ساخت و ساز مسکن | بازار مسکن | نرخ ارز
احتمال خروج بازار مسکن از رکود / صنعت ساخت و ساز مسکن جانی تازه می گیرد
اتاق تعاون ایران شامخ ساختمان را منتشر کرده است که نشان میدهد، این شاخص در دیماه ۴۹.۴۵ بوده که افزایش را نسبت به آذرماه تجربه کرده و به عدد ۵۰ نزدیکتر شده است. به این ترتیب فعالان اقتصادی امیدوارند ساخت و ساز مسکن از رکود خارج شود.
بازار مسکن یکی از مهمترین بازارهای اقتصادی در هر کشوری است. این بازار شامل خرید، فروش و اجاره ملکها مانند خانهها، آپارتمانها، ویلاها و مغازهها میشود. بازار مسکن تحت تأثیر عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قرار دارد.
اتاق تعاون ایران امروز گزارش شامخ دیماه ۱۴۰۲ را منتشر کرد. بر این اساس عدد شامخ کل ساختمان در دیماه ۴۹.۴۵ اعلام شده که افزایش نسبی در قیاس با آذرماه داشته است. اگرچه شامخ زیر ۵۰ حاکی از وجود رکود در صنعت مورد مطالعه است اما رشد شاخص ساختمان نسبت به ماه آذر و قرارگرفتن در فاصلهای اندک تا شاخص ۵۰، امید برای رکود ساخت وساز مسکن را افزایش داده است.
گزارش شامخ همچنین افزایش مولفههای قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم مورد نیاز این حوزه و قیمت محصولات تولیدشده و خدمات ارائه شده را متاثر از افزایش مقطعی نرخ ارز در این دوره دانسته است .
از سوی دیگر افزایش مولفه سرعت انجام و تحویل سفارش، فرآیند کار و نیز کاهش مولفههای موجودی محصول نهایی در انبار یا کارهای معوق و ناتمام و موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده حاکی از افزایش فصلی فعالیتهای صنعت ساختمان در ماههای پایانی سال است.
همچنین مولفه میزان سفارشات جدید مشتریان نیز افزایش کمی را تجربه کرده که آن هم حاصل استقبال کارفرمایان برای عقد قراردادهای جدید در پایان سال ۱۴۰۲ است.
اتاق تعاون ایران در گزارش شامخ دیماه ۱۴۰۲، عمده مشکلات ساخت و ساز و رکود آن را حاصل نوسانات ارز دانسته است.
تحریمها و جلوگیری از صادرات و واردات کشور در سالهای اخیر تورم را به بالای ۴۰ درصد رسانده و علاوه بر التهابات و خارج شدن بازارهای مالی و سرمایهای مختلف از تعادل، از حجم سفره مردم نیز رو به روز کاسته شد و این آغازی برای مشکلاتی بود که بازار مسکن اکنون با آن دست و پنجه نرم میکند.
گزارش شامخی که اتاق بازرگانی ایران از آذرماه ۱۴۰۲ منتشر کرده بود، نشان میداد که عدد شامخ صنعت ساختمان در آذرماه به ۴۶.۷ رسیده که با کاهشی نسبت به ماه قبل از آن یعنی آبان همراه بوده است.
همچنین تحلیل عدد شامخ در تابستان ۱۴۰۲، حاکی از همسویی آمارهای صدور پروانه ساخت واحدهای ساختمانی با این شاخص است.
این در حالیست که در تابستان ۱۴۰۲ و همان بازهای که مرکز آمار اعلام کرده، ساخت و ساز در رونقی نسبی به سر میبرده و شاخص کل به به بیش از عدد ۵۰ تجاوز کرده است. اما پس از آن و با پا گذاشتن به دو ماه انتهایی پاییز، ساخت و سازها دوباره وارد روند نزولی شده و در نتیجه، شامخ نیز به زیر ۵۰ رسیده است.
نظر شما