در گفت و گو تیتر کوتاه با رییس فراکسیون جمعیت مجلس مطرح شد؛
زایمان طبیعی رایگان گامی مؤثر به سوی بهبود سلامت مادران
فاطمه محمدبیگی گفت : با اصلاح رابطه مالی بین پزشک و بیمار، افزایش پوشش بیمهای زایمان طبیعی و فرهنگسازی میان همکاران پزشک در حوزهی مامایی، میتوانیم ترویج زایمان طبیعی را تسریع و مدیریت کنیم.
زایمان طبیعی نسبت به سزارین دارای فواید متعددی است که شامل بهبود سریعتر مادر پس از زایمان، کاهش خطر عفونتها، و ایجاد پیوند عاطفی قویتر بین مادر و نوزاد میشود. علاوه بر این، نوزادانی که به طور طبیعی به دنیا میآیند، اغلب با مشکلات تنفسی کمتری مواجه میشوند و سیستم ایمنی قویتری دارند. به دلیل این مزایا، بسیاری از دولتها تلاش میکنند تا از طریق برنامههای آموزشی، حمایتهای مالی و ایجاد تسهیلات زایمان ایمن، مادران را به انتخاب زایمان طبیعی تشویق کنند. این سیاستها نه تنها به بهبود سلامت مادران و نوزادان کمک میکند، بلکه بار مالی ناشی از جراحیهای غیرضروری را نیز کاهش میدهد. بر خلاف تصویب قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده.
حمایت همه جانبه دولت از طرح های ترویج زایمان طبیعی، متاسفانه مشاهدات حاکی از آن است که برخی مادران باردار و یا پزشکان با ردوبدل کردن مبلغی اقدام به تغییر روش زایمان به سزارین و یا اعمال تغییراتی در زایمان طبیعی می کنند. در این راستا خبرنگار پارلمانی تیتر کوتاه در یک نشست خبری و در حاشیه جلسه علنی مجلس با فاطمه محمدبیگی، رییس فراکسیون جمعیت مجلس به گفت و گو پرداخت.
نماینده منتخب قزوین، آبیک و البرز در خصوص ترویج زایمان طبیعی گفت: به لطف خدا، اکثر پزشکان ما دغدغهی ارتقای سلامت مادر و کودک را دارند و تا زمانی که نیاز نباشد، عمل سزارین انجام نمیدهند. اما مشکلاتی وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود. یکی از این مشکلات، اصلاح تعرفهی زایمان طبیعی بود که خوشبختانه انجام شد. زایمان طبیعی با وجود روند سختتر، با هزینهی کمتر تعریف شد که این امر در وزارت بهداشت به درستی انجام شد.
وی افزود: همچنین، نیاز به اصلاح وظایف ماماهایی که در زایمان حضور دارند وجود داشت که این نیز به تازگی اصلاح شده است. کمبود ماما برای زایمان طبیعی یکی دیگر از مشکلات بود که خوشبختانه حدود هزار و پانصد نفر ماما جدید جذب شدند. این اقدام گامی مهم در جهت ترویج زایمان طبیعی است. از سوی دیگر، الگویی از ترس از زایمان در خانمهای جوان وجود دارد که نیاز به فرهنگسازی دارد. این فرهنگسازی از طریق ارتقای آموزش به زوجین و مادران باردار و آموزش بهورزان، ماماها و حوزه زنان و زایمان در حال تغییر است. هدف ما خوشایند سازی زایمان، ترویج زایمان فیزیولوژیک و ایجاد مراکز زایمان ایمن در هر شهرستان است. همچنین، افزایش تجهیزات اتاقهای زایمان و امکانات لازم نیز در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم میزان زایمان طبیعی را افزایش دهیم.
فاطمه محمدبیگی تصریح کرد: متاسفانه، عدهای همچنان بر ترویج سزارین اصرار دارند که این امر به نفع جامعه پزشکی و سلامت مادران و نسل آینده نیست. فواید زایمان طبیعی بسیار زیاد است که باید به خوبی آموزش داده شود. من معتقدم با اصلاح رابطه مالی بین پزشک و بیمار، افزایش پوشش بیمهای زایمان طبیعی و فرهنگسازی میان همکاران پزشک در حوزهی مامایی، میتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم. طبق تکلیف قانونی، باید سالانه پنج درصد به میزان زایمان طبیعی اضافه و از سزارین کم شود که ما هنوز در ابتدای این راه هستیم. امیدوارم اقدامات قرارگاه ملی جوانی جمعیت وزارت بهداشت و مصوبات جدید این قرارگاه بتواند به تحقق این هدف کمک کند. هرچند من هنوز اراده جدی در نظام بودجه کشور برای حمایت از این موضوع نمیبینم و باید سازمانهای بیمهگر و اعتباری به طور جدی از ترویج زایمان طبیعی حمایت کنند.
نظر شما