ابعاد حمله پهپادی ارتش یمن به تل آویو / اسرائیل پاسخ میدهد؟
اصابت پهپاد در منطقه تل آویو- جافا در ساعت ۳:۱۲ دقیقه بامداد جمعه ۲۹ تیر، به وقت محلی، وضعیت اضطراری در اسرائیل برقرار کرد. این یکی از مهمترین حملات به تلآویو از زمان شروع جنگ غزه است.
به گزارش تیتر کوتاه ، یمن الاسلام در تشریح عملیات فوق اینطور نوشت :
شرح عملیات:
پس از مطرح شدن سناریوهای مختلف درباره مبدأ (لبنان یا عراق) و نوع پهپاد، مشخص شد که پهپاد تغییر یافته انصارالله از نوع صماد ۳ یا شهاب بود، و با سرجنگی سبک تر (برای افزایش برد) مسافتی حدود ۲۱۰۰ کیلومتر را از طریق دریای سرخ و صحرای سینا درنوردید و از ساحل دریای مدیترانه به تل آویو حمله کرد. پهپاد ارتش یمن وقتی به سواحل تل آویو رسید، تا ارتفاع چند ده متری از خط آب پایین آمد تا توسط رادارهای ارتش اسرائیل کشف نشود و سپس پهپاد تا ارتفاع ساختمان ها بالا رفت و منفجر شد.
پاسخ اسرائیل به یمن:
در حال حاضر از اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی از جمله یوآف گالانت وزیر جنگ و سخنگوی ارتش رژیم و رسانههای صهیونیستی چنین برمیآید که اسرائیل قصد پاسخگویی به حمله پهپادی به تل آویو را دارد. نحوه این پاسخ مشخص نیست اما احتمال اقدام تروریستی برای حذف اعضای ارشد انصارالله، حمله هوایی به مناطق تحت کنترل آنها با کمک ناوگان دریایی ائتلاف آمریکایی-انگلیسی و یا حمله موشکی به یمن وجود دارد.
نتیجه گیری:
حمله پهپادی ارتش یمن نمایانگر دور جدیدی از حملات گروههای مقاومت به اسرائیل است. انصارالله حملات خود به فلسطین اشغالی را با مقاومت عراق و لبنان هماهنگ و مشترک کرده و درصدد قطع ارتباط دریایی بنادر اشغالی با دریای مدیترانه برآمده است. این حرکت در کنار انسداد دریای سرخ، موجب فشار اقتصادی شدیدی بر اسرائیل خواهد شد که احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو را افزایش خواهد داد.
در مقابل اسرائیل از ابتدای عملیات نظامی نیروهای مسلح یمن تاکنون ضربات متعددی را از یمنیها دریافت کرده و تاکنون قادر به پاسخگویی به حملات آنها نبوده است. این ضربات شامل توقیف کشتی گلکسی لیدر، اصابت دهها موشک، پهپاد انتحاری و شهپاد به بیش از ۱۰۰ کشتی وابسته به اسرائیل و متحدینش و همچنین بیش از ۲۴ عملیات موشکی و پهپادی علیه مواضع اسرائیل در فلسطین اشغالی است. به گفتهی شبکه تلویزیونی کان، ارتش یمن در جریان عملیات های موشکی و پهپادی در فلسطین اشغالی حدود ۲۰۰ فروند موشک کروز و پهپاد انتحاری به کار برده است و بخش قابل توجهی از توان سامانههای پدافندی ارتش اسرائیل را به خود مشغول کرده است.
ارتش اسرائیل برای مقابله با اقدامات یمن به دلیل فاصله زیاد و دسترسی محدود به تسلیحات نظامی دوربرد و متحرک گزینههای محدودی در اختیار دارد و علت اصلی اعزام ناوگان ائتلاف آمریکایی-انگلیسی و اتحادیه اروپا به دریای سرخ نیز همین موضوع بود. البته در صورت همکاری کشورهای عربی (عربستان سعودی، اردن و مصر) امکان اجرای حملات هوایی منظم و متعدد اسرائیل علیه یمن وجود دارد اما کشورهای عربی فعلا تمایلی به درگیری مجدد با یمن را ندارند و کمکهای خود به اسرائیل را به مسائل اقتصادی محدود کردهاند.
نظر شما