بهترین نحوه پخت تخم مرغ کدام است؟

تخم مرغ یک صبحانه کامل و مقوی سرشار از پروتئین می باشد اما قبل از مصرف آن باید بدانید که کدام شکل پخت آن مفید و بدون ضرر است تخم مرغ عسلی ؟ تخم مرغ سفت یا خام؟

بهترین نحوه پخت تخم مرغ کدام است؟

اکثر ما برای صبحانه از تخم مرغ به شکل های مختلف استفاده می کنیم اما آیا برای شما این سوال پیش آمده است که خوردن تخم مرغ عسلی بهتر است یا خوردن تخم مرغ سفت ؟ گفته می شود تخم مرغ نزد رومیان بسیار محبوب بوده است و معمولا آنرا به عنوان صبحانه می خوردند. با این حال، اهمیت تخم مرغ از آن زمان به بعد تغییر کرده است چراکه سبب افزایش کلسترول شده و یا به عنوان غذای سنگین در نظر گرفته می شود همچنین به خاطر داشتن میکرو ارگانیسم ها، مانند ، سالمونلا که موجب دیابت می شود کنار گذاشته شده است.

همه این ها درست است اما حقیقت این است که با نخوردن تخم مرغ، انسان ها چیزهای زیادی را از دست می دهند. مهم ترین جز تشکیل دهنده زرده تخم مرغ لسیتین است که در برابر اسکلروزیس موثر است چون سطح کلسترول را کاهش می دهد. با این حال، باید از زیاده روی در مصرف تخم مرغ خودداری کرد، چون کلسترول به سرعت جمع می شود و منجر به آلوده شدن پلاک می شود.

طبق دستورالعمل های پذیرفته شده بین المللی، فرد سالم می تواند ۴ تا ۵ تخم مرغ در هفته از جمله تخم مرغ موجود در محصولات پخته شده مانند کیک یا سالاد بخورد. افرادی که دچار اختلالات قلبی عروقی هستند و یا افرادی که مستعد بیماری قلبی هستند باید کمتر تخم مرغ بخورند. اما سوال اینجاست که تخم مرغ را از لحاظ پختن چه مدلی بخورند بهتر است ؟ نیمرو ؟ آب پز ؟ خام یا عسلی؟ پاسخ را در ادامه این بخش خواهید خواند.

تخم مرغ آب پز یا نیمرو؟

تخم مرغ آب پز، راحت تر هضم می شود، در حالی که زرده مقداری از خواص خود را از دست می دهد و حدود سه ساعت طول می کشد تا هضم شود. بنابراین، تخم مرغ آب پز در حد عسلی شده مفیدتر است. تخم مرغ نیم پز یا همان عسلی وقتی است که سفیده آن سفت می شود، اما نه خیلی زیاد، و زرده آن شل است .

این کار ممکن است با جوشاندن اتفاق بیفتد پس بهترین و زود هضم ترین و خون سازترین شکل پخت تخم مرغ به صورت عسلی یا نیم پز است؛ برای تهیه تخم مرغ عسلی یا نیم پز باید ابتدا آب را جوشانده سپس تخم مرغ را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در آن بجوشانند. تخم مرغی که زیاد جوشانده شود, دیر هضم می شود و برای افرادی که معده ضعیف دارند مناسب نیست. براساس نظر متخصصان طب سنتی کسانی که خون غلیظ دارند به هیچ عنوان مجاز به مصرف تخم مرغ سفت شده نیستند. زیرا این شیوه پختن تخم مرغ سبب غلیظ شدن خون می شود.

تخم مرغ خام هرگز!

تخم مرغ خام برای سلامتی خطرناک است. اول اینکه زمان زیادی برای هضم سفیده تخم مرغ لازم است. دوما مشخص نیست که تغذیه مرغ چه بوده و میکرو ارگانیسم ها می توانند به راحتی از پوسته تا سفیده تخم مرغ نفوذ کنند و ممکن است باعث ایجاد بیماری شوند. زرده خام آنقدرها هم خطرناک نیست.

تخم مرغ منبع با ارزشی از اسیدهای آمینه است و دو تخم مرغ برابر با دو لیوان شیر یا یک مقدار متوسط از گوشت هستند. در زمینه ارزش غذایی و محتوای پروتئین، تخم مرغ حتی از گوشت تازه و یا شیر تازه نیز بیشتر است. با داشتن مقدار بالایی ویتامین ها، آمینو اسیدها و مواد معدنی مورد نیاز برای متابولیسم به عنوان غذایی کامل شناخته می شود. از آنجا که زرده تخم مرغ سرشار از فسفر است، تخم مرغ برای افرادی که کار ذهنی انجام می دهند مفید است پس بهتر است برای بهره مند شدن از این خواص زرده، تخم مرغ را به صورت عسلی میل نمایید.

تخم مرغ تازه سالم تر است به راحتی می توان سن تخم مرغ را تشخیص داد. تخم مرغ های تازه در برابر نور شفاف هستند، هیچ نقطه تاریک ندارند. روش ساده ای وجود دارد مثل قراردادن تخم مرغ در یک ظرف پر از آب تخم مرغ تازه در پایین باقی می ماند؛ تخم مرغ ۳ تا ۵ روزه به تدریج بالا می رود. بوی ناخوشایند تخم مرغ از کیفیت پایین غذایشان نیست ، چنین تخم مرغی مسمومیت ایجاد نمی کند، اما بوی ناخوشایند آن حتی بعد از آن که در ظرف غذا پخته شد باقی می ماند.

 

 

 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار