مصاحبه اسکوچیچ با سایت آمریکایی

یک سایت آمریکایی به بررسی دوران حرفه‌ای سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان پرداخته است.

مصاحبه اسکوچیچ با سایت آمریکایی

دراگان اسکوچیچ که موفق شد تیم ملی فوتبال ایران را مقتدرانه به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برساند تا در گروه B با انگلیس، آمریکا و برنده پلی‌آف اروپایی (ولز، اسکاتلند، اوکراین) بازی کند، زیر ذره‌بین سایت آمریکایی «World Soccer Talk» قرار گرفته است.

در گزارش این سایت آمده است:

دراگان اسکوچیچ در شهر بندری ریکا در کشور کرواسی واقع در دریای آدریاتیک به دنیا آمد. دوران حرفه‌ای بازیگری او به عنوان هافبک بین سال‌های ۱۹۸۷ تا ۲۰۰۴ طول کشید. برجسته‌ترین دوران او در تیم اسپانیایی لاس‌پالماس بود که در آن زمان در دسته دوم اسپانیا حضور داشت.

او اولین کرواتی بود که خارج از مرزهای کرواسی فوتبال حرفه‌ای بازی می‌کرد. اسکوچیچ دوران حرفه‌ای درخشان و موفقی به عنوان بازیکن نداشت، اما با این وجود پیشگام بود. اسکوچیچ با پایان دادن به دوران بازی خود، به سرمربیگری روی آورد و در حال حاضر سرمربی تیم ملی ایران در آستانه جام جهانی ۲۰۲۲ است.

دوران سرمربیگری اسکوچیچ در رده باشگاهی

اسکوچیچ پس از بازنشستگی از دوران بازیگری خود در سال ۲۰۰۴، تاکنون سرمربی هشت تیم باشگاهی مختلف بوده که از این تعداد چهار تیم از لیگ برتر خلیج فارس ایران بوده‌اند. با این حال، بزرگترین افتخار او در سال ۲۰۰۶ با تیم ریکا به دست آمد، تیمی که او در مجموع پنج فصل در دو دوره مختلف برایش بازی کرد. اسکوچیچ در اولین و تنها فصل هدایت تیمش در سال ۰۶-۲۰۰۵ ریکا را به دومین قهرمانی‌اش در جام حذفی کرواسی رساند.

پس از رفتن به اسلوونی، کویت و عربستان سعودی برای مربیگری، او برای یک فصل به ریکا بازگشت و در ادامه وارد فوتبال ایران شد. در فصل ۲۰۱۳ لیگ برتر خلیج فارس، اسکوچیچ هدایت تیم ملوان بندر انزلی را بر عهده داشت و این تیم را به عنوان هفتمی لیگ رساند که این بهترین جایگاهی بود که در تاریخ این باشگاه به ثبت رسیده بود. در آن فصل تیم فولاد قهرمان لیگ برتر خلیج فارس شد. فولاد در ادامه با اسکوچیچ قرارداد امضا کرد و این مربی کروات در ماه مِی به عنوان "مربی ماه" انتخاب شد.

سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران

پس از یک سال حضور در صنعت نفت آبادان، به عنوان سرمربی تیم ملی ایران منصوب شد. از تاریخ ۶ فوریه ۲۰۲۰، دراگان اسکوچیچ، تیم ملی را به رکورد چشمگیر ۱۵ برد، یک تساوی و یک شکست هدایت کرد. ایران با برد ۸۸ درصدی، ۱۳ بازی از ۱۴ بازی اول خود را با پیروزی به پایان رساند. آنها در تمام مراحل انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ در صدر گروه خود قرار گرفتند و جایگاه اول گروه را به خود اختصاص دادند. به غیر از قطرِ میزبان، ایران اولین تیمی بود که از آسیا به جام جهانی ۲۰۲۲ راه یافت.

اسکوچیچ و گرگ برهالتر سرمربی تیم ملی آمریکا، در مورد تاریخچه تبادل گل رز بین آمریکا و ایران در تقابل پیشین دو تیم در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه، فلسفه‌های مشابهی را منعکس می‌کنند.

برهالتر در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتد پرس (AP) درباره رویارویی تیمش با ایران در بیست‌ودومین دوره جام جهانی گفت: برای ما، این یک بازی فوتبال است. برای ایران احترام زیادی قائل هستیم. فکر می‌کنیم ایران تیم خوبی است و اکنون ما فقط در تلاشیم تا بفهمیم چگونه آنها را می‌توانیم شکست دهیم.

ایران و فوتبال

دراگان اسکوچیچ به عنوان سرمربی تیم‌های مختلف ایران در هشت سال گذشته در ایران اقامت داشته است. وی درباره کشور ایران می‌گوید: «ایران کشوری متفاوت از آن چیزی است که مردم فکر می‌کنند. همه از سیاست حرف می‌زنند، اما من هرگز میهمان‌نوازی را که در ایران تجربه کرده‌ام جایی دیگر ندیده‌ام».

اسکوچیچ به هتل‌ها و اقامتگاه‌های مجلل ایران اشاره دارد که تجربه‌های باشکوهی را ارائه می‌دهند. اخیراً، دولت ایران اعلام کرده که از پرداخت هزینه روادید برای گردشگرانی که برای جام جهانی به قطر سفر می‌کنند و از آن خارج می‌شوند، چشم‌پوشی می‌کند. با این حال، بحث و جدل در این کشور همچنان در مورد این بازی زیبا زیاد است.

همانطور که اسکوچیچ ادعا می‌کند، تمرکز او بر روی ورزش است، نه سیاست. با توجه به برگزاری جام جهانی قطر در فاصله‌ای نه چندان دور از ایران، تمرکز روی سرمربی تیم ملی ایران بیشتر شده است.

اسکوچیچ مردی است که در یک مأموریت با یک تراشه بر روی شانه‌اش است. وی می‌گوید: «خیلی‌ها من را دست‌کم گرفتند و به من احترام نمی‌گذاشتند. خیلی خوشحالم چون خودم را ثابت کردم».

این مربی کروات پیش از بازی‌های چالش‌برانگیز گروه B جام جهانی ۲۰۲۲، ذهنیتی منظم دارد. اسکوچیچ قصد دارد به توپ اجازه دهد صحبت کند، نه سیاست.

مریم  محمدی
مریم محمدی
منبع: تسنیم
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها