتی صاحبنام و معتبر کشورمان خواهد بود. با توجه به اهمیت بازار کوبا و کشورهای همسایه، حضور فعال ایران در این نمایشگاه می تواند گامی مهم در جهت توسعه روابط تجاری و اقتصادی با این منطقه باشد.
گفتنی است بیش از ۷۰۰ غرفه از ۶۰ کشور جهان در این نمایشگاه حضور خواهند داشت که نشان از اهمیت این رویداد در سطح بینالمللی دارد.
در همین راستا نشست هم اندیشی چهلمین نمایشگاه هاوانا – کوبا روز گذشته (۲۷ مرداد ماه) با حضور احمد جوانمردی مدیر توسعه بازار و امور بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، احمد فیروزی مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت، حمید وطن دوست عضو هیئت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، برخی از مدیران وزارت صمت، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، نمایندگان سفارت کوبا در تهران، برخی از تولیدکنندگان صاحبنام کشور در محل سالن جلسات سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران برگزار شد.
فرصتی طلایی برای شرکت های ایرانی
جوانمردی در این نشست با بیان اینکه ما تجارت قابل توجهی با کشور کوبا نداریم، عنوان کرد: اقتصاد کوبا دولتی است و این به معنای آن است که بخش خصوصی فعالی در این کشور وجود ندارد. این موضوع، در عین حال فرصت مناسبی را برای صادرکنندگان ایرانی حاضر در نمایشگاه فراهم می آورد. چرا که تقریباً ۸۰ درصد کابینه دولت کوبا در طول برگزاری نمایشگاه در محل این رویداد حضور دارند.
وی در ادامه با اشاره به بازدیدهای متعدد مقامات عالیرتبه کوبایی از جمله رئیسجمهور، وزرا و مدیران کل وزارتخانه این کشور از پاویون ایران در نمایشگاه سال گذشته، اظهار داشت: پس از پایان نمایشگاه، این مقامات با سفر به ایران از نزدیک با ظرفیت های تولیدی و صنعتی کشورمان آشنا شدند و از توانمندی های ایران به طور کامل آگاه شدند.
مدیر توسعه بازار و امور بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران همچنین گفت: برای شناخت بهتر بازار کوبا و برنامه ریزی دقیق تر، مطالعه جامع بازار این کشور را در دستور کار قرار دادیم. تاکنون دو مرحله از پنج مرحله این مطالعه به پایان رسیده و نتایج اولیه آن به دست آمده است. در سه فاز بعدی، راهنماهای جامعی برای ورود عملیاتی شرکت ها به بازار کوبا تدوین خواهد شد. این راهنما ها به شرکت ها کمک می کنند تا با آگاهی کامل و برنامه ریزی دقیق، فعالیت خود را در این بازار آغاز کنند.
جوانمردی در ادامه به این پرسش رایج اشاره کرد که چرا باید با کشوری مانند کوبا که اقتصاد ضعیفی دارد و تحت تحریم است همکاری کنیم؟
وی در پاسخ به این پرسش، به تجربه موفق برخی شرکت ها در بازار ونزوئلا اشاره کرد. او گفت: چند سال پیش، ونزوئلا نیز با شرایط مشابهی روبرو بود، اما برخی از شرکت ها توانستند در آن بازار سهم قابل توجهی کسب کنند.
جوانمردی همچنین گفت: کوبا در حال گذار از اقتصاد دولتی به اقتصاد بازار است و این فرصتی طلایی برای شرکت های ایرانی، به ویژه در صنایع دارویی، کشاورزی و ساخت و ساز، فراهم کرده است. با توجه به نیاز این کشور به تکنولوژی و سرمایه گذاری خارجی، حضور فعال شرکت های ایرانی می تواند به تقویت روابط دو کشور و توسعه تجارت بین الملل کمک کند.
مدیر توسعه بازار و امور بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در ادامه گروه های کالایی که امکان حضور در نمایشگاه هاوانا را دارند تشریح کرد.
وی در این خصوص گفت: بازار کوبا، با توجه به نیازهای روزافزون خود، فرصت های بی نظیری را برای سرمایه گذاری و صادرات محصولات ایرانی فراهم کرده است. در حوزه های صنعتی، به ویژه صنایع غذایی، دارویی و ساختمانی، نیاز به تجهیزات و ماشین آلات مدرن بسیار احساس می شود. همچنین، با توجه به پتانسیل های بالای گردشگری در این کشور، سرمایه گذاری در بخش هتلداری و توریسم می تواند بسیار سودآور باشد. علاوه بر این، با توجه به وجود منابع غنی معدنی در کوبا، سرمایه گذاری در بخش معدن نیز می تواند فرصت های خوبی را ایجاد کند.
جوانمردی در ادامه گفت: فرآورده ها و محصولات نفت و گاز، محصولات و فرآورده های پتروشیمی، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دارو، تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی، محصولات و ماشین آلات صنایع غذایی، خودرو، حمل و نقل و قطعه سازی، خدمات فنی مهندسی، برق، الکترونیک، مخابرات و رایانه، صنایع چاپ، بسته بندی و تبلیغات، شوینده ها، مواد بهداشتی و سلولزی، منسوجات، سنگ، کاشی و سرامیک، در و پنجره، کالاهای مصرفی، خدمات گردشگری و توریسم سلامت از جمله گروه های کالایی حاضر در این رویداد هستند.
وی در پایان صحبت های خود گفت: یارانه معادل ۷۰ درصد از هزینه های نمایشگاه تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان، پیش از سفر به کوبا از طرف سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران پرداخت خواهد شد.
زمان مناسب برای ورود فعالان تجاری ایران به بازار کوبا
در ادامه این نشست ، احمد فیروزی مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت عنوان کرد: بازار کوبا در عین حال که پرچالش به نظر می رسد بسیار جذاب است. ما ذیل سیاست تنوع بخشی به مقاصد صادراتی کشور به دنبال ورود به بازارهای جدید هستیم. این بازارهای جدید به طور حتم بازارهای در دسترس نیستند.
وی افزود: ما باید سیاست هایی را در این زمینه طراحی و اجرا کنیم که ورود به این بازارها با کمترین ریسک و مخاطره انجام شود.
فیروزی در ادامه با بیان اینکه بازار کوبا نیز از این جنس است، گفت: ما در مقطعی روابط خوبی با این کشور داشتیم. منتهی با توجه به شرایط تحریمی که کشور ما به سمت آن رفت و از طرفی افول اقتصاد کشور کوبا موجب شد که این روابط روز به روز کمرنگ تر بشود.
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت با اشاره به تدوین سند توسعه اقتصادی کوبا و تلاش های این کشور برای احیای اقتصاد، این زمان را فرصت مناسبی برای ورود فعالانه ایران به بازار این کشور تشخیص داد.
وی با تأکید بر اهمیت این مقطع زمانی، بر لزوم بهره گیری از این فرصت برای افزایش سهم بازار ایران در کوبا و ایجاد روابط تجاری پایدار با این کشور تأکید کرد.
فیروزی در این خصوص گفت: با توجه به پتانسیلهای موجود در بازار کوبا و نیاز این کشور به کالاها و خدمات مختلف، می توان با برنامه ریزی دقیق و اجرای استراتژی های مناسب، سهم قابل توجهی از این بازار را به خود اختصاص داد و به اهداف بلندمدت توسعه تجارت خارجی کشور دست یافت.
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت در ادامه گفت: بر اساس توافق های صورت گرفته به شرکت های عضو اتاق بازرگانی ایران تسهیلات شامل ۵۰ درصد هزینه زمین و غرفه سازی تعلق خواهد گرفت که پس از نمایشگاه و ارائه مدارک حضور در نمایشگاه به شرکت ها پرداخت خواهد شد.
۴ پیشنهاد ویژه صندوق صحا برای حضور شرکت های دانش محور در نمایشگاه هاوانا
در ادامه این نشست حمید وطن دوست، عضو هیئت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، به موضوع مهم رشد اقتصادی کشور پرداخت.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه، بر هدفگذاری برای دستیابی به رشد سالانه ۸ درصدی اقتصاد تاکید کرد.
به گفته وطن دوست، رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی، اگرچه در نگاه اول رویایی به نظر می رسد، اما با اتخاذ تدابیر مناسب و انجام اصلاحات ساختاری، کاملاً دست یافتنی خواهد بود.
وی در ادامه افزود: برای تحقق این هدف بلندپروازانه، باید تغییرات اساسی در سیاست گذاری ها و ریل گذاری های اقتصادی کشور ایجاد شود. این تغییرات شامل بازنگری در قوانین و مقررات دست و پاگیر، حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی، توسعه زیرساخت ها، تقویت بخش های دانش محور و ارتقای بهره وری در تمامی بخش های اقتصاد می شود.
عضو هیئت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در ادامه خاطرنشان کرد: مهم ترین کاری که ما می توانیم برای شرکت های دانش محور انجام دهیم ایجاد زمینه برای حضور این مجموعه ها در بازارهای بین المللی است.
وی افزود: صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته بازوی مالی وزارت صمت در حوزه حمایت از شرکت های فناور است. ما به عنوان حامی مالی ۴ پیشنهاد را برای حضور شرکت های دانش محور در چهلمین نمایشگاه هاوانا ارائه کرده ایم.
وطن دوست تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان و فناور می توانند هزینه حضور در این نمایشگاه را تا سقف ۱ میلیارد تومان در قالب تسهیلات با سود ۱۲ درصد و تنفس ۴ ماهه از صندوق دریافت کنند. از طرفی ممکن است یک شرکت مایل به حضور در نمایشگاه نباشد اما قصد داشته باشد برخی از مدیران و کارشناسان خود را برای بازدید و بازاریابی به این نمایشگاه اعزام کند. ما هزینه این حضور را نیز در قالب وام به شرکت ها پرداخت می کنیم. همچنین، در صورتی که شرکتی در نمایشگاه حضور یافته و موفق به انعقاد قرارداد همکاری با یک شرکت خارجی شود، ما آماده ایم تا تا سقف ۲۰ میلیارد تومان از نقدینگی مورد نیاز این قرارداد را به صورت تسهیلات خارج از نوبت در اختیار شرکت قرار دهیم.
وی افزود: اگر این قرارداد اجرایی شد بین ۱ تا ۵ درصد از سود این وام برای شرکت ها تخفیف قائل خواهیم شد.
حمایت مالی بلاعوض معاونت علمی و فناوری رییس جمهور
در ادامه این نشست خانم صحایی معاون سازمان همکاری های بین المللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این جلسه عنوان کرد: توجه ویژه سران دو کشور ایران کوبا به ظرفیت های صنعتی و تجاری طرفین و حضور سازمان ها و اتاق های بازرگانی کشور ما برای حضور برترین شرکت های ایرانی در نمایشگاه هاوانا – کوبا نشان از اهمیت ویژه برگزاری این نمایشگاه دارد.
وی افزود: ما به منظور تسهیل حضور شرکت های دانش بنیان در این نمایشگاه بالاترین حد حمایت که در آیین نامه معاونت علمی و فناوری درج شده است را به کار گرفته ایم. در همین راستا ۳هزار دلار به صورت کمک بلاعوض به شرکت های علاقه مند به حضور در این رویداد پرداخت خواهد شد.
شماره تماس و راه های ارتباطی برای حضور در این نمایشگاه
شرکت نمایشگاهی میلاد نور به عنوان نماینده رسمی ایران در چهلمین دوره نمایشگاه بینالمللی هاوانا انتخاب شده است. شرکتهایی که مایل به حضور در این رویداد مهم تجاری هستند، میتوانند از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۵۶۱۶۹ و ۰۹۱۲۵۸۶۷۳۰۱، آدرس ایمیل international@miladfair.com و یا وبسایت www.miladfair.com با شرکت میلاد نور تماس گرفته و جهت ثبت نام اقدام کنند.
این نمایشگاه فرصتی استثنایی برای شرکتهای ایرانی جهت معرفی محصولات و خدمات خود به بازار رو به رشد کوبا و منطقه کارائیب فراهم میآورد.
نظر شما