چالش جدی صنعت سیمان با قطع برق/ دورهمی بزرگان صنعت در هتل المپیک
به مناسبت نود و یکمین جشن ملی سالروز تاسیس صنعت سیمان، همایش و نمایشگاه تخصصی فن آوری های نوین صنعت سیمان ۱۴۰۳ در دی ماه برگزار خواهد شد.
صبح امروز (یکشنبه) نشست خبری انجمن سیمان با محوریت همایش و نمایشگاه فنآوریهای نوین در صنعت سیمان که روزهای ١١ و ١٢ دی ماه برگزار خواهد شد، با حضور علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان، سعید محمودی، معاونت فنی انجمن صنفی صنعت سیمان و محمود بندرچی رئیس هیأت مدیره و آیت صفایی مدیرعامل شرکت رستاک پاد ویژن برگزار کننده نمایشگاه تخصصی فن آوری های نوین صنعت سیمان، در محل انجمن سیمان برگزار شد.
علیاکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان- اظهار کرد: در این نمایشگاه که هرساله هم برگزار شده اما امسال مجدد با همراهی انجمن سیمان خواهد بود، ضمن گردهمایی فعالان حوزههای مختلف صنعت سیمان، به چالش، نیازها و آخرین دستاوردهای صنعت با حضور خود سیمانیها خواهیم پرداخت.
وی در ادامه افزود: محوریت این نمایشگاه به عنوان فناوری های نوین در نظر گرفته شده است. با توجه به اینکه این صنعت سال ها در تحریم بوده و چالش های مختلف را از سر گذرانده و از نظر مالی و تکنولوژی بسیار ضعیف شده و نیاز به ارتقا فناوری در این صنعت کاملا مشخص است و امیدواریم این نمایشگاه چراغ راهی باشد برای پیشرفت هایی که در این حوزه در نظر است.
تولید سیمان در آستانه ۹۰ میلیون تن در سال
الوندیان با نگاهی به تاریخچه سیمان در کشورمان گفت: اولین کارخانه سیمان ایران در سال ۱۳۱۲ در جنوب تهران در شهرری توسط شرکت مشهور در حوزه سیمان به بهرهبرداری رسید. در آن زمان ظرفیت تولید این کارخانه سالانه ٣٠٠٠ تن بود که امروزه به حدود ٨۹.۶ میلیون تن سیمان، ظرفیت سالانه صنعت سیمان رسیدهایم. در حال حاضر ۶۸ کارخانه با ظرفیت ۸۸ میلیون تن در حوزه سیمان خاکستری و ١٠ کارخانه با ظرفیت ۱.۶ میلیون برای تولید سیمان سفید در حال فعالیت هستند.
وی همچنین اعلام کرد: در حال حاضر ۷ پروژه در زمینه تولید سیمان خاکستری و ۴ پروژه در زمینه تولید سیمان سفید در دست اقدام داریم که امیدواریم در سال های آتی شاهد بهره برداری از آن ها باشیم تا میزان تولیدات سالانه کشور افزایش خوبی داشته باشد.
چالش های سخت قطعی برق و گاز برای صنعت سیمان
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان در زمینه چالش های قطعی برق و گاز در کارخانه های سیمان ایران گفت: طبق آمار، در هشت ماهه امسال حدود ۵۰ میلیون تن کلینکر تولید شده که نسبت به میزان تولید آن در هشت ماهه سال گذشته، سه میلیون تن کاهش تولید داشتهایم که در واقع به دلیل همین محدودیتهای انرژی است؛ با وجود اینکه در مهر ماه تولید بهتر شد و بهبود پیدا کرد اما سه میلیون تن کاهش را شاهد بودیم؛ در تولید سیمان هم ۴۸ میلیون تن تولید داشتیم که ۴۰۰ هزار تن نسبت به سال گذشته کاهش تولید را شاهد هستیم.
الوندیان در همین راستا به قطع برق های اخیر اشاره داشت و بیان کرد: در حقیقت قطع برق را ١٢ ساعته اعلام میکنند اما باتوجه به اینکه ۳۶ ساعت زمان برای گرم کردن کورهها نیاز است تا دوباره به فعالیت برگردد، بنابراین با قطعی کامل تفاوت ندارد. بنابراین در واقع نکته اینجاست اسم محدودیت برق گذاشتهاند اما از نظر ما عملاً کورههای صنعت را متوقف میکند.
وی در ادامه برای رفع این معضل ابراز امیدواری کرد و گفت: اعلام شده که محدودیتها ١۵ روز خواهد بود و امیدوار هستیم که محدودیتها در همین محدوده باشد اما تجربه نشان میدهد که این محدودیت ادامهدار پیدا خواهد کرد. در واقع به همین دلیل این ناترازی انرژی، به چالش کلیدی برای صنعت تبدیل شده است؛ ضمن اینکه این نگرانی وجود دارد که اگر این روند ادامه پیدا کند، شاید شاهد روزی باشیم که از صادرکننده سیمان به واردکننده سیمان تبدیل شویم.
سیمان های نوین با مزیت های بیشتر در راه است
الوندیان در بخشی از صحبت های خود به دستاوردهای نوین در حوزه سیمان اشاره داشت و بیان کرد: یکی از اقدامات مهم، تولید سیمان آمیخته (نوین) است که دارای مزیت بیشتر است؛ چراکه نهتنها با انرژی پایینتری تولید میشوند، بسیار دوام بالایی هم دارند. بطور مثال در ساخت سدها از سیمان آمیخته استفاده میشود و شما هیچگاه نمیشنوید که سد کشور بعد از ۵۰ سال یا ۱۰۰ سال، از بین برود. آنچه در کشور در حال حاضر وجود دارد این است که تعداد زیادی شرکتها به این حوزه ورود پیدا کردند و بین هفت تا ۱۰ درصد سیمانی که در بورس عرضه میشود، سیمان الان آمیخته است. زیرساختهای مهم همچون استانداردها هم فراهم شده و زیرساختهای عرضه در بورس کالا هم فراهم شده، رایزنیها انجام شده و به تدریج تنوع محصول بالایی را به بورس کالا عرضه خواهیم کرد.
حضور هلدینگ های بزرگ در نمایشگاه سیمان
محمود بندرچی، رئیس هیئت مدیره شرکت رستاک پاد ویژن که مسئولیت برگزاری نمایشگاه تخصصی فن آوری های نوین صنعت سیمان ۱۴۰۳ را دارد در این نشست حضور داشت و گفت: خوشبختانه این رویداد سال هاست که تحت عنوان جشن سیمان برگزار می شد اما این بار قراره با نگاه تخصصی به صورت نمایشگاه برگزار شود. رویدادی که پیش از این هم دورهمی خوبی از شرکت های سیمانی، زنجیره تامین هم بوده است.
وی در ادامه نیز بیان کرد: حدود ۹۰ واحد در این نمایشگاه حاضر هستند. ۴۵ واحد شرکت های تولیدکننده سیمان هستند که در غالب ۵ هلدینگ بزرگ به همراه شرکت های اقماری خود در این رویداد حاضر شده اند. ۴۵ شرکت نیز در زمینه زنجیره تامین در این نمایشگاه حاضر هستند.
تقدیر از شرکت های برتر سیمانی
الوندیان نزدیک به سه ماه قبل از برگزاری نمایشگاه کمیته هایی در نظر گرفته شده است تا در حوزه های مختلف مانند میزان تولیدات، صرفه جویی در مصرف و یا در حوزه برق و سوخت بررسی هایی انجام می دهیم. همچنین برخی شرکت ها ثبت اختراع داشتند. به همین دلیل از شرکت ها خواستیم که اطلاعات و آمارهای خود را ارسال کنند تا مورد بررسی قرار گرفته و سپس از شرکت های برتر تقدیر خواهد شد.
نظر شما