سریع و صریح با تیتر کوتاه؛

بلایی که مدلینگ بر سر کودکان می‌آورد + تصاویر

اخیرا کسب و کاری جدید اما به شدت خطرناک با عنوان «مدلینگ و آتلیه کودکان» در کشور رواج پیدا کرده است. این پدیده در حال تبدیل شدن به یک بحران جدی بوده و سودجویان سعی دارند آن را به عنوان یکی از بخش های مهم صنعت مد معرفی می‌کنند.

بلایی که مدلینگ بر سر کودکان می‌آورد + تصاویر

به گزارش تیتر کوتاه؛ مدلینگ کودک به حضور کودکان (۲ الی ۱۳ سال) در برابر دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری اطلاق می شود که به عنوان مدل برای نمایش یا تبلیغات یک محصول تجاری یا خدماتی از طریق عکاسی یا فیلمبرداری استخدام شده اند. پولساز بودن این حرفه در پروژه های تبلیغاتی، باعث شده است که تعداد زیادی از والدین، مدلینگ کودک را به عنوان یک حرفه پاره وقت دنبال کنند. این کودکان البته حق انتخابی در این زمینه نداشته و درآمد حاصله نیز در واقع برای پدر و مادر آنهاست!

تب تند مدلینگ کودکان و فضای دروغین شبکه های اجتماعی

امروزه شاهد تبلیغات تلویزیونی، فضای مجازی ، سایت‌ها و… برای فروش انواع محصول هستیم که در بسیاری از آن‌ها از کودکان بالای ۳ یا ۴ سال و بعضا بزرگتر استفاده می‌شود. بسیاری از والدین با استفاده از زیبایی کودکانشان در این زمینه درآمد کسب می‌کنند. در این میان لایک‌هایی که مردم زیر پست‌های مربوط به مدلینگ کودکان ثبت می‌کنند، فضا را بیش از پیش به نفع سودجویان آمده کسب درآمد خواهد کرد.

این شغل باعث شده تا توجه به ظاهر کودک به صورت مداوم در او تقویت شده و به این باور برسد که نیاز به هیچ هنر یا آموزش دیگری ندارد و همین که چهره و ظاهر زیبایی دارد برای رشد در جامعه برای او کافی است. در این حرفه رفتارهای کودکان به دور از رفتارهای دنیای کودکانه و دنیای طبیعی است و این امر می‌تواند در رشد ابعاد مختلف شخصیتی آنها مشکلاتی ایجاد کند.

کار مدلینک یا کودک آزاری

کار مدلینگ کودکان شباهت بسیار زیادی به تکدی‌گری کودکان در پشت چهارراه ها و در متروها دارد. درحالت اول کودکان با لباس های مندرس و کهنه و با صورت های کثیف و موهای آلوده به نحوی آرایش می‌شوند تا اینطور به نظر بیاید که حتی تکه نانی برای خوردن ندارند. در نهایت و با دلسوزی مردم هر کودکی مبلغ بسیار زیادی را تا شب دریافت می‌کند. البته این پول در جیب اون باقی نمی‌ماند بلکه باندهای بزرگ تکدی گری که مدیریت و کنترل این کودکان را در دست دارند،‌ هر شب همه پول‌ها را از کودکان گرفته و در مقابه آب و غذای اندکی به آنها می‌دهند.

در مدلینگ کودکان هم اوضاع تقریبا به همین شکل است. والدین از زیبایی کودک خود برای درآمدزایی استفاده می‌کنند و لباس و آرایش خاصی را برای آنها در نظر می‌گیرند که جلب توجه کند. کودک موظف است ساعت‌ها جلوی دوربین‌ها ژست بگیرد و این در شرایطی است که شاید اصلا چنین کاری را دوست نداشته باشد و این کار برایش آزاردهنده باشد. در نهایت پول ها هم به جیب پدر و مادر و آشنایان می‌رود. این همان ماجرای کودک کار و بحران فاصله گرفتن از دنیای کودکی است اما چون بحران با یک پوسته جذاب و فانتزی و در قشر مرفه اتفاق می‌افتد معمولا واکنش خاصی نسبت به آن از سوی افراد جامعه دیده نمی‌شود.

آیا مدلینگ کودکان جرم است؟

به عقیده کارشناسان اگر بدون اجازه شخص تصویری از او را در فضای مجازی منتشر کنیم، جرم تلقی می‌شود. البته زمانی که موضوع به کودکان می‌رسد اثبات این جرم بسیار دشوار تر است. چرا که کودک به دلیل ادرک محدودتر و البته نداشتن اختیارات قانونی، امکان دفاع از حقوق خود را ندارد. اما آینده او قطعا تحت الشعاع قرار خواهد گرفت. شاید یک بچه خردسال زمانی که بزرگ شد و به ادراک کافی رسید، دوست نداشته باشد عکس‌های او در فضای مجازی موجود باشند. اما آن زمان قطعا شرایط برای پیگیری قضایی فراهم نیست. چه بسا شکایت از پدر و مادر نیز نمی‌تواند به عنوان یک گزینه کاربردی برای همه در دسترس باشد.

امید است که در آینده قوانین به گونه ای تغییر کند که این سواستفاده های علنی از کودکان با محدودیت همراه باشد.

شروین  اشیدری
شروین اشیدری
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها