زندگی در آن واحد در دو کشور

شهر بارله هرتوگ (Baarle-Hertog) یک منطقه محصور بلژیکی در هلند است که مناطق کوچک‌تر هلندی به نام بارله ناسائو (Baarle-Nassau) در آن قرار دارد. این شهر به ۲۴ منطقه کوچک تقسیم شده و درهای ورودی برخی از ساکنان آن درست در مرز میان دو کشور قرار دارد.

زندگی در آن واحد در دو کشور

در اکثر نقاط دنیا بیدار شدن، دوش گرفتن و بیرون رفتن برای کار یا خرید یک برنامه روتین صبحگاهی است اما برای ساکنان این شهر این کار شامل عبور از چندین مرز ژئوپلیتیکی است. زمین این شهر پر از خطوط گیج کننده است. در بعضی موارد مرزها درست از وسط خانه ها می گذرند و این به این معنی است که ساکنان می توانند در یک کشور غذا بپزند و در کشور دیگر آن غذا را بخورند.

این شهر یک خط مشی و قانون «درِ ورودی» دارد به این معنی که کشور زادگاه شما همانی است که درِ ورودی منزلتان در آن قرار دارد. اما در این میان بعضی خانه ها هستند که مرزها درست از وسط درهایشان می گذرد. گیج کننده است، نه؟

بارله هرتوگ و بارله ناسائو هر کدام دولت، شورا، شهردار و مدارس خود را دارند. زبانی که به آن صحبت می کنید هم بستگی به جایی دارد که پایتان را روی زمینش می گذارید؛ اگرچه اکثر افراد صحبت کردن به هر دو زبان فنلاندی و هلندی را آموخته اند.

جدای از تمامی قوانین متفاوت دو کشور هلند و بلژیک که باعث سردرگمی ساکنین می شود، تصور کنید زندگی در زمانه سخت همه گیری کرونا و اعمال محدودیت ها برای ساکنان این منطقه چگونه بوده است؛ زیرا هلندی ها و بلژیکی ها قوانین متفاوتی برای فاصله گذاری اجتماعی وضع کرده بودند. هر کدام از این دو کشور قوانین خاص خود را برای استفاده از ماسک و باز یا بسته بودن فروشگاه ها و رستوران ها وضع کرده بودند که باعث دودستگی و پیچیدگی اوضاع برای ساکنان این شهر شده بود.

چرا بارله هرتوگ این طور تقسیم بندی شده است؟

پیشینه بارله هرتوگ و بارله ناسائو به سال ۱۱۹۸ برمی گردد؛ زمانی که این منطقه توسط هنری اول، دوک برابانت تقسیم و بخش هایی از آن را به حاکم شهر شوتان داد.

حدود ۶۳۲ سال بعد بلژیک از هلند مستقل شد و بحث درباره اینکه مرز باید کجای شهر قرار بگیرد دهه ها به طول انجامید. تصمیم گیری درباره این مناطق در نهایت در سال ۱۹۹۵ انجام شد و این به این معنی است که این شهر به شکل فعلی کمتر از ۳۰ سال قدمت دارد.

امروز این شهر با وجود وسعت کمی که دارد گردشگران زیادی را به خود جذب می کند که بسیاری از آنها مشتاق این هستند که با یک حرکت از یک کشور به کشور دیگر بپرند.

مریم  محمدی
مریم محمدی
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها