منظور از آزمون یوس مرکزی چیست؟

آنچه که درباره آزمون یوس باید بدانید

آزمون یوس مخفف کلمه  (Yabancı Öğrenci Sınavı) به آزمونی اطلاق می شود که دانش آموزان پس از اخذ زبرای ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه شرکت می کنند و با توجه به رتبه کسب شده در آزمون مجاز به انتخاب رشته و پذیرش در دانشگاه و رشته مدنظر می شوند.

آنچه که درباره آزمون یوس باید بدانید

آزمون یوس مخفف کلمه (Yabancı Öğrenci Sınavı) به آزمونی اطلاق می شود که دانش آموزان پس از اخذ مدرک دیپلم برای ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه شرکت می کنند و با توجه به رتبه کسب شده در آزمون مجاز به انتخاب رشته و پذیرش در دانشگاه و رشته مدنظر می شوند. به صورت کلی داوطلب باید رتبه بالایی برای موفقیت در آزمون کسب کند برای محقق شدن موفقیت توصیه می شوند داوطلب در دوره های آموزشی شرکت نماید.

آزمون یوس صرفا برای راه یابی داوطلب به دانشگاه ها و مراکز دولتی می باشد در صورتیکه داوطلب رتبه قابل پذیر کسب نکرد می تواند وارد دانشگاه های غیردولتی با شرایط و قوانین تصویب شده دولت ترکیه شود.

  • آزمون به صورت سالیانه و در سه فصل بهار (فروردین، اردیبهشت و خرداد) برگزار می شود.
  • آزمون یوس در محیط دانشگاه برگزار و با توجه به تاریخ برگزاری آزمون توسط هر دانشگاه به صورت مجزا اجرا می شود. (از جمله عواملی که منجر به تغییر تاریخ برگزاری آزمون می شود می توان به وجود بیماری های منحوس از جمله کرونا و… با تصویب مدیران دانشگاه اشاره کرد.)
  • با توجه به اینکه سوالات آزمون یوس به زبان انگلیسی و ترکی استانبولی مطرح می شود در درجه اول داوطلب باید زبان آزمون را در دفترچه انتخاب نماید. در نادرترین مورد سوالات آزمون به فارسی هم ارائه می شود اما بیشتر در سطح اعداد مطرح می شود.

منظور از آزمون یوس مرکزی چیست؟

۱. بر مبنای مصوبه سازمان جهانی YOK (جهت بالابردن سطح کیفیت آموزشی سازمان YOK ترکیه مسئولیت مدیریت و نظارت بر تمامی موسسات آموزشی و دانشگاه های ترکیه را بر عهده دارد.)

۲. داوطلبان رشته های علوم پزشکی، فنی و مهندسی و… حتما می بایست در آزمون TRYOS شرکت نمایند.

آزمون یوس چه سرفصل هایی را شامل می شود؟

در آزمون یوس اکثرا سوالات دروسی از قبیل ریاضیات، هوش و هندسه هم رده دروس دوران دبیرستان ارائه می شوند. معمولا سوالات حدود ۸۰ سوال می باشد ( ۵ سوال برای درس هندسه، ۴۰ سوال برای درس هوش و ۳۵ سوال برای درس ریاضیات است) و همچنین زمان پاسخگویی به سوالات طبق زمانبندی مصوب دانشگاه بین ۱.۵ الی ۲ ساعت متغیر است.

آزمون YOS در سال ۲۰۲۲ توسط MYOS (آزمون یوس مرکزی) برگزار می شود.

افرادی که مدرک تحصیلی خود را در مدارس معتبر خارج از کشور اخذ کرده و یا در حال اتمام دوران تحصیلی می باشند شامل:

· اتباع جمهوری ملت ترکیه

· افراد ساکن در قبرس شمالی که وابسته به کشور ترکیه هستند

· افرادی که دارای ماوی کارت هستند (mavi cart)

مجاز به شرکت در آزمون MYOS در سال ۲۰۲۲ خواهند بود.

آزمون MYOS تنها برای پذیرش داوطلبان در رشته های علوم پزشکی، مهندسی، حقوق و… قابل استفاده است.

به زودی مراکزی که برای برگزاری آزمون MYOS (آزمون یوس مرکزی) مجاز هستند اعلام خواهد شد.

لازم به ذکر است آزمون به زبان های ترکی، آلمانی، انگلیسی، فرانسوی، روسی و عربی برگزار می گردد.

شرایط و ضوابط شرکت در آزمون یوس به موارد زیر بستگی دارد:

آزمون یوس همچون سایر آزمون های در سطح ملی و بین المللی دارای شرایط و ضوابط خاصی است که هر داوطلب ملزم به رعایت آنها می باشد.

· در صورت رعایت قوانین و ضوابط برای شرکت در آزمون محدوده سنی وجود ندارد.

· در زمان برگزاری آزمون داشتن مدارک شناسایی از جمله پاسپورت الزامی است.

· از همراه داشتن پاک کن و.. خودداری نمایید.

· همراه داشتن کپی آخرین مدرک تحصیلی جهت شرکت در آزمون یوس ترکیه الزامی است.

· در نظر داشته باشید جهت شرکت در آزمون همراه داشتن اصل کارت شناسایی (پاسپورت) الزامی است همراه داشتن کپی ممنوع می باشد.

· در زمان برگزاری آزمون از صحبت کردن با سایر داوطلبان خودداری کنید زیرا تخلف محسوب می شود.

· در صورت تمایل به خروج از حوزه آزمون در مدت زمان برگزاری آزمون حتما باید با هماهنگی خروج صورت پذیر در غیراینصورت طبق موازین آموزشی تخلف محسوب می شود.

· حتما چند دقیقه قبل از زمان برگزاری آزمون در حوزه حضور داشته باشید در غیر اینصورت از ورود داوطلبین به حوزه امتحانی ممانعت بعمل می آید و همچنین طبق آیین نامه آموزشی هزینه ثبت نام در آزمون عودت داده نمی شود.

· تحویل برگه آزمون در بازه زمانی برگزاری آزمون تنها در صورت هماهنگی با مسئولین حوزه امکان پذیر است در غیر اینصورت تخلف محسوب می شود.

· حتما در موعد اخذ نتیجه آزمون از ارائه اطلاعات شخصی به دیگران جدا خودداری نمایید.

· یکی دیگر از مواردی که برای شرکت در آزمون مدنظر است داوطلب حتما باید دارای مدرک دیپلم یا در آستانه فارغ التحصیلی در مقطع دبیرستان باشد.

· یکی دیگر از عوامل مهم برای افرادی که مجاز به شرکت در آزمون یوس می باشد غیر بومی بودن داوطلبان است، در صورتیکه داوطلب بومی باشد (اصالتا اهل ترکیه باشد) حق شرکت در آزمون یوس را ندارد.

نتیجه گیری

  • قبل از انتخاب موسسه آموزشی پیگیری های لازم برای یافتن بهترین موسسه آموزشی را انجام دهید.
  • حتما در آزمون تعیین سطح برای سنجش میزان توانایی خود شرکت کنید.
  • در اوج آرامش و با بهترین مشاورین در این زمینه مشورت و تصمیم گیری کنید و از تصمیم عجولانه بپرهیزید. تنها در رشته های علوم پزشکی رقابت به شدت بالاست در سایر رشته ها رقابت به صورت کاملا نرمال است.
  • حتما با مشاورین مجرب در ارتباط باشید آنها همیشه به صورت رایگان بهترین راهکار را جهت دستیابی به موفقیت ارائه می دهند.
  • هر شخص با توجه به میزان توانایی خود رشته مورد نظر را انتخاب می کند. حتما باید تمام معیارها و اهداف را در نظر داشته باشد (استعداد در زمینه تحصیلی، بودجه مالی و..) وقتی معیارها به صورت منطقی بررسی و بکار گرفته شدند رسیدن موفقیت قطعی می باشد و فرد دچار ضرر و زیان نمی شود.
سپیده  قاضی نژاد
سپیده قاضی نژاد
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها
    پیشنهاد سردبیر