خرید مسکن | بازار مسکن | قیمت مسکن
قیمت خانه های لوکس بازار را به هم ریخت / علت افزایش نرخ خانه های خالی
شرکت نایت فرانک اعلام کرد: روند نزولی قیمتهای بازار مسکن در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۳.۱ درصدی قیمت املاک مسکونی لوکس مختل شد.
بازار مسکن یکی از مهمترین بازارهای اقتصادی در هر کشوری است. این بازار شامل خرید، فروش و اجاره ملکها مانند خانهها، آپارتمانها، ویلاها و مغازهها میشود. بازار مسکن تحت تأثیر عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قرار دارد.
بازار مسکن از چندین بخش تشکیل شده است که شامل خریداران، فروشندگان، مشاوران املاک، تولیدکنندگان ساختمان و متخصصان حقوقی میشود. این بازار طبق روند و تغییرات بازارهای دیگر، ممکن است به صورت رو به رشد یا کاهش باشد.
جهش هزینههای استقراض، تورم و عدم اطمینان اقتصادی، بازارهای ملک و مسکن را در سال گذشته تحت تأثیر خود قرارداد و باعث کاهش قابلتوجه حجم معاملات شد و علاوه بر این، به گفته آژانس املاک نایت فرانک، یکی از بزرگترین شرکتهای بینالمللی مشاور املاک در جهان، این روند به حمایت از قیمت املاک لوکس کمک کرد.
مانیل، پایتخت فیلیپین، که در صدر فهرست ۱۰۰ بازار مورد تعقیب نایت فرانک قرار دارد، با جهش ۲۶ درصدی قیمت در بازار مسکن مواجه شده است و پسازآن دبی با ۱۵ درصد و باهاما با ۱۵ درصد افزایش در رتبههای بعدی قرار دارند.
نایت فرانک در گزارش ثروت خود اعلام کرد که قیمت مسکن لوکس در نیویورک و لندن در سال گذشته میلادی ۲ درصد کاهشیافته و اکنون به ترتیب ۸ و ۱۷ درصد کمتر از آخرین دوران اوج خود هستند؛ اما در مجموع میانگین قیمت مسکن لوکس در جهان ۳.۱ درصد افزایش یافته است.
لیام بیلی، رئیس تحقیقات جهانی نایت فرانک در بیانیهای اعلام کرد: درحالیکه وضعیت ثروت در سال ۲۰۲۳ بهبودیافته است، خریداران ثروتمند املاک مسکونی را در بازارهای لوکس جهان هدف قرار دادهاند.
کیت اورت آلن، رئیس تحقیقات بینالمللی و کشوری این شرکت هم خاطرنشان کرد: درحالیکه وضعیت رونق بازار مسکن و ملک قرار بود تحت تأثیر همهگیری تبعات اقتصادی کرونا و افزایش قابلتوجه هزینه استقراض پایانی غمانگیز داشته باشد، فرود بسیار نرمتری برای قیمتها در این بازار مشاهدهشده است.
برخلاف بازارهای مسکونی، املاک و مستغلات تجاری با رکود شدیدتری روبهرو هستند، زیرا روند کار از خانه باعث افزایش نرخ ساختمانهای خالیشده و هزینههای بالای وامگیری به ارزش واحدهای اداری ضربه زده است.
نایت فرانک همچنین دریافت که سرمایهگذاری جهانی در املاک تجاری با کاهش ۴۶ درصدی در سال ۲۰۲۳ به ۶۹۸.میلیارد دلار رسیده است که دلیل آن عقبنشینی سرمایهگذاران امریکایی بوده است.
نایت فرانک اعلام کرد: بخش صنعتی و لجستیک برای نخستین بار توانسته رکورد بیشترین سرمایهگذاری را به خود اختصاص دهد و سهم یکچهارم کل سرمایهگذاری جهانی را بهدست آورد درحالیکه بازار سرمایهگذاری در بخش ادارات از ۲۵ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۲۲ درصد کاهشیافته است.
براساس این گزارش، به نظر میرسد سرمایهگذاران خصوصی املاک و مستغلات، فعالترین خریداران بازار ملک در سال ۲۰۲۳، در امسال فعالیت خرید خود را افزایش خواهند داد زیرا به دنبال بهرهبرداری از جریان درحال تغییر بازار جهانی ملک و مسکن هستند.
نظر شما