نحوه اخذ ویزا تحصیلی برای تحصیل در ترکیه

امروزه با وجود افزایش متقاضیان تحصیل در انواع رشته های تحصیلی، بسیاری از دانشجویان به این فکر هستند تا در دانشگاه های مطرح دگر کشور ها تحصیل کنند. البته تحصیل در دانشگاه های بین المللی کار چندان آسانی نیست و دانشجو باید شرایطی را برای تحصیل در این دانشگاه ها فراهم کند. کشور های زیادی […]

نحوه اخذ ویزا تحصیلی برای تحصیل در ترکیه

امروزه با وجود افزایش متقاضیان تحصیل در انواع رشته های تحصیلی، بسیاری از دانشجویان به این فکر هستند تا در دانشگاه های مطرح دگر کشور ها تحصیل کنند. البته تحصیل در دانشگاه های بین المللی کار چندان آسانی نیست و دانشجو باید شرایطی را برای تحصیل در این دانشگاه ها فراهم کند. کشور های زیادی دارای دانشگاه های بین المللی هستند و شرایط را برای دانشجویان دیگر کشور ها فراهم کرده اند تا آنها نیز بتوانند در کنار سایر دانشجویان شان تحصیل کند. البته شرایط تحصیل در هر کشور با کشور های دیگر کاملا متفاوت است. در نتیجه دانشجویان باید به صورت کامل از شرایط و محدودیت های کشور مقصد اطلاعات جامعی را کسب کنند.

نحوه اخذ ویزا تحصیلی برای تحصیل در ترکیه

کشور های محبوبی که در چند سال اخیر دانشجویان بین المللی برای تحصیل به آنجا سفر کرده اند، شامل ترکیه، فرانسه، آلمان، کانادا، ایتالیا و… می باشند. از آنجایی که تحصیل در برخی از این دانشگاه ها رایگان است، متقاضیان زیادی قصد اخذ پذیرش از آنها را دارند. برخی دیگر از دانشگاه ها نیز با ارائه انواع بورسیه های تحصیلی، این شرایط را برای دانشجویان بین المللی فراهم کرده اند تا آنها بتوانند بدون پرداخت هزینه های گزاف، به صورت رایگان در آن کشور تحصیل نمایند. البته برخی از بورسیه های تحصیلی نیز شامل تامین هزینه های زندگی و پرداخت کمک هزینه ای به صورت ماهیانه است که متقاضیان زیادی دارد.

قطعا در رابطه با بورسیه های تحصیلی ترکیه، شرایط اخذ ویزا تحصیلی، اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه ، قوانین و مقررات تحصیل و… سوالات زیادی در ذهن تان به وجود آمده است که ما در ادامه این مطلب به آنها پاسخ می دهیم. البته از آنجایی که حجم مطالب در خصوص تحصیل در دانشگاه های ترکیه و سایر کشور ها بسیار زیاد است، ما تنها به موضوعات اصلی و مهم این مبحث می پردازیم.

تحصیل در ترکیه چه شرایطی دارد؟

یکی از سوالات مهمی که در زمینه تحصیل در کشور های خارج باید به آن پاسخ دهیم، شرایط تحصیل می باشد. از آنجایی که کشور ترکیه برای دانشجویان ایرانی، شرایط مناسبی را از جمله نزدیکی به ایران، نزدیکی فرهنگ ترکیه به ایران و… ا داراست، متقاضیان زیادی قصد تحصیل در این کشور را دارا هستند. تحصیل در ترکیه در تمامی مقاطع تحصیلی امکان پذیر بوده و محدودیتی را برای دانشجویان بین المللی قرار نداده است. حتی دانشجویان بین المللی می توانند برای ادامه تحصیل در این کشور به زبان انگلیسی تحصیل کنند و نیازی به یادگیری زبان ترکی برای تحصیل ندارند.

البته از آنجایی که دانشجویان برای بر قراری ارتباط با سایر مردم ترکیه نیاز به یادگیری سطحی زبان ترکی را دارند؛ اما هیچ اجباری برای ارائه مدرک زبان ترکی به دانشگاه و یا سفارت ندارند. یکی از شرایط مهمی که دانشجویان بین المللی باید دارا باشند، اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه است. برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه، متقاضیان در ابتدا باید، رزومه تحصیلی شان را برای دانشگاه مد نظر ارسال نمایند. البته بجز رزومه تحصیلی، مدارک هویتی و مدرک زبان خود را نیز باید به دانشگاه ارسال نمایند. در صورتی که دانشگاه رزومه متقاضی را بررسی و تایید کند، برای و، نامه پذیرش تحصیلی ارسال می نماید.

از دیگر شرایط تحصیل در کشور ترکیه، پذیرش در آزمون های ورودی این کشور می باشد. ا آنجایی که تعداد متقاضیان تحصیلی در ترکیه بالاست، دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان برای اخذ پذیرش باید در این آزمون ها نمره قبولی را کسب کنند. این آزمون های ورودی معمولا در دانشگاه های ترکیه برگذار می شود که یکی از این آزمون ها دارای سوالات مربوط به زبان ترکی است که تنها متقاضیانی که به زبان ترکی مسلط هستند می توانند به آنها پاسخ دهند.

از دیگر شرایط تحصیل در کشور ترکیه، اخذ ویزا تحصیلی پس از اخذ پذیرش از دانشگاه می باشد که در ادامه به نحوه چگونگی اخذ ویزا تحصیلی ترکیه می پردازیم.

چگونگی اخذ ویزا ترکیه

ویزا در حقیقت نامه ای است که به متقاضیان اجازه ورود به کشور های خارجی را می دهد. ویزا انواع گوناگونی دارد که متقاضیان با توجه به هدف شان باید نسبت به اخذ ویزا اقدامات لازم را انجام دهند. برای اخذ ویزا تحصیلی، متقاضیان باید مدارک هویتی، نامه پذیرش از دانشگاه، مدارک تحصیلی ما قبل، پاسپورت، عکس، انگیزه نامه و… را به سفارت ترکیه ارائه دهند. در صورتی که مدارک ارائه شده به سفارت ناقص باشد، سفارت به متقاضی ۱ الی ۲ هفته فرصت تکمیل مدارک را می دهد. در صورتی که مدارک نشود، با درخواست ویزا موافقت نمی شود. دانشجویانی هم که قصد تحصیل پزشکی در ترکیه موسسه آوام را دارند، می توانند با اخذ پذیرش و شرکت در آزمون های ورودی، اجازه تحصیل در دانشگاه های پزشکی ترکیه را کسب کنند.

از آنجایی که ترکیه کشور همسایه ایران است، افرادی که قصد سفر و گردشگری در این کشور را دارند، نیازی به اخذ ویزا مسافری ندارند و می توانند با پاسپورت معتبر خود به ان کشور سفر نمایند؛ اما دانشجویان بین المللی از آنجایی که قصد اقامت بلند مدت در ترکیه را دارند باید درخواست ویزا تحصیلی دهند، در غیر این صورت اجازه تحصیل در این کشور را ندارند.

البته کشور های دیگری هم برای تحصیل دانشجویان خارجی مناسب هستند، مثل انگلستان. مهاجرت تحصیلی به انگلستان از آنجایی که شرایط نسبتا سخت تری را داراست، تمامی دانشجویان بین المللی نمی توانند در این کشور مشغول به تحصیل شوند؛ اما این کشور دارای دانشگاه های برتری در سطح جهان است که دانشجویان فارغ التحصیلال آن می توانند در سراسر جهان مشغول به کار می شوند.

اقامت موقت و بازگشت به کشور

از آنجایی که دانشجویان برای تحصیل به کشور ترکیه می روند باید پس از اتمام تحصیلات شان به کشور شان بازگردند. اقامت دانشجویان به صورت موقت بوده و نمی توانند دائما در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. البته دانشجویانی که مدرک شان را دریافت کرده اند در صورتی که کار مناسبی را در ترکیه پیدا کنند می توانند نسبت به اخذ ویزا کاری اقدام نمایند و اقامت خود را تمدید کنند.

از آنجایی که نرخ بیکاری در ترکیه کمی بالاست و دانشجویان باید برای زندگی و کار به زبان ترکی مسلط باشند، کمتر دانشجویی پس از اتمام تحصیلاتش می تواند کار مناسبی را در ترکیه پیدا کند.

شروین  اشیدری
شروین اشیدری
برچسب‌های خبر
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها
    پیشنهاد سردبیر